Ένας στους 4 Βρετανούς έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Πάνω από το 25% των Βρετανών έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό της ασθένειας Covid-19, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Σύγχυση επικρατεί στη Βρετανία σχετικά με τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων και θανάτων, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός όσων έχουν εξέλθει από τα νοσοκομεία. Image: Supplied

ν

ΠΑΝΩ από το 25% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή πάνω από 17 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί την ασθένεια Covid-19, αναφέρει έκθεση του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Dr Adrian Heald, οι περισσότεροι βιώνουν μια «ήπια μορφή» της ασθένειας. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο International Journal of Clinical Practice, χρησιμοποίησε δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης για να προβλέψει τη σωρευτική εξάπλωση του ιού από την αρχή της επιδημίας.

«Αυτό που λέμε σε αυτή τη μελέτη είναι ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι πιστεύαμε αρχικά έχουν στην πραγματικότητα μολυνθεί τον ιό», δήλωσε ο Heald.
ν

ν

Οι ερευνητές υπολόγισαν την τιμή R (με την οποία μετράται η ταχύτητα μετάδοσης του ιού) σε κάθε δήμο και κοινότητα από το δεύτερο μισό του Απριλίου. Στη συνέχεια, εξετάζοντας τις διακυμάνσεις μεταξύ των περιοχών με περισσότερα ή λιγότερα κρούσματα, υπολόγισαν ότι ένα στα τέσσερα άτομα, ή 25 τοις εκατό, θα μπορούσε ήδη να έχει μολυνθεί.

Ωστόσο, ο Heald διευκρινίζει ότι αυτό δεν είναι ένας «απόλυτος αριθμός». Αντίθετα, είπε, είναι μια «στατιστική προβολή, μια εκτίμηση που βασίστηκε στα δεδομένα που ήταν διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή».
ν

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ R0

Στην εκτίμηση ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής του νέου κορoνοϊού, η γνωστή ως τιμή R0, έχει αυξηθεί την τελευταία εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέληξαν τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Επείγοντα Περιστατικά (SAGE) που συμβουλεύουν τη βρετανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι το R0 ήταν μεταξύ 0,5 και 0,9, η σημερινή ανακοίνωση προσδιορίζει την τιμή αυτή μεταξύ του 0,7 και του 1.

Το R0 είναι ένας μαθηματικός όρος που δείχνει πόσο μεταδοτική είναι μια μολυσματική ασθένεια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αύξηση αποδίδεται στα περιστατικά σε οίκους ευγηρίας και σε νοσοκομεία και όχι τόσο στην κοινότητα.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα 384 θανάτους από κοροναϊό μετράει το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Βρετανία, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει πλέον σε 33.998 νεκρούς.
ν

Παρ’ όλο που υπάρχουν πολλοί νεκροί, στην Βρετανία μόλις τελευταία άρχισαν να λαμβάνονται κάποιες προφυλάξεις για τον κορονοϊό. Image: Supplied
ν

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 12.000 ένοικοι οίκων ευγηρίας πέθαναν από τον νέο κορονοϊό μέσα σε δύο μήνες στην Αγγλία και την Ουαλία, σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, υπογραμμίζοντας το εύρος της πανδημίας στα ιδρύματα αυτά τα οποία η κυβέρνηση κατηγορείται ότι είχε παραμελήσει.

Συνολικά 12.256 άνθρωποι που διαβιούν σε οίκους ευγηρίας πέθαναν λόγω των συνεπειών της ασθένειας Covid-19 από τις 2 Μαρτίου έως την 1η Μαΐου, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS). Ανάμεσά τους, 9.039 άνθρωποι πέθαναν στις δομές αυτές, δηλ. το 72,2% των θανάτων που δεν καταγράφηκε, ενώ 3.444 πέθαναν στο νοσοκομείο (27,5% των θανάτων).

Σύμφωνα με την ONS, περισσότερο από το ένα τέταρτο των θανάτων ενοίκων των οίκων ευγηρίας αυτή την περίοδο συνδέονται με την επιδημία.

ν

 


Translate this post