Οι άνω των 85 ετών πρέπει να πεθάνουν, λέει το ΙΚΑ

Κατηγορία Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το ΙΚΑ έκοψε τις συντάξεις σε υπερήλικες ασφαλισμένους για να διαπιστώσει αν ζουν ή αν έχουν πεθάνει!

H1142HG312H41542514
v

ΜΕΣΑ στη γενικότερη παρακμή της ελληνικής κοινωνίας, έχουμε ένα ακόμη σημάδι παράνοιας, αλλά και πλήρους αναλγησίας από τους διοικούντες, οι οποίοι, αφού έκοψαν την καταβολή του μηνιαίου ποσού που λαμβάνουν οι υπέργηροι συνταξιούχοι, αξιώνουν τώρα να προσέλθουν αυτοπροσώπως οι άνω των 85 ετών ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ για να αποδείξουν:

α) ότι δεν έχουν… πεθάνει, και

β) ότι δεν έχουν συνάψει άλλο γάμο (στις περιπτώσεις χηρείας)!

Μόνο έτσι θα συνεχιστεί η καταβολή των κουτσουρεμένων συντάξεων που δικαιούνται!

Το θέμα ξεκίνησε από την καταγγελία που έκανε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι η κόρη μιας συνταξιούχου, της κ. Αθανασιάδη, στην εκπομπή του Βασίλη Χιώτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, αναφέροντας την περίπτωση της κατάκοιτης μητέρας της. Όταν πήγε η ίδια ως πληρεξούσιος να πάρει τη σύνταξη Απριλίου από την τράπεζα, οι υπάλληλοι της είπαν ότι το ΙΚΑ την έκοψε διότι μπορεί η μητέρα της να είχε πεθάνει! Ανέφεραν μάλιστα ότι το ΙΚΑ έχει κάνει το ίδιο σε όλους τους υπερήλικες συνταξιούχους!

Ο διοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Καλαματιανός, υπόψη του οποίου τέθηκε αμέσως από τους δημοσιογράφους του σταθμού το απίστευτο αυτό ζήτημα, υπερασπίστηκε από το τηλεφωνο την πολιτική του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, λέγοντας ότι αυτό το προβλέπει ο νόμος και ότι οι συνταξιούχοι είχαν ειδοποιηθεί πολύ καιρό πριν ότι πρέπει να προσέλθουν για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η κόρη της κ. Αθανασιάδη, ωστόσο, παρεμβαίνοντας στην τηλεφωνική συνομιλία, το διέψευσε, λέγοντας ότι ουδέποτε η μητέρα της έλαβε κάποια ειδοποίηση. Και αναρωτήθηκε τι θα γινόταν στην περίπτωση που η μητέρα της ήταν μόνη και δεν είχε κάποιον στον κόσμο. Θα την άφηνε το ΙΚΑ να πεθάνει, στερώντας της την σύνταξη;
v

Δεν κόβονται οι συντάξεις των βουλευτών

Και όλα αυτά τη στιγμή που ενώ σφάζονται οι συνταξιούχοι και ο λοιπός πληθυσμός, οι άνθρωποι που έχουν βυθίσει τη χώρα στην ανέχεια και την οδηγούν στην καταστροφή, οι βουλευτές και οι λοιποί κρατικοί αξιωματούχοι, δεν δέχονται να περικοπούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις που παίρνουν.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, η κυβέρνηση θα διατηρήσει το καθεστώς της είσπραξης των πολλαπλών συντάξεων σε πρώην βουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει, διότι, όπως είπε, οι άνθρωποι δεν έχουν καταβάλει εισφορές!

Πράγματι, έχουμε το παράδοξο σε αυτή τη χώρα, άνθρωποι που δεν έχουν καταβάλει ποτέ καμία εισφορά από δικά τους χρήματα, να αμοίβονται από τα χρήματα που δίνει ο ελληνικός λαός! Γι’ αυτό και όσοι παίρνουν συντάξεις δίχως να έχουν πληρώσει ποτέ σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο εισφορές, γίνεται συζήτηση να εξαιρεθούν από το νέο νομοσχέδιο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

«Ω καιροί, ω ήθη!» όπως θα αναφωνούσε ο Κικέρων.

 


Translate this post