Πώς να βλέπετε την αύρα – Τεστ διόρασης

Κατηγορία OPEN MIND

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

 

Μάθετε πώς μπορείτε να βλέπετε την αύρα των ανθρώπων. Η σημασία των χρωμάτων, το ενεργειακό ή αιθερικό σώμα και τα επτά κύρια κέντρα δύναμης ή τσάκρα. Τεστ διόρασης.

1341g541g541gjlk6767
v

Η ΛΕΞΗ «αύρα» είναι οπωσδήποτε αρχαιοελληνική και σήμαινε περίπου ό,τι και σήμερα: πνοή, δροσερός αέρας. Οι ποταμοί εκπόρευαν δροσερές αύρες, τα λουλούδια και τα θυμιάματα εξέπεμπαν ευώδεις αύρες, η αγνή ψυχή άδολες αύρες και η όμορφη γυναίκα ελκυστικές.
Η ιδέα ότι οι άνθρωποι και η φύση εκπέμπει αύρα υπάρχει σε όλες τις αρχαίες παραδόσεις και δεν πρόκειται για μια ανακάλυψη των διορατικών της Δύσης και των σύγχρονων φιλοσοφικών συστημάτων.
Η αύρα πιστεύεται ότι είναι μια λεπτοφυής αόρατη ουσία που εκπορεύεται από τα ανθρώπινα σώματα, από τα ζώα, τα φυτά, ακόμη και από τα άψυχα αντικείμενα. Διαπερνιέται από τη συνείδηση και επάνω της είναι αποτυπωμένες οι σκέψεις και τα συναισθήματα του κάθε όντος. Γι’ αυτό και οι θεοσοφιστές χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη αύρα «ακασική».
v

Τα χρώματα της αύρας

Κάποια χαρισματικά άτομα που έχουν την ικανότητα της διόρασης, μπορούν και βλέπουν την αύρα και λένε πως παρουσιάζεται ποικιλόχρωμη και με διάφορα σημάδια ή κηλίδες, που δείχνουν τη συναισθηματική και πνευματική κατάσταση του ατόμου. Οι χρυσές αποχρώσεις δείχνουν την πνευματικότητα του ατόμου· το απαλό γαλάζιο και το πορφυρό σχετίζονται με τη θεραπευτική δύναμη· το ροζ δείχνει την αγνή αγάπη και τη συμπάθεια· το θολό κόκκινο αποκαλύπτει την επιθυμία και τα αισθήματα οργής, ενώ τα καφετιά και τα μαύρα δείχνουν πιθανές ασθένειες.
272341g541g541gjlk67Η γνώση αυτή υπήρχε και στην αρχαία Ελλάδα, όπως μπορούμε να συμπεράνουμε από το κηρύκειο του Ερμή (δεξιά). Σε αυτό, τα πέντε κατώτερα κέντρα σημειώνονται από τις περιελίξεις των δύο φιδιών, το τρίτο μάτι αντιπροσωπεύεται από τα φτερά και το κέντρο της κεφαλής από τη σφαίρα στην κορυφή.
Το να βλέπει κανείς την αύρα είναι θέμα εξάσκησης. Στρέφετε το βλέμμα στην κορυφή του κρανίου του ατόμου που θέλετε να δείτε τα χρώματά του, λίγο πάνω από τα μαλλιά. Αφήστε το βλέμμα σας να πάει λίγο εκτός εστίασης. Αν το βρείτε αυτό δύσκολο, προσπαθήστε να φανταστείτε ότι εστιάζετε σε ένα αόρατο κεφάλι, λίγα εκατοστά πάνω από την κορυφή του πραγματικού ανθρώπου. Ρυθμίστε το βλέμμα σας ανάλογα, μέχρι να μπορείτε να δείτε την αύρα.
v

Τα επτά κέντρα δύναμης

Η αύρα δεν είναι πάντα ενιαία σε όλο το σώμα αλλά εξαρτάται από την κατάσταση των ενεργειακών κέντρων του σώματος που οι Ινδοί αποκαλούν τσάκρα. Αυτά τα κέντρα έχουν, όπως θα λέγαμε, τη δική του αύρα το καθένα και ανάλογα με την κατάστασή τους ακτινοβολούν το αντίστοιχο χρώμα. Έτσι σχετικά με τα επτά κύρια κέντρα του ανθρώπινου σώματος έχουμε τα εξής χρώματα (από κάτω προς τα πάνω):
v
172341g541g541gjlk67Ριζικό κέντρο (μουλαντχάρα)
Είναι κόκκινο στο χρώμα και βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Αντιπροσωπεύει το στοιχείο της γης και σχετίζεται με τα επινεφρίδια (αδρεναλίνη και νοραδρεναλίνη), τα νεφρά και τα οστά του σώματος.
v
162341g541g541gjlk67Ιερό κέντρο (σβαντχιστχάνα)
Η αύρα του είναι πορτοκαλί χρώματος και σχετίζεται με το στοιχείου του νερού και με το ιερό οστό της σπονδυλικής στήλης. Συνδέεται με τις εκκρίσεις του σώματος (σάλιο, ούρα, ιδρώτας, σπέρμα κτλ.). Αυτό το κέντρο επηρεάζει το σύστημα αναπαραγωγής και την πυελική περιοχή.
v
152341g541g541gjlk67Ηλιακό Πλέγμα (μανιπούρα)
Είναι κίτρινου χρώματος και σχετίζεται με το στοιχείο της φωτιάς. Επηρεάζει τα σπλάχνα, ιδιαίτερα το στομάχι, και κατ’ επέκταση τα συναισθήματα του ανθρώπου. Σχετίζεται με το πάγκρεας και την παραγωγή της ινσουλίνης.
v
142341g541g541gjlk67Κέντρο της Καρδιάς (αναχάτα)
Έχει μια πράσινη αύρα που οι διορατικοί τη διακρίνουν πίσω στην πλάτη, στο ύψος του στέρνου. Επηρεάζει τη συμπεριφορά και την κοινωνικότητα του ατόμου. Σχετίζεται με το στοιχείο του αέρα και τον θύμο αδένα.
v
132341g541g541gjlk67Κέντρο του Λαιμού (βισούντχα)
Η αύρα του είναι γαλάζια και εντοπίζεται στο επίπεδο του λαιμού, όπου φαίνεται και από το όνομά του. Όποιος συγκεντρωθεί σε αυτό το σημείο θα νιώσει ένα αίσθημα μοναξιάς. Επηρεάζει την έκφραση και τη σκέψη του ατόμου και την ικανότητά του να επικοινωνεί με τον κόσμο. Όπως είναι φυσικό σχετίζεται με τον θυρεοειδή, τις φωνητικές χορδές και τους βρόγχους. Αντιπροσωπεύει το στοιχείο του αιθέρα.
v
122341g541g541gjlk67Τρίτο Μάτι (άτζνα)
Έχει μια αύρα ινδικού χρώματος και βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια. Σχετίζεται με τη φαντασία, την ενόραση και τη δημιουργία, με την έννοια ότι αυτή είναι υλοποίηση της σκέψης. Επηρεάζει την υπόφυση, τα όργανα αίσθησης και το νευρικό σύστημα.
v
112341g541g541gjlk67Κέντρο κεφαλής (σαχασράρα)
Η αύρα του έχει ένα πολύ ανοικτό ιώδες χρώμα. Βρίσκεται στην κορυφή της κεφαλής και σχετίζεται με την επίφυση και φυσικά με την έμπνευση. Το μέγεθος και το σχήμα της άλω που αυτό ακτινοβολεί εξαρτάται από την εστίαση του νου. Μέσω αυτού δέχεται κανείς μηνύματα από ανώτερους κόσμους.
v

Ένα τεστ διόρασης

Συμπληρώνοντας το παρακάτω τεστ με τις 15 ερωτήσεις, μπορείτε να εξακριβώσετε το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε σχετικά με την ορατότητα της αύρας των άλλων ανθρώπων. Γράψτε σε ένα χαρτί τον αριθμό 1 αν η απάντησή σας είναι καταφατική και προσθέστε τους βαθμούς.
v
1. Έχετε ποτέ νιώσει μια στιγμιαία αντιπάθεια για κάποιο άτομο;
2. Έτυχε ποτέ να συναντήσετε για πρώτη φορά έναν άνθρωπο και να  νομίσετε πως τον γνωρίζατε σε όλη σας τη ζωή;
3. Έχετε ποτέ αισθανθεί, περπατώντας αμέριμνος σε έναν άδειο χώρο, μια ξαφνική ανησυχία;
4. Τηλεφωνήσατε ποτέ σε κάποιον φίλο ή συγγενή επειδή νομίσατε ότι  σας χρειάζεται και τελικά βγήκε αληθινό;
5. Έχετε ποτέ αισθανθεί την παρουσία ενός ατόμου λίγα λεπτά ή λίγες ώρες πριν το συναντήσετε;
6. Νομίσατε ποτέ ότι το τηλέφωνό σας κουδούνισε λίγο πριν αυτό κουδουνίσει πραγματικά;
7. Υπάρχουν κάποια χρώματα ή αποχρώσεις που σας διεγείρουν ή σας καταθλίβουν;
8. Έχετε ποτέ σχηματίσει μια πρώτη εντύπωση για ένα καινούργιο άτομο, που να βγήκε τελικά αληθινή;
9. Καταλάβατε σε κάποια περίπτωση πώς ένιωθε ένας φίλος, ενώ αυτός προσπαθούσε να κρύψει τα αισθήματά του από σας;
10. Έχετε ποτέ νιώσει να σας διαπερνάει κάποιος με το βλέμμα του;
11. Έχετε ποτέ συναντήσει κάποιον άνθρωπο που να σας προκάλεσε τέτοια εντύπωση, ώστε δεν μπορέσατε να την ξεχάσετε;
12. Έχετε συλλάβει ποτέ τι σκεπτόταν κάποιος λίγες στιγμές πριν το πει;
13. Έχετε δοκιμάσει ποτέ τον κεραυνοβόλο έρωτα;
14. Τα ζώα ελκύονται εύκολα από σας;
15. Τα άσχημα προαισθήματα που έχετε βγαίνουν συχνά αληθινά;
v

Η βαθμολογία σας

Αν συγκεντρώνετε 1-5 βαθμούς η δημιουργικότητά σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε την αντίληψή σας στον κόσμο γύρω σας, Είστε αρχάριοι στο μυστικό κόσμο, αλλά μην απογοητεύεστε. Με επιμονή και άσκηση θα ξαναβρείτε την αυρική σας όραση.
Αν συγκεντρώνετε 6-9 καταφατικές απαντήσεις είστε σε καλό δρόμο. Με λίγη άσκηση θα ενισχύσετε τη διαίσθησή σας και θα ξανανοίξετε την «αυρική» σας όραση.
Αν συγκεντρώνετε 10-15 βαθμούς είστε έτοιμοι. Δώστε λίγη προσοχή και σύντομα θα μπορείτε να βλέπετε την αύρα των ανθρώπων γύρω σας.
v

© 2016 Youmagazine.gr

 


Translate this post