«Κόκκινη χελώνα»: η πιο συγκινητική ταινία του έτους

Κατηγορία Τέχνες

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δείτε το βίντεο με το υπέροχο animation του Μίκαελ ντε Βιτ που μας μεταφέρει στις παλιές καλές εποχές του βωβού κινηματογράφου.

134hj432hjhj43hj436
v

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ παρά να δείτε μια ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν ή του Μπάστερ Κίτον για να θυμηθείτε ότι μια ταινία δεν χρειάζεται διάλογο για να αφηγηθεί μια δυνατή ιστορία.

Το ίδιο συμβαίνει και με την ταινία «Κόκκινη χελώνα». Ένας ναυαγός προσπαθεί απελπισμένα να δραπετεύσει από το νησί στο οποίο είναι εγκλωβισμένος, παρ’ όλο που είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Δεν έχει λάβει υπόψη του όμως την αποφασιστικότητα μιας κόκκινης χελώνας, που συνεχώς καταστρέφει τη σχεδία από μπαμπού που έχει φτιάξει.

Η στιγμή της εκδίκησης θα έρθει όταν αυτή η χελώνα φτάσει στην παραλία… Μια περίεργη αλλαγή θα συμβεί όμως και ο ναυαγός δεν θα είναι πια μόνος. Θα φτιάξει μάλιστα μια οικογένεια.

Η «Κόκκινη Χελώνα» είναι μια πανέμορφη ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Βρετανο-Ολλανδού σκηνοθέτη Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ. Τα γυρίσματά της ταινίας χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Όλα ξεκίνησαν όταν το γνωστό γιαπωνέζικο στούντιο Γκίμπλι, που έγινε διάσημο από την ταινία μικρού μήκους «Πατέρας και κόρη», συμφώνησε να κάνει με τον ολλανδό κινηματογραφιστή μια μεγάλου μήκους. Το «Πατέρας και κόρη» κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου animation το 2001.

Η «Κόκκινη Χελώνα» είναι το πρώτο μεγάλου μήκους animation που κάνει ο ντε Βιτ. Η μουσική, οι θόρυβοι και οι φυσικοί ήχοι αναπληρώνουν τέλεια την έλλειψη διαλόγων σ’ αυτό το ονειρικό, μαγικό, θαλάσσιο φιλμ με το τοπίο να είναι από κάρβουνο. Μια συγκινητική ταινία που κέρδισε την προσοχή της επιτροπής στην ενότητα «Ένα κάποιο βλέμμα» στις Κάννες, η οποία της έδωσε το ειδικό βραβείο. Βιαστείτε λοιπόν και κάντε μια βουτιά στην φαντασία με την «Κόκκινη Χελώνα».

Η ταινία κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

v
La Tortue rouge – The Red Turtle | Studio Ghibli
v

 


Translate this post