Δοκιμές εμβολίων από τον Μπιλ Γκέιτς στην Αυστραλία

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Μπιλ Γκέιτς έδωσε 388 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax για δοκιμές εμβολίων Covid-19 σε Αυστραλούς εθελοντές.

Ο Μπιλ Γκέιτς μπήκε με 388 εκατομμύρια δολάρια στην κούρσα για την παραγωγή ενός fast track εμβολίου για την πανδημία Covid-19. Πηγή: News Media

ν

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax ξεκίνησε τις δοκιμές ενός fast track εμβολίου για την ασθένεια Covid-19 σε Αυστραλούς εθελοντές, αφού έλαβε 388 εκατομμύρια δολάρια από ίδρυμα που υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RT.

Η Novavax δοκιμάζει ένα νέο εμβόλιο σε ανθρώπους για πρώτη φορά, ξεκινώντας την πρώτη φάση μιας σειράς κλινικών δοκιμών, αφού έλαβε από ίδρυμα του Γκέιτς μια τεράστια επιχορήγηση. Το ίδρυμα αυτό ίδρυσε πρόσφατα ο Μπιλ Γκέιτς, προκαλώντας μια καταιγίδα καταγγελιών στο διαδίκτυο.

Η φαρμακευτική εταιρεία, που εδρεύει στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει τις δοκιμές των εμβολίων πάνω σε 130 Αυστραλούς που δέχτηκαν, έναντι αδράς αμοιβής, να γίνουν πειραματόζωα. Η φαρμακευτική εταιρεία ελπίζει ότι τον Ιούλιο θα μπορέσει να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του εμβολιασμού.
ν

Οι εγκαταστάσεις της Novavax Inc. στο Belward Campus Drive στο Ρόκβιλ του Μέριλαντ, βόρεια της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον. Πηγή: Washington Business Journal
ν

Η είδηση αυτή εμπλέκει με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο τον Μπιλ Γκέιτς στα κερδοσκοπικά παιχνίδια με αφορμή τον SARS-CoV-2, επιβεβαιώνοντας όλα όσα ψιθυρίζονταν τόσο καιρό, καθώς και τις φήμες ότι πίσω από την πανδημία βρίσκονται οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

«Η χορήγηση του εμβολίου μας στους πρώτους συμμετέχοντες αυτής της κλινικής δοκιμής είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αντιμετώπιση της θεμελιώδους ανάγκης για ένα εμβόλιο για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας Covid‑19», δήλωσε ο Stanley Erck, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Novavax, τη Δευτέρα το βράδυ.

«Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τα κλινικά αποτελέσματα τον Ιούλιο και, εάν είναι ενθαρρυντικά, θα ξεκινήσουμε γρήγορα τη δεύτερη φάση των δοκιμών».

Η νέα αυτή πρωτοβουλία ξεκίνησε έπειτα από μια τεράστια επένδυση 388 εκατομμυρίων δολαρίων που έγινε στην Novavax (η οποία τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα) από το CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ποτέ το CEPI από τότε που ιδρύθηκε (2016).

Το Ίδρυμα Επιδημικής Ετοιμότητας του Γκέιτς έχει έδρα το Όσλο της Νορβηγίας και γραφεία σε Λονδίνο, Ουάσιγκτον και Νταβός Ελβετίας. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη εμβολίων κατά των «αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών», σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κάθε Αυστραλός-πειραματόζωο αμείβεται με το ποσό των 10.000 ευρώ.

Στόχος του Ιδρύματος είναι η διοχέτευση των εμβολίων στις αναδυόμενες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Ο ιδρυτής της Microsoft, με την τεράστια περιουσία που διαθέτει, κυρίως μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates έχει κάνει πολλές επενδύσεις σε φαρμακευτικές εταιρείες, προκαλώντας έντονες υποψίες και αμφιβολίες σχετικά με τα «φιλάνθρωπα» κίνητρά του, καθώς όχι μόνο είναι βεβαιωμένα άπληστος, αλλά κατά καιρούς έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης του πληθυσμού της Γης μέσω της χορήγησης φαρμάκων.

Η πρόσφατη είδηση της έναρξης δοκιμαστικών εμβολίων από τη Novavax ενίσχυσε τις διάφορες θεωρίες για την ανάμειξη του Γκέιτς σε ύποπτα και σκοτεινά παιχνίδια, και έκανε πολλούς netizens να προειδοποιήσουν ότι δεν πρέπει κανείς να εμπιστεύεται τα εμβόλια του Γκέιτς, παροτρύνοντας μάλιστα τον ίδιο τον δισεκατομμυριούχο να προσφερθεί εθελοντικά ως το πρώτο ινδικό χοιρίδιο που θα κάνει το εμβόλιο.
ν

ν

Να σημειωθεί, ότι όπως είπε πρόσφατα η δρ Σέιμα Γιασμίν (Seema Yasmin), διευθύντρια του Stanford Health Communication Initiative: «Για να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, χρειάζονται 10 έως 15 χρόνια για την ανάπτυξη ενός εμβολίου. Το να είναι έτοιμο ένα εμβόλιο για την Covid-19 μέσα σε λίγους μήνες θα έμοιαζε με θαύμα».
ν

 


Translate this post