Το παιδικό πρόβλημα που δυσκολεύει τους μεγάλους

Κατηγορία Brainpower

MIND

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια ερώτηση αριθμητικής για παιδιά έχει προκαλέσει σύγχυση στους μεγάλους που δεν μπορούν να βρουν τη σωστή απάντηση.

Ένα πρόβλημα εύκολο για τα παιδιά, δύσκολο για τους μεγάλους. Πηγή: Twitter
ν
ΕΝΑ πρόβλημα για παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και επτά ετών έχει στείλει «αδιάβαστους» τους γονείς που προσπαθούν να βρουν την σωστή απάντηση.
Το πρόβλημα ζητούσε από τα παιδιά να μελετήσουν το μοτίβο πέντε αριθμών και να συμπληρώσουν τους αριθμούς που λείπουν.
Αλλά ενώ φαίνεται να είναι απλό, το πρόβλημα προκάλεσε τέτοια σύγχυση στους μεγάλους που του έδωσαν διαστάσεις αινίγματος.
Ένας χρήστης του Twitter, ο Mmatigari, έγραψε: «Προφανώς, αυτό το μαθηματικό πρόβλημα εμφανίστηκε σε μια εξέταση για βαθμούς στη Σιγκαπούρη. Ας δούμε ποιος μπορεί να το λύσει».
ν


ν

Κάποιοι επιχείρησαν να το λύσουν με τον δικό τους τρόπο, ενώ άλλοι παρατήρησαν –και πολύ σωστά– ότι υπάρχει τυπογραφικό λάθος και ότι στη θέση του αριθμού 2 θα έπρεπε κανονικά να είναι το 20.
ν


ν


ν

Κάποιος με μεγάλη πίστη στον εαυτό του, «έλυσε» σαν παιδί το πρόβλημα προσθέτοντας απλώς κάθε περιφερειακό αριθμό με τον αριθμό που υπάρχει στο κέντρο (3) και γέμισε τα άδεια κουτάκια με το άθροισμα. Φυσικά, έκανε λάθος.
ν


ν

Το παζλ είναι γνωστό ως «το άθροισμα του μικρού κύκλου» (petite circle sum), όπου οι δύο ζητούμενοι αριθμοί κάθε τεταρτημόριου, όταν προστεθούν με το 3 στο κέντρο να δίνουν ως άθροισμα τον αριθμό που είναι γραμμένος στο κάθε τεταρτημόριο (18, 10, 12, 20).
Σημειώστε πως οι αριθμοί πρέπει να είναι μονοψήφιοι, από το 1 έως το 9, και κάθε αριθμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά.
Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο, αλλά το πρόβλημα λύνεται εύκολα αν κανείς σκεφτεί απλά και μεθοδικά.
Μπορείτε να δείτε τη σωστή λύση στο site Gordonburgin.com όπου εξηγείται ο τρόπος σκέψης και δίνεται η σωστή απάντηση.

 


Translate this post