Συνελήφθη εκ νέου ο ομογενής Φάνος Παναγίδης

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Ο ομογενής της Αυστραλίας Φάνος Παναγίδης συνελήφθη από την αστυνομία επειδή είναι αντίθετος στα περιοριστικά μέτρα λόγω κοτονοϊού.

Ο Φάνος Παναγίδης κατά τη σύλληψή του τον Μάιο. Image: AAP/Scott Barbour

ν

Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ, πρώην διαγωνιζόμενος της τηλεοπτικής σειράς Family Food Fight, Φάνος Παναγίδης (Fanos Panayides), συνελήφθη από την αστυνομία κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εντάλματος έρευνας.

Αυτή είναι η δεύτερη σύλληψή του εφέτος. Είχε τεθεί υπό κράτηση τον Μάιο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του lockdown στη Μελβούρνη.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατάσχεση του κινητού και του υπολογιστή του 38χρονου, ο οποίος αρχικά τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση αργότερα την ίδια ημέρα.

Αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο (Melbourne Magistrates Court) τον Φεβρουάριο του 2021, μαζί με έναν ακόμη 28χρονο από το Coburg, με την κατηγορία της υποκίνησης στάσης κατά του lockdown.

Ο κ. Παναγίδης, σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, ήταν μεταξύ αυτών που προωθούσαν την εκδήλωση “500,000 to End the Vic Lockdown & celebrate freedom”, το Σάββατο, καλώντας 500.000 ανθρώπους να πορευτούν στο Μνημείο Ηρώων της Αυστραλίας (Shrine of Remembrance) για να καταδείξουν την αντίστασή τους στους περιοριστικούς νόμους που είναι σε ισχύ στη Μελβούρνη, όπου η τοπική κυβέρνηση έχει κλείσει στα σπίτια 5,5 εκατομμύρια κατοίκους, απαγορεύοντας την κυκλοφορία στου δρόμους τις βραδινές ώρες.

Με βίντεο στο Facebook το περασμένο Σάββατο, ο κ. Παναγίδης, ανέφερε ότι θα πάει στο Shrine of Remembrance και θα σταθεί εκεί «μόνος». «Αυτό είναι πάνω από τον καθένα», δήλωσε προς τους 27.000+ διαδικτυακούς ακολούθους τους.

«Είτε θα είστε εκεί και θα δείξετε την υποστήριξή σας, είτε όχι», επεσήμανε κάνοντας λόγο για «αφαίρεση προσωπικών ελευθεριών».
ν


ν

Στη Μελβούρνη, εν μέσω της πανδημίας, έχουν απαγορευτεί οι διαδηλώσεις, όπως επίσης στο Σίδνεϊ, στην Καμπέρα, στο Μπρισπέϊν, το Περθ, την Αδελαΐδα, το Χόμπαρτ, το Ντάργουιν και το Μπάιρον Μπέι.

Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει όσους σκέφτονται να παραστούν στη διαδήλωση του Σαββάτου, να περιμένουν «άμεση και αυστηρή απάντηση».

«Συνεχίζουμε να ερευνούμε ενεργά το συντονισμό και την ενθάρρυνση σε αυτή τη δραστηριότητα και είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό», ανέφερε σχετικό ανακοινωθέν. «Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση των οδηγιών του αρχίατρου και θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλη της κοινότητας… Δεν θα διστάσουμε να επιδώσουμε πρόστιμα 1.652 δολαρίων σε όποιον παραβιάσει τους περιορισμούς… ή να προχωρήσουμε σε συλλήψεις αν είναι απαραίτητο».

Επρόκειτο για τη δεύτερη σύλληψη του Φάνου Παναγίδη φέτος. Είχε τεθεί υπό κράτηση τον Μάιο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του lockdown έξω από το Κοινοβούλιο.

Μιλώντας τότε στον «Νέο Κόσμο» είπε ότι ο ίδιος, ούτε οργάνωσε τη διαμαρτυρία ούτε πήγε εκεί με σλόγκαν και συνθήματα. «Μου ζητήθηκε να μιλήσω και μίλησα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι αναζήτησε ερωτήσεις σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

«Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το τι συμβαίνει» όσον αφορά στην πανδημία», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι τα μέσα ενημέρωσης διαστρέβλωσαν τα όσα έγιναν στη διαμαρτυρία.

Μέσω του Facebook ο κ. Παναγίδης έχει αμφισβητήσει έντονα τα στοιχεία για τον κορονοϊό, επικαλούμενος τη θεωρία ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν είναι πραγματικοί και είναι πολύ λιγότεροι. Επίσης, έχει αναφερθεί στο δίκτυο 5G, στα υποχρεωτικά μικροτσίπ στους πολίτες, στα στρατόπεδα FEMA των ΗΠΑ κ.ά.

Η βασική θεωρία του είναι ότι οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ελέγξουν το κοινό και άρχισε να ζητά από τον κόσμο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
ν

 


Translate this post