Πάνινες κούκλες από τις κρατούμενες της Θήβας

Κατηγορία Τέχνες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

16, 17 & 18 Δεκεμβρίου 2016 έκθεση κούκλας από κρατούμενες των φυλακών Θήβας στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» στο Μεταξουργείο.


ν

ΓΙΑ 13η συνεχή χρονιά, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» στις 16, 17 & 18 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιείται έκθεση με κούκλες ραμμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της «Άρσις».

 Από τότε που μεταφέρθηκαν οι φυλακές Κορυδαλλού στον Ελαιώνα της Θήβας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και οι επισκέπτες λιγοστοί. Όμως και φέτος οι κρατούμενες στέλνουν τις κούκλες που έχουν φτιάξει, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και ελπίζουν οι επισκέπτες να είναι πολλοί.

«Οι γυναίκες δημιουργούν και αγαπούν πολύ αυτό που φτιάχνουν. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν αποφυλακιστεί και εξακολουθούν να μας φέρνουν τις δημιουργίες τους», θα μας πει η κ. Εύα που είναι ο φύλακας άγγελος των φυλακισμένων γυναικών. Ο άνθρωπος από το πρόγραμμα «Λόγος και Ύφασμα» της ομάδας «Άρσις», που μεταφέρει στις κρατούμενες τα υλικά για τη  δημιουργία των έργων τους. Κούκλες νύφες, γοργόνες, Κινέζες, αγγελάκια… Κούκλες που μπορείτε να αγοράσετε από 1 – 100 ευρώ.

Παράλληλα μπορείτε να γράψετε το μήνυμά σας στις  χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες και θα δοθούν στις κρατούμενες.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.
v

«Το επισκεπτήριο» στο Μεταξουργείο!

Παρασκευή 16, Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, ώρες 11:00 π.μ. – 8:00 μ.μ., στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, στάση μετρό Μεταξουργείο.

Τηλ: 210-5222181, 6942-420062

 


Translate this post