Ο Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας

Κατηγορία Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Χειροτέρευσε η υγεία του Μπόρις Τζόνσον που έχει μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Επιδεινώθηκε η υγεία του Μπόρις Τζόνσον. Image: Supplied

ν

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο καθώς η υγεία του έχει επιδεινωθεί σημαντικά από την στιγμή που διεγνώσθη με κοροναϊό, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η Ντάουνιγκ Στριτ. Σύμφωνα με το BBC, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον Αρχιγραμματέα του Κράτους και υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αναπληρώσει όπου είναι απαραίτητο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε εισαχθεί την Κυριακή στο νοσοκομείο Σαιντ Τόμας στο Λονδίνο καθώς δεν υποχωρούσαν τα συμπτώματα του κοροναϊού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε πως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κατ εντολή των γιατρών του, σημειώνοντας πως «άρχισε να λαμβάνει οξυγόνο».

Φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό και κατά την διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού χειροτέρευσε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

«Ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται ακόμη σε αναπνευστήρα και διατηρεί όλες τις αισθήσεις του», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

«Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα, χάρις στο προσωπικό του NHS και την σκληρή δουλειά και αφοσίωσή τους», καταλήγει το ανακοινωθέν.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Μπόρις Τζόνσον από το κατώφλι της πρωθυπουργικής κατοικίας χειροκροτεί το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων για την μάχη που δίνουν ενάντια στον SARS-CoV-2.
ν


ν

Προηγούμενο ανακοινωθέν έλεγε ότι ο Τζόνσον ήταν καλά στην υγεία του και ότι αύριο θα επέστρεφε στη Ντάουνινγκ Στρητ.

Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Τζόνσον μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ, η αγγλική λίρα άρχισε να καταρρέει στις διεθνείς χρηματαγορές.

Δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, ανέφεραν ότι το απόγευμα ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.

«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σαιντ Τόμας έχει «μερικούς από τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο».

«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας. 

«Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», είπε ο νέος ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

Τη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο Βρετανό πρωθυπουργό εξέφρασαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

ν

 


Translate this post