Παιδιά παίζουν Κουίντιτς στην μακρινή Ινδία

Κατηγορία Παραδόσεις, Εκπαίδευση

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η φαντασία κάνει τα πάντα δυνατά
v

Σκαρφαλωμένα πάνω σε ιπτάμενα μαγικά σκουπόξυλα, αγόρια και κορίτσια παίζουν Κουίντιτς – το παιχνίδι του Χάρι Πότερ.

2132435GGHHJ23646M

ΑΡΚΕΙ ΕΝΑΣ δάσκαλος με φαντασία και όλα είναι δυνατά. Ακόμη και το να μάθει τους μαθητές του να πετούν στον αέρα πάνω σε μαγικές σκούπες και να προπονηθούν στο Κουίντιτς για να πάρουν μέρος στους αγώνες είτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο είτε στους… Ολυμπιακούς.

Ο δάσκαλος Anshu Agarwal, που εργάζεται στο χωριό Kilap της Ινδίας, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, έκανε πραγματικότητα το όνειρο εκατομμυρίων οπαδών του Χάρι Πότερ φωτογραφίζοντας τους μαθητές του να παίζουν Κουίντιτς.

Αποκαλεί τη μέθοδο που χρησιμοποίησε, για την επίτευξη αυτού του φωτογραφικού αποτελέσματος, «αιωρούμενη φωτογραφία», λέγοντας ότι του πήρε τέσσερις Κυριακές για να το πετύχει. Η ουσία είναι ότι έκανε τους μαθητές του χαρούμενους, φέροντας τη μαγεία στη ζωή τους.
v

Και η μάχη των μικρών μάγων αρχίζει…
v

1132435GGHHJ23646M

Στο κουίντιτς μετέχουν δύο ομάδες, που πετούν πάνω σε σκουπόξυλα, από επτά παίκτες η καθεμία. Κάθε ομάδα έχει τον τερματοφύλακα, ο οποίος φροντίζει να μην σκοράρουν σε κανένα από τα τρία δαχτυλίδια-τέρματα οι αντίπαλοι, τους κυνηγούς, των οποίων καθήκον είναι να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ στην αντίπαλη ομάδα, τους αμυντικούς, οι οποίοι πρέπει να προστατεύουν τους παίκτες της ομάδας τους από τις δύο μαύρες μπάλες που προσπαθούν να τους ρίξουν από τα σκουπόξυλά τους, αλλά και να τις κατευθύνουν προς τους αντίπαλους παίκτες.
v

8132435GGHHJ23647M

Τέλος, κάθε ομάδα έχει από έναν ανιχνευτή, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ψάχνει να βρει τη χρυσή φτερωτή μπάλα, η οποία όχι μόνο προσδίδει 150 πόντους στο παιχνίδι, αλλά το τερματίζει κιόλας.
v

3132435GGHHJ23646M

Το κουίντις παίζεται με τέσσερις μπάλες, την κόκκινη, σε μέγεθος μπάλας του μπάσκετ, με την οποία σκοράρουν οι κυνηγοί και αποκρούουν οι τερματοφύλακες με κάθε γκολ να μετρά για 10 πόντους, τις δύο μαύρες που είναι κάπως πιο μικρές και αποκρούονται με ρόπαλο και τέλος τη χρυσή μπάλα, η οποία έχει μέγεθος καρυδιού και δύο φτερά που κουνιούνται απίστευτα γρήγορα και την κάνουν σχεδόν αόρατη. Σε θέση ανιχνευτή έπαιζε ο Χάρι Πότερ.
v

4132435GGHHJ23646M

Η Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια, στην οποία φοίτησε ο Χάρι Πότερ, έχει τέσσερις ομάδες που αντιστοιχούν στους τέσσερις κοιτώνες της Σχολής. Ο πρώτος είναι το Σλίθεριν όπου κατατάσσονται οι μαθητές που είναι φιλόδοξοι και που θα έκαναν τα πάντα για να πετύχουν το σκοπό τους. Το σύμβολο του κοιτώνα είναι το φίδι και τα χρώματά του το πράσινο και το ασημί.
v

5132435GGHHJ23646M

Στον κοιτώνα Γκρίφιντορ της Σχολής Χόγκουαρτς κατατάσσονται οι γενναιότεροι και πιο τολμηροί μαθητές, όπως ο Χάρι Πότερ, ο Ρον Oυέσλι και η Ερμιόνη Γκρέιντζερ. Το σύμβολο του κοιτώνα είναι το λιοντάρι και τα χρώματά του το κόκκινο και το χρυσό.
v

6132435GGHHJ23646M

Στον κοιτώνα Ράβενκλοου κατατάσσονται οι μαθητές που τους χαρακτηρίζει η ευφυΐα, η δημιουργικότητα και η σοφία. Το σύμβολο του κοιτώνα είναι ο αετός (όχι το κοράκι, όπως υποδηλώνει το όνομά του, αφού “raven” σημαίνει “κοράκι”) και τα χρώματά του είναι το μπλε και το χρώμα του μπρούντζου.
v

7132435GGHHJ23646M

Τέλος, στον κοιτώνα Χάφλπαφ κατατάσσονται οι μαθητές που τους χαρακτηρίζει όχι κάποια ιδιαίτερη ικανότητα, αλλά η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση, η υπομονή, η πίστη, και το ευ αγωνίζεσθαι. Το εμβληματικό ζώο είναι ο ασβός και τα χρώματά της το κίτρινο και το μαύρο.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Anshu Agarwal ή να τον βρείτε στο Facebook.

 


Translate this post