Chloroquine: Tο φάρμακο που θεραπεύει τον κοροναϊό

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ, Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αυστραλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι η Chloroquine είναι ένα φάρμακο που καταπολεμά αποτελεσματικά τον κοροναϊό SARS-CoV-2.

Σε όλο τον κόσμο γίνονται έρευνες για την ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού φαρμάκου που θα θεραπεύει τον κοροναϊό SARS-CoV-2. Image: Supplied

ν

ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ερευνητές ανακάλυψαν δύο φάρμακα που τα δοκίμασαν σε ασθενείς με θεαματικά, όπως ισχυρίζονται, αποτελέσματα.

Μερικοί ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό υποβλήθηκαν ήδη σε θεραπεία στην Αυστραλία με ένα από τα φάρμακα, και είναι «πάρα πολύ καλά στην υγεία τους», λένε οι ερευνητές.

Και ελπίζουν ότι τα φάρμακα θα είναι διαθέσιμα για δοκιμή σε εθνικό επίπεδο μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο διευθυντής του Κέντρου Κλινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στο Μπρίσμπεϊν, καθηγητής Ντέιβιντ Πάτερσον (David Paterson), δήλωσε σήμερα ότι αυτός και η ομάδα του έχουν διαθέσιμα δύο φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία άλλων ασθενειών, τα οποία κατάφεραν να εξαλείψουν τον θανατηφόρο ιό σε δοκιμαστικούς σωλήνες.

Είπε ότι ένα από τα φάρμακα, που δόθηκε σε μερικούς από τους πρώτους ανθρώπους που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 στην Αυστραλία, εξαφάνισε πλήρως τον κοροναϊό και οδήγησε στην πλήρη αποκατάσταση από τη λοίμωξη.

Κατά τη γνώμη του καθηγητή Πάτερσον «είναι μια πιθανώς αποτελεσματική θεραπεία».

«Μετά το τέλος της θεραπείας, οι ασθενείς δεν έχουν ζωντανό κοροναϊό στον οργανισμό τους», δήλωσε ο καθηγητής.
ν

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Πάτερσον, διευθυντής του Κέντρου Κλινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ και μολυσματικών ασθενειών στο Royal Brisbane and Women’s Hospital. Image: Supplied

ν

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι μια μεγάλη κλινική δοκιμή σε 50 νοσοκομεία της Αυστραλίας, για να συγκρίνουμε το ένα φάρμακο έναντι του άλλου φαρμάκου, καθώς και σε σχέση με έναν συνδυασμό και των δύο φαρμάκων».

Διαβεβαίωσε ότι οι κλινικές δοκιμές είναι ανεκτές από τον ανθρώπινο οργανισμό και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κάποιας παρενέργειας.

Είπε ότι παρόμοιες δοκιμές γίνονται ήδη σε ασθενείς στην Κίνα και τη Σιγκαπούρη με απόλυτη επιτυχία.

Και έκανε ακόμη πιο δελεαστική την πρότασή του, λέγοντας ότι τα φάρμακα θα μπορούν να λαμβάνονται με ασφαλή τρόπο στο σπίτι του ασθενή.

Διευκρίνισε δε ότι τα φάρμακα θα χορηγούνται από το στόμα, ως δισκία.

Τέλος, είπε ότι άρχισαν οι εγγραφές ασθενών που θέλουν να δοκιμάσουν τη θεραπευτική αγωγή, οι οποίες θα διαρκέσουν έως το τέλος Μαρτίου.
ν

Ένας γιατρός με μια μπατονέτα συλλογής στοματικού επιχρίσματος παίρνει δείγμα από ασθενή που θεραπεύτηκε στην Ουχάν της Κίνας. Image: Supplied

ν

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ
ΤΟΝ
HIV ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ

Το ένα από τα δύο φάρμακα είναι το σκεύασμα Kaletra που χρησιμοποιείται για τον ιό HIV, το οποίο τώρα έχει αντικατασταθεί από φάρμακα «νέας γενεάς» κατά του HIV.

Το άλλο φάρμακο είναι μια δραστική ουσία για την ελονοσία που ονομάζεται Χλωροκίνη (Chloroquine) και έχει αποδειχτεί αποτελεσματική στην καταπολέμηση του κοροναϊού SARS-CoV-2. Ωστόσο η Χλωροκίνη χρησιμοποιείται σπάνια και σήμερα «έχει μπει στο ράφι».

Όπως δήλωσε στο Sky News, όσοι προσβλήθηκαν από τη νόσο Covid-19 και δοκίμασαν πειραματικά τα δύο φάρμακα ανταποκρίθηκαν «πολύ καλά». Το ένα φάρμακο χρησιμοποιείται για τον ιό HIV που προκαλεί τη νόσο του AIDS και το άλλο για την ελονοσία.

Η μια από τις δραστικές ουσίες είναι, όπως αναφέρθηκε, η Χλωροκίνη (Chloroquine) που δεσμεύεται στο DNA και μεταβάλλει τις ιδιότητές του, και η άλλη η Λοπιναβίρη (Lopinavir) που είναι αναστολέας των πρωτεασών HIV-1 και ΗΙV-2.
ν

Δισκία Χλωροκίνης για την ελονοσία. Image: Supplied
ν

Το Kaletra είναι ένα φάρμακο κατά του ιού HIV. Image: Supplied
ν

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην λάβετε κάποιο από τα φάρμακα αυτά ή συνδυασμό τους για να προστατευθείτε από τον κοροναϊό. Είναι επικίνδυνα. Ο συνδυασμός των φαρμάκων αυτών με άλλα και η ακριβής δοσολογία αποτελούν αντικείμενο ιατρικής έρευνας. Δεν έχουν γίνει ακόμη επαρκείς εργαστηριακές δοκιμές για να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς.
v

COVID-19 Update 8: Zinc and chloroquine for the treatment of COVID-19? | Medmastery
ν


ν

 


Translate this post