Το παιδικό «Όνειρο» του παραολυμπιονίκη Τσαπατάκη

Κατηγορία Book Corner

ΒΙΒΛΙΟ

Youmagazine Newsroom

 

Το «Όνειρο», το παιδικό μυθιστόρημα του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη στέλνει μήνυμα για την ισότητα, τη δύναμη και την αγάπη.

223452gyhj4256667

Το «Όνειρο» γράφτηκε με την βοήθεια της συγγραφέως Έλενας Θωίδου με σκοπό να περάσει μηνύματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Image: Supplied
v

«Το Όνειρο» των Αντ. Τσαπατάκη και Έλενας Θωίδου

«Το Όνειρο» των Αντ. Τσαπατάκη και Έλενας Θωίδου

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ μυθιστόρημα του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη με τίτλο «Το Όνειρο» παρουσιάστηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και με αφορμή τις σελίδες του, η ιστορία και τα μηνύματα του αξίζει να ακουστούν ξανά.

Ο νεαρός κολυμβητής από τα Χανιά, άρχισε να κολυμπά από τα 5 του χρόνια και γρήγορα τον κέρδισε το πόλο. Με την κολύμβηση ΑμεΑ άρχισε να ασχολείται το 2009, τρία χρόνια μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μηχανή του, με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων του.

Οι επιδόσεις του στην κολύμβηση δεν άργησαν να φέρουν και διακρίσεις σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Μετά από 29 μετάλλια, 23 εκ των οποίων είναι χρυσά ο Αντώνης Τσαπατάκης σήμερα είναι και συγγραφέας παιδικού μυθιστορήματος, μια ιδιότητα που κατέκτησε με την βοήθεια της συγγραφέως Έλενας Θωίδου, με το «Όνειρο».

«Ήταν ένα δικό μου όνειρο που έγινε πραγματικότητα μετά από δυόμιση χρόνια» λέει ο Τσαπατάκης. «Προσπαθούσα, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, μέχρι που η Έλενα Θωίδου, συγγραφέας και γυναίκα του προπονητή μου, με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Περισσότερο, ήταν ένα μήνυμα και ένας δρόμος στο να διδάξω και εγώ αυτή την δύναμη που μου έδωσαν όταν την χρειάστηκα. Όταν βρέθηκα σε μια κατάσταση που την χρειαζόμουν, την βρήκα από κάποιους ανθρώπους, ευελπιστώ ότι με τον δικό μου τρόπο αυτή την δύναμη θα την δώσω και σε άλλα άτομα» αναφέρει.
ν

523452gyhj4256667
ν

«Μεγαλώσαμε σε λάθος κόσμο. Κανείς δεν μας δίδαξε

την ισότητα, την δύναμη και την αγάπη»
v

«Θέλω να μιλήσω για ισότητα»

«Το βιβλίο μου απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο. Το μήνυμα του βιβλίου μου είναι η “ισότητα” και αυτό ευελπιστώ να περάσω στα παιδιά και γενικότερα σε αυτούς που το διαβάσουν, με απώτερο στόχο να γαλουχήσουμε τους μικρούς μας φίλους σε ένα κόσμο με σωστά μηνύματα. Εμείς μεγαλώσαμε σε λάθος κόσμο, καθώς κανείς δεν ήρθε να μας διδάξει την ισότητα, την δύναμη και την αγάπη» προσθέτει ο Τσαπατάκης.

«Το βιβλίο βασίζεται στην ζωή του Αντώνη, στις δυσκολίες του Αντώνη και γενικά σε άτομα που αντιμετωπίζουν ιδιαιτερότητες προσπάθησα μέσα από αυτό το παραμύθι όσο γίνεται τα παιδιά να αρχίσουν να κατανοούν ότι τα άτομα με αναπηρία είναι απλά διαφορετικά δεν έχουν κάτι ξεχωριστό ή επικίνδυνο όπως πολλά νομίζουν. Και νομίζουμε ότι μέσα σε λίγες σελίδες καταφέραμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα» συμπληρώνει η Έλενα Θωίδου.

«Το μήνυμα που στέλνει ο Αντώνης είναι πράγματι ελπιδοφόρο και ως πνευματικό κίνημα τον θαυμάζουμε, τον αγαπούμε και είμαστε περήφανοι για τον ίδιο» είπε από την πλευρά της η Αμαλία Μπασιά, πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Χανίων.

Η παρουσίαση έγινε με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

 


Translate this post