Διασημότητες σε μαραθώνιο ανάγνωσης του Φαρενάιτ 451

Κατηγορία NEWS, Book Corner

BOOK CORNER

Youmagazine Newsroom

 

Μαραθώνιος ανάγνωσης από διασημότητες αλλά και απλούς αναγνώστες του βιβλίου “Φαρενάιτ 451” του Ρέι Μπράντμπερι στις 22 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

ΓΙΑ ΝΑ σηματοδοτήσουν τα 100ά γενέθλια του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ρέι Μπράντμπερι (Ray Bradbury), αν ζούσε, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και δημοτικές και πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους και στις 22 Αυγούστου διοργανώνουν έναν εικονικό μαραθώνιο ανάγνωσης του μυθιστορήματός του “Φαρενάιτ 451” ‒ η θερμοκρασία στην οποία καίγονται τα βιβλία.

Οι ηθοποιοί Ουίλιαμ Σάτνερ και Σούζαν Ορλίαν, συγγραφείς όπως ο Νιλ Γκάιμαν και δεκάδες άλλες διασημότητες θα παρουσιάσουν ή θα διαβάσουν αποσπάσματα της νουβέλας-ορόσημο του 1953, μιας νουβέλας που προειδοποιεί για τον κίνδυνο λογοκρισίας της σκέψης και της γνώσης, καίγοντας βιβλία.

«Αυτά τα αποσπάσματα από διάσημους συμμετέχοντες θα μονταριστούν σε ένα συνεχές διάβασμα του βιβλίου, με αποτέλεσμα μια τετράωρη διασκέδαση που είναι τροφή για σκέψη. Κάποιοι θα διαβάσουν από το σπίτι τους, άλλοι από τη γενέτειρά τους», ανέφεραν, σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές του READ-A-THON (από το marathon), το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Αυγούστου, στις 4:30 μ.μ. EST και θα αναμεταδίδεται έως τις 5 Σεπτεμβρίου.
ν

ν

Το «Φαρενάιτ 451» επελέγη και λόγω της αφοσίωσης του ίδιου του Μπράντμπερι στις βιβλιοθήκες. «Όλη μου η εκπαίδευση ήταν στις βιβλιοθήκες. Οι βιβλιοθήκες ήταν στο κέντρο της ζωής μου, εντελώς. Μιας και δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να πάω σε κολέγιο, από 18 χρονών πήγαινα στη βιβλιοθήκη τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και αποφοίτησα από τη βιβλιοθήκη σε ηλικία 28 χρονών» είχε πει ο ίδιος.

Ο Ρέι Μπράντμπερι οποίος τιμήθηκε με Πούλιτζερ και με το National Medal of Arts, πέθανε το 2012, στα 91 του χρόνια.

Το “Φαρενάιτ 451” γυρίστηκε ταινία το 1966 σε σκηνοθεσία Φρανσουά Τρυφώ και πρωταγωνιστές τους Όσκαρ Βέρνερ και Τζούλι Κρίστι. Μπορείτε να δείτε αυτή την κλασική ταινία στο YouTube με αγγλικούς υπότιτλους στο κανάλι Theresa Marie Moreau.
ν

Fahrenheit 451 1966 Trailer | Oskar Werner | Trailer Chan
ν

ν

 


Translate this post