Καλύτερα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ!

Κατηγορία Οικονομία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Με μια δήλωση σοκ, ο Τεντ Μάλοχ αποκάλυψε τις προθέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Στο 275% του ΑΕΠ θα φτάσει το δημόσιο χρέος μετά το 2022!

Ο Θίοντορ Ρούσβελτ “Τεντ” Μάλοχ. Image: Supplied
ν

ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, εξέφρασε ο Τεντ Μάλοχ, ο άνθρωπος που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάλοχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.
Ο κ. Μάλοχ, καθηγητής στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, έχει εκφραστεί επανειλημμένα με έντονο σκεπτικισμό για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος και για την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Μάλοχ τόνισε πως υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το εάν θα πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.
Ο κ. Μάλοχ διερωτήθηκε για ποιους λόγους η Ελλάδα έχει περιπέσει σε τέλμα τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την άποψη πως η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα ενεργούσε ως σκανδάλη που θα πυροδοτούσε την ελληνική οικονομία.
Η αναφορά Μάλοχ στο Μνημόνιο έρχεται τη στιγμή που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ο οικονομολόγος διευκρίνισε πάντως πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Τραμπ απέναντι στην εμπλοκή ή μη του ΔΝΤ στη χώρα μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού θα συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα ώστε να εξετάσει τη νέα έκθεσή βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που σύμφωνα με διαρροές προειδοποιεί για «εκρηκτική» αύξηση του χρέους μετά το 2022.
Η έκθεση φέρεται να προβλέπει πως χωρίς ελάφρυνση από την πλευρά των Ευρωπαίων το χρέος θα φτάσει το 275% του ΑΕΠ έως το 2060.
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει ακόμα καλύψει την θέση του κυρίως εκπροσώπου της στο ΔΣ του Ταμείου, αν και υπάρχει πάντα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος.
ν

Η δήλωση του Τεντ Μάλοχ
ν

ν

 


Translate this post