Όταν η πρώτη μέρα στο σχολείο γίνεται viral

Κατηγορία MAGAZINE, Παιδί & Γονείς

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Καλά λένε ότι η γνώση σου χαρίζει δύναμη αλλά ο χαρακτήρας σεβασμό. Αυτό ισχύει για μια μικρή μαθήτρια από τη Σκωτία, της οποίας η επιστροφή από το σχολείο έγινε viral.

Η επιστροφή της μικρής Λούση έγινε viral στα social media. Πηγή: Facebook

ν

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ενός πεντάχρονου κοριτσιού, όταν επέστρεψε την πρώτη μέρα από το σχολείο, έγινε viral στα social media, αν και η μητέρα της μικρής αδυνατεί να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Τζίλιαν Φόλκονερ από το Ανατολικό Ρενφρισάιρ της Σκωτίας, έγραψε την πεντάχρονη κόρη της Λούση στο σχολείο, για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Την πρώτη μέρα που θα πήγαινε στο σχολείο, η μικρή Λούση περιποιήθηκε τον εαυτό της, χτένισε τα μαλλιά της, στα οποία στερέωσε έναν χρυσογάλαζο φιόγκο, και ντύθηκε όπως επιτάσσει ο βρετανικός εκπαιδευτικός κώδικας: δερμάτινα μαύρα παπούτσια Mary Janes, μπλε μαύρες κάλτσες έως το γόνατο, μπλε μαύρη ζακέτα με ασορτί φούστα, καθώς και λευκό πουκάμισο με γραβάτα στα χρώματα της Οξφόρδης. Αυτή ήταν η σχολική της στολή.

Και μαζί με τη μητέρα της, έφυγε με ένα πλατύ χαμόγελο από το σπίτι, έτοιμη να αναμετρηθεί με τη γνώση.

Αυτό ήταν το πριν.

Το μετά είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.
νν

Οι ώρες που πέρασε η Λούση στην τάξη είχαν πάνω της μια απρόσμενη επίδραση, τέτοια που σπάνια συναντά κάποιος σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όταν η μητέρα της πήγε να την πάρει από το σχολείο, έμεινε άφωνη! Η Λούση είχε τέτοια χάλια σαν να την είχαν στραπατσάρει ή σαν να ερχόταν από πόλεμο.

Το κοριτσάκι ήταν εξαντλημένο, τα μαλλιά της ανακατεμένα και βρώμικα, τα παπούτσια και οι κάλτσες σε άθλια κατάσταση, η ζακέτα σκισμένη και γενικώς το κοριτσάκι έδειχνε σαν να είχε βγει από αγώνα κατς.

Όταν η μητέρα της ρώτησε τι συνέβη, η Λούση είπε απλώς «έπαιξα με τις φίλες μου».

Η μητέρα της φωτογράφησε το βρώμικο και ξεμαλλιασμένο κοριτσάκι, όπως είχε και πριν πάει σχολείο και έδωσε τις δύο φωτογραφίες στην τοπική εφημερίδα Barrhead News.
ν

Η μικρή Λούση πριν πάει στο σχολείο και κατά την επιστροφή. Στη μητέρα της είπε απλώς “έπαιξα με τις φίλες μου” και η Τζίλιαν Φόλκονερ αδυνατεί μέχρι σήμερα να εξηγήσει τι συνέβη και γύρισε η κόρη της σε αυτά τα χάλια. Πηγή: Barrhead News
ν

Παρά το στραπατσάρισμα, η μικρή δεν το έβαλε κάτω σε αυτή την πρώτη αναμέτρησή της με τη γνώση και τώρα είναι πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη από κάθε άλλη φορά.

Η ανάρτηση της ξεκαρδιστικής φωτογραφίας στο Facebook, όπως αναφέρει η εφημερίδα Barrhead News, έχει πάνω από 700.000 θεάσεις, 7.000 likes και 3.700 σχόλια.

«Έτσι μοιάζω κι εγώ όταν επιστρέφω από το σχολείο και είμαι ο δάσκαλος!» έγραψε ένας χρήστης.

Λένε ότι η γνώση σου χαρίζει δύναμη αλλά ο χαρακτήρας σεβασμό. Και η μικρή Λούση έδειξε ότι ο χαρακτήρας της είναι ατσάλινος.
ν

 


Translate this post