Κ. Μητσοτάκης: «Έχουμε το concept, αλλά μας λείπουν οι επενδυτές» (vid)

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Ελλάδα έχει τα πάντα και της λείπουν μόνο τα χρήματα, εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει του ταξιδιού του στην Κίνα για να φέρει επενδυτές.

«Έχουμε το επιχειρηματικό σχέδιο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς επενδυτές», θα πει στους Κινέζους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Image: News Media

ν

«ΒΑΖΟΥΜΕ τον πήχη της βιώσιμης ανάπτυξης, στο να γίνουμε οι καλύτεροι στον κόσμο και να μην συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο», τόνισε σήμερα από την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με θέμα «Οι μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για την ανάπτυξη και καλές δουλειές για όλους: Το παράδειγμα της Costa Navarino».

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, «αυτή η βιώσιμη ανάπτυξη συνδυάζει ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν με την προστασία του περιβάλλοντος, με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη σύνδεση με τον αγροτοδιατροφικό τομέα».

Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψω να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη σε βάρος του φυσικού πλούτου» γι’ αυτό, όπως σημείωσε, «το μέλλον θα πρέπει να είναι αναπτυξιακή προοπτική, με ξεκάθαρα βιώσιμα χαρακτηριστικά».

Σχετικά με τις νέες θέσεις εργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «έχω τονίσει πολλές φορές για το πόσο σημαντικές είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσουν νέες δουλειές και νέες θέσεις εργασίας».
ν


ν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για το ρόλο του κράτους στη στήριξη σημαντικών επενδυτικών πρωτοβουλιών, σημειώνοντας «ότι η κυβέρνησή μας στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα μέσα από ένα σημαντικό πλέγμα παρεμβάσεων, αλλά και την ενεργή συνεργασία με την περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση, διότι πολλά από τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι αρμοδιότητα της κεντρικής εξουσίας».
ν

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Επίσκεψη στη Σαγκάη από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παρευρεθεί στη 2η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών Κίνας (China International Import Expo, CIIE), μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις στον κόσμο.

Σημειώνεται πως η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών Κίνας οργανώνεται στη Σαγκάη για δεύτερη φορά και αποτελεί από πέρσι την πρώτη διεθνή εισαγωγική έκθεση που πραγματοποιείται στην Κίνα. Η έκθεση περιλαμβάνει 8 Exhibition Halls. Το ένα hall περιλαμβάνει αποκλειστικά εθνικά περίπτερα, ενώ τα υπόλοιπα είναι αφιερωμένα σε εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες.
ν

Is Greece’s economic nightmare over? | CNBC Reports
ν

ν

 


Translate this post