Η απονομή των βραβείων στο 2ο Hellas Filmbox Berlin

Κατηγορία Τέχνες

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Με την απονομή των βραβείων, ολοκληρώθηκε το 2ο Hellas Filmbox Berlin,  το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής στο Βερολίνο.

ν

ΜΕ ΤΗΝ απονομή των βραβείων καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, New Vision και μικρού μήκους, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 2ο Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής στο Βερολίνο.
Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι ταινίες «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη (καλύτερη ταινία μυθοπλασίας), «Ο πιο μακρύς δρόμος» της Μαριάννας Οικονόμου (καλύτερο ντοκιμαντέρ), «Interruption» του Γιώργου Ζώη (καλύτερη ταινία New Vision) και «Ο σπόρος» της Ιφιγένειας Κοτσώνη (καλύτερη ταινία μικρού μήκους).
H κριτική επιτροπή, πέρα από τη νικήτρια ταινία στην κατηγορία Μικρού Μήκους, κάνει ειδική αναφορά σε τέσσερις μικρού μήκους ταινίες που ξεχώρισαν από το πρόγραμμα:
  • «-1» (Minus Οne) της Νατάσσας Ξύδη
  • «Twist» του Μιχάλη Παπαντωνόπουλου
  • «Archipelagos, Naked Granites» της Δάφνης Χαιρετάκη
  • «Η Θηλιά» του Βασίλη Λουλέ
Μετά την τελετή λήξης προβλήθηκε η ταινία «Ένας άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, στη μεγάλη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου Babylon.
Όπως και πέρυσι, το βραβείο των νικητριών ταινιών είναι το Roadshow, δηλαδή η περιοδεία τους σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας για προβολές με την αντίστοιχη στήριξη επικοινωνίας από την ομάδα του φεστιβάλ.

 


Translate this post