Οι «εξωγήινες μούμιες» του Περού (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Αρχαιολογία

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Από τον Νίκο Κατσινόπουλο

 

Οι μούμιες με τρία δάκτυλα που βρίσκονται στο Περού δεν είναι ανθρώπινες, λένε οι επιστήμονες που μετέχουν στην εξέταση των λειψάνων.

Οι μούμιες με τα τρία δάκτυλα που βρέθηκαν στη Νάζκα του Περού δεν είναι ανθρώπινες, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Πηγή: YouTube

ν

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ από μούμιες με τρία δάκτυλα στα χέρια και στα πόδια που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στο Περού δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος και κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι εξωγήινοι, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Κόνσταντιν Κορότκοφ (Konstantin Korotkov), από το Ρωσικό Εθνικό Πανεπιστήμιο Ερευνών, υποστηρίζει ότι τα μουμιοποιημένα αρχαία λείψανα είναι μεν ανθρωποειδή αλλά δεν ανήκουν στο είδος του homo sapien.
Επίσης, ο ειδικός σε θέματα σκελετών δρ Έντσον Βιβάνκο υποστηρίζει ότι οι μούμιες του Περού ανήκουν σε «μη ανθρώπινα όντα».
Αν και πολλοί επιστήμονες χαρακτηρίζουν «απάτη» τις πέντε αλλόκοτες μούμιες με τα τρία δάκτυλα σε κάθε χέρι και πόδι και με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν περισσότερο σε ερπετά, ο δρ Βιβάνκο λέει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν ο πρώτος που θα έβγαινε να το πει.
Και επιμένει: «Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που δείχνουν ότι τα σώματα αυτά είναι αληθινά. Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις ένα κρανίο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτή τη στιγμή μελετούμε τα στοιχεία. Και μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει τίποτε που να δείχνει ότι πρόκειται για απάτη, ή ότι τα λείψανα αυτά υπέστησαν με οποιονδήποτε τρόπο τροποποιήσεις. Αντιθέτως, έχουμε πολλά στοιχεία που μας οδηγούν στο να αποδείξουμε ότι είναι γνήσια».

ν

ν

Ο καθηγητής Κορότκοφ ήταν από τους πρώτους που εξέτασε τις μούμιες που βρέθηκαν από συναδέλφους του στη Νάζκα του Περού και οι οποίες χρονολογούνται πριν από 6.500 χρόνια.
Όπως δήλωσε στο Sputnik News: «Οι τομογραφικές εξετάσεις των σκελετών τους αποκάλυψαν ότι καθεμία από τις μικρόσωμες αυτές μούμιες έχει δύο χέρια, δύο πόδια, ένα κεφάλι, ένα ζεύγος ματιών και ένα στόμα».
«Πολύ πιθανόν να πρόκειται για ένα εξωγήινο είδος ή για ένα γήινο είδος που έζησε ταυτόχρονα με τον άνθρωπο, για το οποίο όμως δεν έχουμε καμία άλλη αναφορά».
Δείτε τα αποτελέσματα των τομογραφικών εξετάσεων.
ν

ν

Οι εικόνες με τις μούμιες με το ιδιαίτερα στενόμακρο κρανίο και τα περίεργα χαρακτηριστικά δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο από τη δικτυακή πύλη Gaia.com πυροδοτώντας εικασίες περί λειψάνων πιθανώς εξωγήινης προέλευσης.
ν

ν

Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να συσχετίσουν την ανακάλυψη με τις θεωρίες περί ιχνών αρχαίων αστροναυτών στη Νότιο Αμερική, οι οποίοι επηρέασαν την πορεία αρχαίων πολιτισμών και έμειναν στη μνήμη τους ως «θεοί».
ν

ν

Οι βιολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο ιστός τους και η χημική του σύνθεση είναι ανθρώπινες. Το DNA τους διαθέτει 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων, όπως ακριβώς έχουμε και εμείς, και ότι οι τέσσερις από τις μούμιες είναι αρσενικού φύλου, καθεμία με ένα χρωμόσωμα Υ.
«Φαίνονται ανθρώπινες, αλλά δεν είναι», λέει ο καθηγητής Κορότκοφ.
Από την άλλη πλευρά, και απορρίπτοντας τα περί εξωγήινων, τα πλάσματα αυτά θα μπορούσαν να είναι αποτελέσματα γενετικών πειραμάτων του αρχαίου κόσμου που δεν πέτυχαν.
Σε όλη τη Γη, οι γραπτές παραδόσεις και οι μυθολογίες των αρχαίων λαών είναι γεμάτες από περιγραφές όντων που ήταν αποτέλεσμα γενετικών διασταυρώσεων μεταξύ ζώων ή διασταυρώσεων ανθρώπων με ζώα. Για να γίνουν τέτοια περάματα δεν χρειάζονται εργαστήρια γενετικής, όπως δείχνει και η γέννηση του Μινώταυρου – ένα κορυφαίο παράδειγμα επιτυχούς διασταύρωσης του ανθρώπινου είδους με ζώα.
ν

Οι μούμιες με τα τρία δάχτυλα που βρέθηκαν στον Περού δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος, λένε οι επιστήμονες. Πηγή: YouTube
ν

 


Translate this post