Διάσωση ενός κουταβιού στην Κωνσταντινούπολη

Κατηγορία Αστεία Βίντεο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Δείτε το βίντεο με την διάσωση ενός κουταβιού 4 μηνών που είχε παγιδευτεί σε ένα πηγάδι εδώ και 10 ημέρες.

ν

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ με τη βοήθεια ανθρακωρύχων και μαθητών λυκείου διέσωσαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ένα κουτάβι 4 μηνών που είχε παγιδευτεί σε ένα πηγάδι εδώ και 10 ημέρες, έπειτα από μια επιχείρηση διάσωσης που συγκίνησε την τουρκική κοινή γνώμη.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σκυλί ράτσας Κάνγκαλ εντοπίστηκε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, ενώ είχε παγιδευτεί σε ένα πηγάδι βάθους 70 μέτρων σε δασώδη περιοχή της συνοικίας Μπεϊκόζ της Κωνσταντινούπολης.
Τις ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών και τους πυροσβέστες βοήθησαν ανθρακωρύχοι και μαθητές, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα ρομποτικό βραχίονα για να βοηθήσει στην ανάσυρση του κουταβιού, το οποίο ονόμασαν Κουγιού (σ.σ. «πηγάδι»).
Το ζωάκι διασώθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τα μέλη των συνεργείων διάσωσης που χρησιμοποίησαν κάμερες νυχτερινής όρασης. Μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες, όπως δείχνουν τα πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.
Οι πυροσβέστες εργάστηκαν αδιάλειπτα για πολλές ημέρες προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον Κουγιού, καθώς την επιχείρηση καθυστερούσε το μεγάλο βάθος του πηγαδιού. Επιπλέον, αποφάσισαν να μην σκάψουν για να προσεγγίσουν το ζώο, καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι το πηγάδι θα γκρεμιζόταν.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατέβαζαν φαγητό και νερό στο κουτάβι.
Η ετικέτα #Kuyu αναδείχθηκε στη δεύτερη δημοφιλέστερη στο τουρκικό Twitter.
Αφού τον πήγαν σε μια κτηνιατρική κλινική, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ο Κουγιού μεταφέρθηκε στον πυροσβεστικό σταθμό του Μπεϊκόζ, το νέο του σπίτι.
ν

ν

 


Translate this post