«Πέραν της κρίσης»: Ένα γιγαντιαίο, αισιόδοξο έργο σε λόφο της Ελβετίας

Κατηγορία NEWS, Τέχνες

ΤΕΧΝΕΣ

Youmagazine Newsroom

 

«Πέραν της κρίσης», ονομάζεται το γιγαντιαίο έργο τοπίου σε λόφο της Ελβετίας, από τον Γάλλο καλλιτέχνη Saype, με αφορμή τον κορονοϊό.

Τα μνημειώδη έργα του Γάλλου καλλιτέχνη προκαλούν πάντα αίσθηση. Image: Supplied

ν

ΣΕ ΜΙΑ περίοδο που ο περισσότερος κόσμος «μένει σπίτι» για να μη συμβάλει στην περαιτέρω διάδοση της Covid-19, o Γάλλος καλλιτέχνης Guillaume Legros, γνωστός ως Saype, παρουσιάζει ένα μνημειωδών διαστάσεων έργο σε ολοπράσινη λοφοπλαγιά της δυτικής Ελβετίας, κοντά στο θέρετρο Leysin: ένα μικρό κορίτσι περιτριγυρισμένο από μια φαραντόλα ‒κυκλικό χορό στον οποίο οι χορευτές είναι πιασμένοι από το χέρι‒ που έχει ζωγραφίσει. Κοιτάζει πέρα από τα βουνά, στον ορίζοντα.

«Αυτή η ζωγραφική τοπίου που είναι φιλοτεχνημένη με σπρέι, και έχει εμβαδόν μεγαλύτερο των 3.000 τετραγωνικών μέτρων, ανακαλεί στη μνήμη έναν πιο ενωμένο και πιο ανθρώπινο κόσμο, “απεικονισμένο” από ένα κορίτσι που κοιτάζει στον ορίζοντα» εξηγεί ο Saype. Και προτρέπει: «Τούτη η φαραντόλα, ζωγραφισμένη τοξωτά, η οποία φέρνει στον νου το σχήμα του κορονοϊού, μας θυμίζει ότι είναι αυτές τις στιγμές της κρίσης που πρέπει μαζί να κοιτάξουμε στο μέλλον».

Ο Γάλλος καλλιτέχνης είναι γνωστός για τη ζωγραφική του τοπίου (ή γκραφίτι σε χορτάρι), με γιγαντιαία έργα που φιλοτεχνεί σε πεδιάδες, λόφους και πλαγιές βουνών.
ν


v


ν


ν


ν

Ο Saype (όρθιος αριστερά) με το συνεργείο του. Image: Supplied
ν

 


Translate this post