Αναζητώντας τη δύναμη της φύσης μέσα μας

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Αυτοβελτίωση

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

ΠΩΣ ΘΑ
ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΜΕ
ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ
ΨΥΧΙΚΑ

Αποχαιρετήστε το χειμώνα και καλωσορίστε την άνοιξη. Το τοπίο μεταμορφώνεται, ο αέρας γεμίζει από το γλυκό κελάηδημα των πουλιών και η ψυχή μας από προσμονή. Δείτε πώς με τη βοήθεια των τεσσάρων στοιχείων μπορούμε να μεταμορφωθούμε κι εμείς, προκαλώντας τις αλλαγές που επιθυμούμε στη ζωή μας.

ν

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΗ

Για χρήματα και ευημερία

Η γη είναι το σπίτι μας κι έτσι είμαστε μόνιμα συντονισμένοι με αυτήν. Η ενέργειά της μας βοηθά σε θέματα οικονομικά και καριέρας. Μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε το εισόδημά μας και να αποκτήσουμε πιο προσεχτικές οικονομικές συνήθειες. Το σπίτι μας αποτελεί το φυσικό μας περιβάλλον, έτσι η γήινη ενέργεια είναι ιδανική για να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Για να κάνουμε το σπίτι μας πιο φιλικό προς τη φύση μπορούμε να προμηθευτούμε γλάστρες με φυτά ή βότανα, φρέσκα λουλούδια ή ένα διακοσμητικό που να παραπέμπει στις αναζωογονητικές δυνάμεις της φύσης. Πάνω απ’ όλα, όμως, θα πρέπει να επιδιώκουμε να βρισκόμαστε στη φύση όσο πιο συχνά μπορούμε. Μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς, η δημιουργία ενός δικού μας κήπου, ακόμη και πολύ μικρού με αυτοσχέδιες γλάστρες, μπορεί να κάνει θαύματα.

Οραματισμός για προσέλκυση χρημάτων

Αν έχετε άμεση ανάγκη ρευστού και χρειάζεστε επειγόντως ενίσχυση, προσπαθήστε να κάνετε αυτό τον οραματισμό καθημερινά για να ελκύσετε την ευημερία. Καθίστε κάπου ήσυχα, όπου ξέρετε ότι δεν θα σας ενοχλήσουν. Ανάψτε ένα πράσινο κερί και βάλτε απαλή μουσική. Μπορείτε να ανάψετε και αρωματικά στικ, αν αυτό σας βοηθά να χαλαρώσετε. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και κλείστε τα μάτια. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και διώξτε από μέσα σας, όλο το άγχος που έχετε για οικονομικά ζητήματα.

Τώρα φανταστείτε ότι κάθεστε στο μέσο ενός δάσους με βελανιδιές. Η ατμόσφαιρα είναι ήρεμη και χρωματισμένη με ένα αιθέριο, πράσινο φως. Υπάρχουν μικρά ζωάκια γύρω σας και τα πουλιά κελαηδάνε στα δέντρα. Οραματιστείτε δέσμες χρημάτων να κυλάνε από τα φύλλα των δέντρων και να πέφτουν στα πόδια σας. Το δάσος σας φέρνει δώρα, πολύτιμους λίθους και φαγητό.

Αν υπάρχει κάτι που χρειάζεστε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, φανταστείτε ότι σας το φέρνει ένα πλάσμα του δάσους. Δείτε τον εαυτό σας να χαμογελάει και να δέχεται τα δώρα της φύσης, με τα λόγια: «Είμαι έτοιμος να δεχτώ ό,τι χρειάζομαι και ακόμη παραπάνω». Μείνετε σε αυτή την κατάσταση για όσο χρόνο θέλετε και στη συνέχεια κάνετε την παρακάτω ευχή.

Ευχή αφθονίας

Αυτή η ευχή σχετίζεται με την αφθονία γενικότερα και όχι μόνο με την απόκτηση χρημάτων. Θα σας φέρει όλων των ειδών τα αγαθά, ρούχα, φαγητό, καθώς και οικονομική υποστήριξη. Ξεκινήστε γράφοντας όλα αυτά που χρειάζεστε σε ένα φύλλο χαρτί και τελειώστε με μια δήλωση σχετικά με το τι σημαίνει για εσάς η λέξη αφθονία. Μην διστάσετε να γράψετε ακόμη και όνειρα που φαίνονται πολύ μακρινά, όπως η αγορά ενός αυτοκινήτου ή ενός πιάνου.

Μπορεί να μην τα αποκτήσετε αμέσως, αλλά βάζετε τα θεμέλια για τη μελλοντική σας αφθονία. Προσθέστε την ημερομηνία και την υπογραφή σας και διπλώστε το χαρτί. Βρείτε ένα δέντρο που σας αρέσει και σκάψτε στις ρίζες του, τοποθετώντας το σημείωμά σας, σαν να σπέρνατε σπόρους, κάνοντας την ευχή να αποκτήσετε αφθονία στη ζωή σας. Στη συνέχεια, σκορπίστε γύρω από το δέντρο μερικούς σπόρους και ξηρούς καρπούς, σαν προσφορά στη φύση για την πραγματοποίηση της ευχής σας.

Στοιχείο της Γης

Ζώδια: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως
Προσφέρει: Γονιμότητα, ανάπτυξη, πλούτο, αφθονία και ευημερία
Εποχή: Χειμώνας
Κατεύθυνση: Βορράς
Ώρα της ημέρας: Μεσάνυχτα
Χρώμα: Βαθύ πράσινο
v

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΕΡΑΣ

Για επιτυχία και εκπλήρωση στόχων

Χωρίς τον αέρα δεν θα υπήρχε ζωή στη γη και ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος για να έχουμε καλή υγεία. Παρ’ όλα αυτά, παίρνουμε το στοιχείο αυτό σαν δεδομένο και θεωρούμε ότι όσο κι αν μολύνουμε την ατμόσφαιρα, ο αέρας θα εξακολουθεί να μας κρατά στη ζωή. Για να πραγματοποιηθεί οποιοδήποτε στόχος μας θα πρέπει πρώτα να του «δώσουμε ζωή», να εισχωρήσει, δηλαδή, αέρας μέσα του.

Είναι εύκολο να φέρουμε το στοιχείο αυτό στο σπίτι μας, ανοίγοντας απλώς τα παράθυρα και επιτρέποντας στον άνεμο να φυσήξει σε όλες τις γωνιές του. Μπορούμε επίσης να κρεμάσουμε μελωδούς στις μπαλκονόπορτες και στα παράθυρα, να παίζουμε μουσική ή να τραγουδάμε οι ίδιοι!

Ο καλύτερος τρόπος για να αισθανθούμε πραγματικά την ενέργεια του αέρα είναι να κάνουμε μια βόλτα μια μέρα που φυσά δυνατά ή να ανέβουμε στην κορυφή ενός λόφου. Ένας διασκεδαστικός τρόπος είναι να πετάξουμε αετό. Κι ας μην ξεχνάμε τα κατεξοχήν πλάσματα του αέρα, τα πουλιά. Αν ταΐσουμε τα πουλιά και τα προσελκύσουμε στον κήπο μας μπορεί μαζί με το κελάηδημα, ο αέρας να φέρει στ’ αυτιά μας το τραγούδι των αιθέριων νεράιδων.

Οραματισμός για επίτευξη στόχων

Όλοι έχουν όνειρα και φιλοδοξίες, γι’ αυτό είτε ονειρεύεστε να πάρετε προαγωγή είτε να γίνετε σούπερ σταρ, ο οραματισμός αυτός θα σας βοηθήσει να «δώσετε πνοή» στα σχέδια και τις φιλοδοξίες σας. Καθίστε κάπου ήσυχα και κλείστε τα μάτια. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και φανταστείτε ότι κάθεστε στην κορυφή ενός έρημου λόφου. Η θέα από εκεί είναι υπέροχη και μπορείτε να δείτε τα λιβάδια και τους κάμπους να εκτείνονται μέχρι μακριά. Βάζετε το χέρι σας μέσα στην τσέπη σας και πιάνετε ένα αντικείμενο που αντιπροσωπεύει το όνειρό σας.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να γράφετε, μπορεί να είναι μια πένα, αν θέλετε να τραγουδάτε, ένα μικρόφωνο. Σκεφτείτε κάτι που περιγράφει απόλυτα αυτό που επιθυμείτε να κάνετε. Κρατήστε αυτό το αντικείμενο στα χέρια σας και πείτε: «Μοιράζομαι τα ταλέντα μου με τον κόσμο και το όνειρό μου φτάνει μέχρι τον ουρανό».

Τότε παρατηρείτε ένα μεγάλο, πολύχρωμο πουλί που έρχεται και κάθεται μπροστά σας. Δώστε του το αντικείμενο που κρατάτε και δείτε το να το παίρνει στο ράμφος του, να ανοίγει τα φτερά του και να σηκώνεται στον αέρα. Συνεχίστε να το παρατηρείτε καθώς ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά και νιώστε τη σιγουριά ότι με δουλειά και αφοσίωση μπορείτε να πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας.

Ευχή επιτυχίας

Για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας ενός σχεδίου σας, αγοράστε ένα μπαλόνι με ήλιο και ανεβείτε σε ένα λόφο. Κρατήστε το μπαλόνι και φανταστείτε ότι έχετε ήδη πετύχει το στόχο σας. Φανταστείτε πώς θα ήταν η ζωή σας τότε, ποια θα ήταν η καθημερινότητά σας και τα αισθήματα που θα σας συνόδευαν από εδώ και πέρα.

Στη συνέχεια, πάρτε τρεις βαθιές ανάσες και εκπνεύστε πάνω στο μπαλόνι σας, σαν να του «μεταγγίζετε» αέρα. Φανταστείτε, έτσι, ότι «δίνετε πνοή» στο όνειρό σας. Αφήστε το μπαλόνι ελεύθερο, λέγοντας: «Δίνω ζωή στο όνειρό μου και αυτό πραγματοποιείται».

Στοιχείο του Αέρα

Ζώδια: Ζυγός, Δίδυμοι, Υδροχόος
Προσφέρει: Έμπνευση, δημιουργικότητα, μουσικό ταλέντο και φιλοδοξία
Εποχή: Άνοιξη
Κατεύθυνση: Ανατολή
Ώρα της ημέρας: Αυγή
Χρώματα: Κίτρινο, λευκό ή ασημί
ν

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΦΩΤΙΑ

Για έλξη, δύναμη και εξάλειψη

Η φωτιά είναι το πιο επικίνδυνο από όλα τα στοιχεία γιατί έχει τη δύναμη να προσφέρει ζεστασιά και ασφάλεια, αλλά επίσης μπορεί να φέρει την καταστροφή. Με τη βοήθεια της φωτιάς μπορούμε να αναζωπυρώσουμε το πάθος σε μια σχέση, να ανακτήσουμε το κουράγιο μας σε μια δύσκολη στιγμή και να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας να απαλλαγούμε από κάτι αρνητικό, όπως μια κακή συνήθεια.

Για να προσθέσουμε το στοιχείο της φωτιάς στο σπίτι μας, δεν έχουμε παρά να ανάψουμε πανέμορφα και χρωματιστά κεριά που θα μεταμορφώσουν αμέσως το χώρο μας. Μπορούμε επίσης να κρεμάσουμε κρυστάλλους που να αιχμαλωτίζουν το φως των κεριών και να το μεταφέρουν παντού. Αν έχετε τζάκι, είναι πολύ εύκολο να απολαμβάνετε την ενέργεια της φωτιάς, αλλά ακόμη και με απλά κεριά μπορούμε να νιώσουμε τις ευεργετικές δυνάμεις της.

Οραματισμός για δύναμη

Καταρχήν, αποφασίστε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο της φωτιάς για να αποκτήσετε ή να απαλλαγείτε από κάτι. Καθήστε κάπου ήσυχα, ανάψτε ένα κόκκινο κερί και κοιτάξτε μέσα στη φλόγα του. Καθώς το κερί καίει και η φλόγα του τρεμοπαίζει οραματιστείτε ότι απολαμβάνετε αυτό που ζητάτε ή δείτε μια κακή σας συνήθεια να καίγεται στις φλόγες. Κάνετε τον οραματισμό αυτό καθημερινά για να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, κάνετε μια από τις παρακάτω ευχές.

Ευχή απόκτησης

Κάντε αυτή την ευχή αν θέλετε να προσελκύσετε μια συγκεκριμένη ποιότητα στη ζωή σας. Πάνω σε ένα ψηλό κόκκινο ή πορτοκαλί κερί χαράξτε τη λέξη αυτού που επιθυμείτε, για παράδειγμα, πάθος, αγάπη, δύναμη, κουράγιο. Ανάψτε το κερί και συγκεντρώστε τη σκέψη σας στην επιθυμία σας. Αφήστε το να καίει για τα επόμενα 20 λεπτά και σβήστε το, σκεπτόμενοι ξανά αυτό που θέλετε να αποκτήσετε. Για να αυξήσετε τη δύναμη της ευχής, επαναλάβετέ την καθημερινά και μέχρι να λιώσει όλο το κερί.

Ευχή απαλλαγής

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από μια κακή συνήθεια, ακόμη και από ένα αρνητικό συναίσθημα που κουβαλάτε μέσα σας, τότε κάντε το εξής: Γράψτε σε ένα φύλο χαρτί αυτό που θέλετε να διώξετε από τη ζωή σας και όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει πάνω σας. Μπορείτε ακόμη να συμπληρώσετε τους δικούς σας λόγους για τους οποίους πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε τη συγκεκριμένη κατάσταση στη ζωή σας. Μόλις τελειώσετε, κάνετε ρολό το χαρτί και ανάψτε το μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Αφήστε το να κάψει μέχρι τέλους και επαναλάβετε την ευχή όσες φορές χρειάζεται

Στοιχείο της Φωτιάς

Ζώδια: Κριός, Λέων, Τοξότης
Προσφέρει: Πάθος, δύναμη, κουράγιο, θέληση, προστασία και απαλλαγή
Εποχή: Καλοκαίρι
Κατεύθυνση: Νότος
Ώρα της ημέρας: Μεσημέρι, όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός
Χρώματα: Κόκκινο και πορτοκαλί
ν

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΕΡΟ

Για ψυχική δύναμη, αγάπη και σαγήνη

Το νερό είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά της ζωής και εμείς οι ίδιοι προερχόμαστε από αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν αισθανόμαστε άσχημα ή είμαστε αγχωμένοι αναζητούμε ενστικτωδώς να βρεθούμε κοντά σε θάλασσα ή ένα άλλο υδάτινο τοπίο.

Το νερό είναι το ιδανικό στοιχείο για να χαλαρώσουμε και γι’ αυτό, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διώξουμε το στρες, είναι να κάνουμε ένα απολαυστικό αφρόλουτρο στο τέλος της ημέρας. Το νερό όμως είναι ιδανικό και για να ενισχύσουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις, όπως και τα όνειρά μας.

Για να εισαγάγουμε το στοιχείο του νερού στο σπίτι μας μπορούμε να προμηθευτούμε ένα ενυδρείο με τροπικά ψαράκια, ένα μικρό σιντριβάνι ή ακόμη και κοχύλια τοποθετημένα σε διάφορα σημεία. Η εικόνα μιας γοργόνας είναι ένα πολύ δυνατό σύμβολο για μια γυναίκα και μπορεί να ξυπνήσει μέσα της κοιμισμένες, σαγηνευτικές «δυνάμεις».

Οραματισμός για ψυχική δύναμη

Καθίστε σε ένα ήσυχο μέρος, ακούγοντας ήχους από νερό, αν έχετε σιντριβάνι ή cd με ήχους από τον ωκεανό. Πάρτε βαθιές ανάσες μέχρι να χαλαρώσετε. Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε ότι κολυμπάτε στην ανοιχτή θάλασσα. Το κεφάλι σας είναι μέσα στο νερό και βλέπετε από κοντά τα τροπικά ψάρια, τα κοράλλια και τις ανεμώνες που χορεύουν από τα ρεύματα της θάλασσας. Κολυμπάτε όλο και πιο βαθιά, μέχρι που διακρίνετε τη λάμψη μιας μεγάλης αψιδωτής πύλης στο βυθό της θάλασσας. Κολυμπάτε έως εκεί και περνάτε μέσα από την πύλη για να ανακαλύψετε μια υπόγεια πολιτεία, τη χαμένη Ατλαντίδα!

Περιπλανηθείτε στον υπόγεια κόσμο, αφήνοντας ελεύθερο τον εαυτό σας να δεχτεί μηνύματα και ενοράσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του οραματισμού σας. Μείνετε εκεί για όσο χρόνο θέλετε και όταν ανοίξετε τα μάτια σας, γράψτε με κάθε λεπτομέρεια σε ένα σημειωματάριο, το φανταστικό σας ταξίδι. Επαναλάβετε αυτό τον οραματισμό συχνά, προκειμένου να οξύνετε τις ενορατικές σας ικανότητες και να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες διαστάσεις και σε διαφορετικούς κόσμους.

Ευχή ερωτικής προσέλκυσης

Αυτή η ευχή προσφέρεται ιδιαίτερα για τις γυναίκες που θέλουν να τονίσουν τον ερωτικό τους μαγνητισμό. Το νερό είναι το στοιχείο της Σελήνης και της θηλυκής θεότητας και κρύβει τη δύναμή του μέσα σε κάθε γυναίκα.

Γεμίστε ένα κρυστάλλινο μπολ με ένα λίτρο εμφιαλωμένου νερού. Προσθέστε ένα κουταλάκι αλάτι, ένα μικρό στρογγυλό καθρεφτάκι και ένα ροζ χαλαζία. Μόλις σουρουπώσει, τοποθετήστε το μπολ έξω, μια νύχτα με πανσέληνο και αφήστε το μέχρι να πάει περίπου 11 η ώρα. Γεμίστε τη μπανιέρα σας με νερό και προσθέστε το νερό του μπολ, προσέχοντας να μην σπάσετε τον καθρέφτη. Βυθιστείτε στο νερό και αφήστε το σώμα σας να απορροφήσει την ενέργεια της Σελήνης και των Νηρηίδων!

Στοιχείο του Νερού

Ζώδια: Σκορπιός, Ιχθύες, Καρκίνος
Προσφέρει: Ψυχική θεραπευτική ικανότητα, όνειρα, συναισθήματα και καθαρισμό
Εποχή: Φθινόπωρο
Κατεύθυνση: Δύση
Ώρα της ημέρας: Δειλινό
Χρώμα: Μπλε
ν

 


Translate this post