Black Friday: Πώς να ψωνίσεις έξυπνα – Πρακτικές συμβουλές αγορών

Κατηγορία Οικονομία

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας χρήσιμος και πρακτικός οδηγός που θα σας βοηθήσει να κάνετε έξυπνες και συμφέρουσες αγορές στην Black Friday.

Πηγή: Wokandapix – Pixabay

v

Η BLACK FRIDAY αποτελεί πλέον εκπτωτικό θεσμό και στην Ελλάδα και το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται για κάτι που διαρκεί μόνο μια ημέρα, μια Παρασκευή. Αντιθέτως, μεγάλες αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων αλλά και χιλιάδες άλλες εταιρίες που συμμετέχουν κάθε χρόνο στη “Μαύρη Παρασκευή” επιδίδονται σε προσφορές και εκπτώσεις που διαρκούν αρκετές ημέρες και συνεπώς η σωστή οργάνωση και κατάλληλη προετοιμασία των καταναλωτών μπορεί να τους αποφέρει χρήματα, να τους οδηγήσει σε έξυπνες αγορές και να τους διασφαλίσει “χρυσές” ευκαιρίες.
v


v

Συγκρίνετε προσφορές

Το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει πάντα, κάθε συνετός καταναλωτής, είναι η έρευνα αγοράς. Αναζητήστε πληροφορίες και συμβουλές από επίσημους φορείς, που μπορούν να σας κατευθύνουν σχετικά με τα δικαιώματά σας αλλά και με το τί πρέπει να προσέξετε κατά τις αγορές σας.

Αποκτώντας την κατάλληλη γνώση θα είστε σε θέση στη συνέχεια να αναζητήσετε προσφορές και εκπτώσεις για την Black Friday, να συγκρίνετε τιμές και να επιλέξετε τις πιο συμφέρουσες.

Οι περισσότερες αλυσίδες καταστημάτων ξεκινούν ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου να ανακοινώνουν τις εκπτώσεις που προετοιμάζουν για τη Black Friday και έτσι η έρευνά σας μπορεί να ξεκινήσει νωρίς.

Για παράδειγμα οι εκπτώσεις των καταστημάτων Public, οι Lidl προσφορές (δείτε το φυλλάδιο), αλλά και τα δεκάδες προϊόντα των καταστημάτων Κωτσόβολος, ΑΒ, Praktiker, JYSK που βγαίνουν σε προσφορά, ανακοινώνονται αρκετά νωρίς και έτσι θα είστε σε θέση να προχωρήσετε σε μια ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς και να διαλέξετε αυτά που χρειάζεστε, στην πιο συμφέρουσα τιμή.
ν

Ψωνίστε… εγκαίρως!

Το γεγονός ότι οι εκπτώσεις, όπως η Black Friday, διαρκούν περισσότερο πλέον σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε εγκαίρως τις αγορές σας, χωρίς να περιμένετε την τελευταία στιγμή. Για αυτό τον λόγο μην περιμένετε τη “Μαύρη Παρασκευή” για να αγοράσετε κάτι που θέλετε αλλά μεριμνήστε ώστε αμέσως μόλις ανοίξει μια προσφορά να επωφεληθείτε απ’ αυτή και σπεύστε να αγοράσετε κάτι που χρειάζεστε.

Αρκετοί καταναλωτές πέφτουν στην παγίδα του να περιμένουν, ελπίζοντας πως θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτό δεν συμβαίνει ενώ στον αντίποδα τα προϊόντα –λόγω ιδιαίτερα συμφέρουσας τιμής– εξαντλούνται τις πρώτες κιόλας ημέρες.
ν

Πηγή: Hannes Edinger – Pixabay
ν

Μια απόφαση που πρέπει να πάρετε νωρίς, πολύ πριν ξεκινήσει η εκπτωτική περίοδος της Black Friday, είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλετε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας. Παραδοσιακά οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να επισκεφθούν ένα κατάστημα, να αναζητήσουν εκεί τις προσφορές που τους ενδιαφέρουν και να προχωρήσουν σε αγορές (ενώ κάποιοι επιχειρούν να πετύχουν ακόμη καλύτερες εκπτώσεις δια ζώσης).

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, το ηλεκτρονικό εμπόριο καταγράφει ραγδαία άνοδο ενώ αρκετές επιχειρήσεις προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις για όσους επιλέγουν να ψωνίσουν online.

Λαμβάνοντας αυτούς τους παράγοντες υπόψη πρέπει να αποφασίσετε εάν θα βγείτε μια βόλτα στην αγορά ή θα επιλέξετε να κάνετε τα ψώνια σας χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό σας τηλέφωνο ή laptop. Στην περίπτωση που επιλέξετε να προχωρήσετε σε διαδικτυακές αγορές, φροντίστε ώστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προχωράτε μόνο σε ασφαλείς συναλλαγές για να μην πέσετε θύματα απάτης. 

Το σίγουρο είναι πως η Black Friday είναι κάτι παραπάνω από μια εξαιρετική ευκαιρία για να αγοράσετε είδη τεχνολογίας, ηλεκτρικά είδη, τηλεοράσεις, παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, αλλά και μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών σε συμφέρουσες τιμές και να επωφεληθείτε των εκπτώσεων και των ειδικών προσφορών που τρέχουν αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο του έτους.

Κάνοντας εγκαίρως μια σωστή και ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς, αναζητώντας αρκετές ημέρες πριν την Black Friday τις προσφορές των καταστημάτων που συμμετέχουν στην εκπτωτική αυτή περίοδο, συγκρίνοντας τιμές και προχωρώντας σε έξυπνες αγορές, είναι βέβαιο πως θα βγείτε διπλά και τριπλά κερδισμένοι.

Ο σωστά ενημερωμένος καταναλωτής άλλωστε βγαίνει πάντα κερδισμένος και η Black Friday μπορεί να μετατραπεί για εσάς στην… άσπρη μέρα που αναζητάτε.
ν

 


Translate this post