Απάτη και κοροϊδία η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος από τη ΝΔ

Κατηγορία NEWS

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο! Νέα δεδομένα για το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο μάλιστα θα πληρωθεί …κατόπιν εορτής!

ν

ΑΦΟΥ επί μήνες κορόιδευε τον φτωχό κοσμάκη, η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα των πλουσίων και των εχόντων και κατεχόντων, αποφάσισε τελικά να δώσει το κοινωνικό μέρισμα σε πολύ λίγους δικαιούχους και μάλιστα… κατόπιν εορτής!

Η κοροϊδία φάνηκε από τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται από κοινωνικές ομάδες που δεν θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και για το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Ο υπουργός τα έριξε όλα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι σπατάλησε με την λεγόμενη «13η σύνταξη» που μοίρασε τον Μάιο, το κοινωνικό μέρισμα που θα μπορούσε να δώσει στο τέλος του έτους η κυβέρνηση.

«Θα ήμουν ευτυχής να δώσω και 450.000.000 αλλά δεν υπάρχουν. Πρέπει να γίνει κατανοητή η διάκριση του έκτακτου βοηθήματος με την κοινωνική πολιτική. Η κυβέρνηση ασκεί κοινωνική πολιτική, εμείς ως υπουργείο Οικονομικών προσπαθήσαμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο», είπε ο υπουργός.

Αυτά όμως θα μπορούσε να τα έχει πει από πολύ νωρίς και όχι να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες και να περιπαίζει στον φτωχό κοσμάκη.

Ουσιαστικά, η ΝΔ καταργεί το κοινωνικό μέρισμα και αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός της. Και αυτό γιατί είναι κόμμα ανάλγητο, αποτελούμενο από αρχηγό και στελέχη που έχουν μεγαλώσει μέσα στα πλούτη και δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει να είναι κάποιος φτωχός. Πολύ περισσότερο, όταν για τη φτώχεια των πολιτών ευθύνονται οι ίδιοι, ψηφίζοντας με τα δύο χέρια τα μνημόνια που έφεραν σε δυστυχία και απόγνωση ολόκληρη τη χώρα.
ν

ΤΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ) ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Πρώτον, οι υποψήφιοι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω ΗΔΙΚΑ. Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα στις 17 Δεκεμβρίου, με σκοπό να δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου.

Δεύτερον, οι λίγοι τυχεροί που θα επιλεγούν, θα λάβουν το ποσό που τους αναλογεί στις 30 Δεκεμβρίου!

Με το άνοιγμα της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ μέχρι τις 26 του μήνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, γίνεται κατανοητό ότι η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία για την πληρωμή του βοηθήματος είναι η 30η Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Τρίτον, εκτός μερίσματος μένουν όσοι παίρνουν ΚΕΑ, με την απίστευτη δικαιολογία ότι επειδή παίρνουν ΚΕΑ δεν μπορούν να πάρουν κοινωνικό μέρισμα!

Τέταρτον, αποτελεί εμπαιγμό το γεγονός ότι θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα οι ΑΜΕΑ μέχρι 24 ετών. Φαίνεται ότι, σύμφωνα με τη λογική της ΝΔ, μόλις κάποιος ανάπηρος γίνει 25 ετών, θεραπεύεται ως εκ θαύματος και γίνεται καλά!
ν

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

1. Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω, με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ.Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών: 19.140.

2. Οικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ.Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.

3. Οικογένειες με τους δύο γονείς βραχυχρόνια άνεργους (κάτω των 12 μηνών), τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ.Περιλαμβάνονται και μονογονοεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριά.

4. Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ έως 24 ετών. (Όπως είπαμε, μόλις γίνουν 25 ετών θεραπεύονται). Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.

Όσο για τους υπόλοιπους, «φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο!»
ν

 


Translate this post