Απομεινάρι κινητήρα αρχαίου εξωγήινου αεροσκάφους ή παρειδωλία; (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η φωτογραφία ενός αντικειμένου στην επιφάνεια του Άρη, το οποίο μοιάζει πολύ με τους σημερινούς κινητήρες τζετ, διχάζει τους ερευνητές.

Image: NASA/YouTube

v

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από την επιφάνεια του Άρη, στην οποία ο ερευνητής Σκοτ Γουόρινγκ πιστεύει ότι ανακάλυψε ένα αντικείμενο που πιστεύει ότι είναι απομεινάρι του κινητήρα ενός αρχαίου εξωγήινου αεροσκάφους.

Στη φωτογραφία της NASA φαίνεται μια αμμώδης έκταση, διάσπαρτη με πέτρες και θρυμματισμένους βράχους. Ένας από αυτούς έχει ένα περίεργο σχήμα, σαν να πρόκειται για το απολίθωμα κινητήρα αεροσκάφους.

Η φωτογραφία πάρθηκε από το ρομποτικό όχημα Curiosity, το οποίο εξερευνούσε τον κρατήρα Γκέιλ του Άρη για σχεδόν οκτώ χρόνια. Συγκεκριμένα, ελήφθη στις 30 Αυγούστου 2014, που ήταν η 735η ημέρα του ρομποτικού οχήματος στον Άρη. Σε μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Ίντερνετ αυτήν την εβδομάδα, Γουόρινγκ επισημαίνει το περίεργο σχέδιο του αντικειμένου και ισχυρίζεται ότι μοιάζει με τις σύγχρονες μηχανές jet.

Όπως υποστηρίζει, αυτό σημαίνει δύο πράγματα: ή ότι εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί τον Άρη, ή ότι υπήρχε εκεί ανεπτυγμένος τεχνολογικά πολιτισμός, ο οποίος χρησιμοποιούσε κινητήρες πολύ πιο προηγμένους από τους δικούς μας. Κινητήρες που δεν είχαν καλώδια ή σωληνώσεις, αλλά να χρησιμοποιούσαν μικρο-τεχνολογία ενσωματωμένη απευθείας στη δομή της μηχανής.

«Το αντικείμενο είναι παλιό, χτυπημένο και έχει πάνω του ένα παχύ στρώμα σκόνης, αλλά εξακολουθεί να ξεχωρίζει ολοκάθαρα από τα άλλα αντικείμενα της περιοχής», γράφει ο Γουόρινγκ στη δημοσίευσή του.

Η NASA απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ συνήθως σχολιάζει τέτοιους ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντάς τους ανυπόστατους ή αποτέλεσμα παρειδωλίας ‒ το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές σχήμα π.χ. σε βράχους ή δέντρα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ένα πλήρως αναγνωρίσιμο πρόσωπο κτλ.
v

Ancient Engine Found In Mars Rover, Sol 735, UFO Sighting News | ET Data Base
ν

ν

 


Translate this post