Οι “Δαίμονες του Πυρός” χορεύουν στην Πορτογαλία

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Βίντεο με τους παράξενους ανεμοστρόβιλους φωτιάς που καίνε δάση στην Πορτογαλία, ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ένας «πύρινος Διάβολος» χορεύει πυρρίχιο στα δάση της Πορτογαλίας. Image: Supplied
ν

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ φαινόμενο των πύρινων ανεμοστρόβιλων εμφανίστηκε στην Πορτογαλία, κατακαίγοντας μεγάλες δασικές εκτάσεις, ύστερα από τις μεγάλες πυρκαγιές του Ιουνίου με 61 θύματα.
Οι “Πύρινοι Διαβόλοι”, όπως τους αποκαλούν, έχουν πυρήνα από τέφρα, τροφοδοτούνται από τον αέρα και έχουν πολύ υψηλή θερμοκρασία, μεγαλύτερη από αυτή του καιόμενου περιβάλλοντος, αποτελώντας ένα σπάνιο όσο και επικίνδυνο θέαμα. Οι ντόπιοι λένε πως άνοιξαν οι πύλες της Κόλασης και οι Διάβολοι ξεχύθηκαν στη Γη.
Το φαινόμενο αποτύπωσε η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού TVI το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Αργκανίλ.

ν

ν

Οι πύρινοι δαίμονες χορεύουν στην Πορτογαλία

Η απανθρακωμένη σορός ενός 73χρονου άνδρα βρέθηκε χθες στην περιοχή Γκουάρντα, στη βόρεια Πορτογαλία, που βρίσκεται εκ νέου στο έλεος των δασικών πυρκαγιών, με την ξηρασία και τις ασυνήθιστα για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες να αναζωπυρώνουν τις φλόγες.
Τη σορό του θύματος βρήκε μια περίπολος της χωροφυλακής στην κοινότητα Σαμπουγκάλ, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, επισήμαναν στο πρακτορείο ειδήσεων Lusa, οι επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της επαρχίας Γκουάρντα.
Επιπλέον, συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε την Παρασκευή το βράδυ στις κοινότητες Παμπιλόσα ντα Σέρα και Αργκανίλ στην περιφέρεια Κοΐμπρα (κεντρικά).
Περισσότεροι από 600 πυροσβέστες με τη συνδρομή περίπου 180 πυροσβεστικών οχημάτων, τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες, με τη φωτιά να μην απειλεί προς το παρόν κανένα χωριό.
Με το 80% της πορτογαλικής επικράτειας να πλήττεται από σφοδρή «ξηρασία» και θερμοκρασίες που ξεπέρασαν σήμερα τους 30 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές, η Πορτογαλία βρίσκεται αντιμέτωπη τις τελευταίες ημέρες με ένα νέο κύμα πυρκαγιών.
Σχεδόν 2.160.000 στρέμματα βλάστησης μετατράπηκαν σε στάχτες από την αρχή του έτους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση του Ινστιτούτου Προστασίας της Φύσης και των Δασών.
ν

 


Translate this post