Η Σιγκαπούρη επεκτείνει την καραντίνα για άλλες τέσσερις εβδομάδες (vid)

Κατηγορία Κορονοϊός

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το δεύτερο κύμα του κοροναϊού χτυπά τη Σιγκαπούρη, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας.

Μια γυναίκα με μάσκα βοηθά τον γιο της να φορέσει τη δική του στο αεροδρόμιο Changi. Η πόλη-κράτος μόλις επέκτεινε τα περιοριστικά μέτρα για άλλες τέσσερις εβδομάδες. Image: Supplied

ν

Η ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν από τις πρώτες χώρες που χτυπήθηκαν από την επιδημία του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε από την Κίνα. Ωστόσο, πήρε εγκαίρως περιοριστικά μέτρα, με αποτέλεσμα να έχει από την αρχή της πανδημίας έως και τις 25 Μαρτίου μόνο 11 νεκρούς και 631 κρούσματα.

Τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα άρχισαν ξαφνικά να πολλαπλασιάζονται και σήμερα (21 Απριλίου) έφτασαν τα 9.125.

Παρ’ όλο που χαιρετίστηκε από τα άλλα κράτη ως χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, και χωρίς να χαλαρώσει τα μέτρα, αυτή τη στιγμή βιώνει το δεύτερο κύμα επίθεσης του κοροναϊού, πράγμα που ανάγκασε την κυβέρνηση αυτής της πόλης-κράτους να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα για άλλες τέσσερις εβδομάδες, έως τις 31 Μαΐου.

Όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Lee Hsien Loong, η χώρα θα επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα για άλλες τέσσερις εβδομάδες μετά την αναφορά χιλιάδων νέων περιπτώσεων κοροναϊού τις τελευταίες ημέρες.

Μόνο σήμερα (Τρίτη) αναφέρθηκαν 1.111 νέα κρούσματα, κάνοντας τη Σιγκαπούρη μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας με 9.125 κρούσματα, όπως είπαμε, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση πίσω από τη Νότια Κορέα (10.683 κρούσματα) και την Ιαπωνία (11.119 κρούσματα).

Μόνο χθες Δευτέρα καταγράφηκαν 1.426 νέα κρούσματα.

Το 80% των κρουσμάτων έχουν σημειωθεί στους πολυσύχναστους κοιτώνες των ξένων εργαζομένων και μεταναστών που έχουν εισαχθεί στη χώρα ως φτηνά εργατικά χέρια.
ν

Τα νέα κρούσματα έχουν σημειωθεί στους πολυσύχναστους κοιτώνες των ξένων εργαζομένων και μεταναστών που έχουν εισαχθεί στη χώρα ως φτηνά εργατικά χέρια. Image: AFP / Roslan Rahman. Πηγή: Supplied
ν

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, οι νέες λοιμώξεις αφορούν πολλούς ανθρώπους που είναι ασυμπτωματικοί.

Η χώρα επρόκειτο να βγει από την καραντίνα στις 4 Μαΐου με την επαναλειτουργία των σχολείων, επιχειρήσεων και καταστημάτων, όμως τώρα θα παραμείνει σε αποκλεισμό έως την 1η Ιουνίου ή έως ότου σταματήσουν τελείως οι λοιμώξεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η επιδημία του SARS-CoV-2 έχει μολύνει περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους και σκοτώσει πάνω από 175.000, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας.
ν

PM Lee (Apr. 21): Covid-19 Circuit Breaker to be extended till June 1, 2020 | MothershipSG
ν

ν

 


Translate this post