Συνταγή για πίτσα φράουλα με μοτσαρέλα!

Κατηγορία Διατροφή

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει πόλεμος στο Διαδίκτυο σχετικά με την πίτσα που περιέχει φράουλες και μοτσαρέλα. Πρόκειται για έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό που μαγεύει τον ουρανίσκο.

 

ΑΠΟ ΤΟΤΕ που ο Γκόρντον Ράμσεϊ έφτιαξε εκείνη την ανεκδιήγητη πίτσα με σοκολάτα και… μπέικον –οι Άγγλοι δεν είχαν ποτέ κουζίνα και όσες φορές προσπάθησαν να φτιάξουν ήταν μάλλον αποκρουστική– έχει ξεσπάσει πόλεμος σχετικά με το κατά πόσον ορισμένοι καρποί, όπως ο ανανάς ή τα φουντούκια πηγαίνουν σε εδέσματα όπως η πίτσα.
Τελευταία ο πόλεμος στο Διαδίκτυο μαίνεται σχετικά με το αν οι φράουλες μπορούν να αποτελέσουν ένα από τα συστατικά μιας νόστιμης πίτσας.
Μερικοί πιστεύουν ότι συνδυάζονται θαυμάσια με… ανανά! (Φρικτό λάθος).
Εμείς τασσόμαστε στο πλευρό εκείνων που πιστεύουν ότι οι φράουλες σε μια πίτσα ταιριάζουν τέλεια με τη μοτσαρέλα, δημιουργώντας έναν εύγεστο συνδυασμό, γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε την παρακάτω συνταγή με φράουλες, βασιλικό και βαλσάμικο, που βρήκαμε στο site Cookie and Kate.
ν


ν

Η πίτσα των 5 αστέρων

Πίτσα 8 κομμάτια – Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά – Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά – Συνολικός χρόνος 50 λεπτά.
ν

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτσα
500 γραμμάρια ζύμη για πίτσα από αλεύρι ολικής αλέσεως
1 ½ φλιτζάνι τεμαχισμένη μοτσαρέλα
140 γραμ. κατσικίσιο τυρί
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό κομμένο σε φέτες
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την σως
½ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε τη ζύμη της πίτσας σε μια στρογγυλή αλευρωμένη επιφάνεια 35 εκ. περίπου. Απλώνουμε στην επιφάνεια την τεμαχισμένη μοτσαρέλα, το κατσικίσιο τυρί και τις φράουλες, Βάζουμε την πίτσα να ψηθεί πάνω σε μια ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια –αν είναι πέτρινη, ακόμη καλύτερα– και ψήνουμε έως ότου λιώσει το τυρί και η ζύμη γίνει από κάτω τραγανή, δηλαδή περίπου 35 έως 40 λεπτά.
Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το ξύδι και το μέλι και σιγοβράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους κατά το ήμισυ (διάρκεια περίπου 10 έως 15 λεπτά). Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις ετοιμαστεί η πίτσα, την πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και το πιπέρι. Με ένα κουτάλι ραντίζουμε την πίτσα με το μείγμα βαλσάμικου και μελιού, και το έδεσμά μας είναι έτοιμο, Καλή όρεξη!
Εναλλακτικά
Αν δεν σας αρέσει το κατσικίσιο τυρί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με επιπλέον μοτσαρέλα. Η φέτα είναι επίσης πολύ καλή. Τέλος, αντί για φράουλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδάκινα. Και τα δύο αυτά φρούτα είναι αρωματικά, με χυμώδη σάρκα και με γλυκιά και υπόξινη γεύση. Επιπλέον είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες C και Β, πρωτεΐνες, μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες – πολύ πιο υγιεινά από τα αλλαντικά και το ζαμπόν.

 


Translate this post