Κολυμπούσε με ένα χέρι για να σώσει τη ζωή της (vid)

Κατηγορία NEWS, Ταξίδια

ΤΑΞΙΔΙΑ/ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια κοπέλα 21 ετών δέχτηκε επίθεση από τρεις καρχαρίες στις Μπαχάμες κι άρχισε να κολυμπά με το χέρι που της είχε απομείνει για να σώσει τη ζωή της.

Η Τζόρνταν Λίντσεϊ ήταν σε διακοπές με την οικογένειά της στις Μπαχάμες και κολυμπούσε με αναπνευστήρα σε παραλία του Ρόουζ Άιλαντ (Rose Island), όταν δέχτηκε επίθεση από τρεις καρχαρίες τίγρεις. Πηγή: Facebook

ν

Η ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΟΣ ετών Τζόρνταν Λίντσεϊ (Jordan Lindsey) κολυμπούσε με αναπνευστήρα δίπλα στη μητέρα της Κάμι, σε εξωτική παραλία του Ρόουζ Άιλαντ στις Μπαχάμες, κοντά στην πρωτεύουσα Νασάου, όταν δέχτηκε επίθεση από τρεις καρχαρίες τίγρεις μπροστά στα μάτια της έντρομης μητέρας της.

Ο καρχαρίας τίγρης, ένα από τα πιο αρπακτικά κήτη με μέγεθος που πολλές φορές ξεπερνά τα 5 μέτρα, ονομάζεται έτσι από τις σκούρες ραβδώσεις στο σώμα του, οι οποίες μοιάζουν με το μοτίβο της τίγρης, και οι οποίες εξασθενούν όσο ο καρχαρίας μεγαλώνει.
ν

Η Τζόρνταν Λίντσεϊ δεν μπορούσε να φανταστεί την θανάσιμη απειλή που ενέδρευε στα καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά της εξωτικής παραλίας στις Μπαχάμες. Πηγή: Facebook
ν

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 26 Ιουνίου, όμως μόλις τώρα αποκαλύφθηκαν οι τρομερές λεπτομέρειες που το συνθέτουν.

Η Τζόρνταν είχε πάει με την οικογένειά της σε μια παραλία του Ρόουζ Άιλαντ που είναι διάσημη αφενός για τα γαλαζοπράσινα νερά της, αφετέρου για τα χαρούμενα γουρούνια που κολυμπούν ελεύθερα και παίζουν μαζί με τους τουρίστες.

Η Τζόρνταν μπήκε στη θάλασσα με μάσκα και αναπνευστήρα κι άρχισε να εξερευνά τον βυθό. Λίγα όμως μέτρα από την παραλία ενέδρευε ο κίνδυνος. Τρεις καρχαρίες τίγρεις, αθέατοι από τους λουόμενους, έκαναν κύκλους περιμένοντας να επιτεθούν.

Η επίθεση ήταν αστραπιαία, αφήνοντας την νεαρή κοπέλα άναυδη. Πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο, ο ένας καρχαρίας είχε αρπάξει το δεξί χέρι της, αποσπώντας το από τον ώμο.
ν

Ένας από τους καρχαρίες τίγρεις παραμονεύει στα νερά, όπως τον εντόπισαν έντρομοι παραθεριστές από ένα σκάφος λίγο μετά τα τραγικό συμβάν. Image: Supplied
ν

Η κοπέλα άρχισε να στριγγλίζει από τρόμο και πόνο, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία, νομίζοντας ότι είχε συναντήσει κάποιο από τα γουρούνια κολυμβητές.

Ωθούμενη περισσότερο από το ένστικτο επιβίωσης, η Τζόρνταν άρχισε να κολυμπά με το ένα χέρι προς την παραλία που απείχε μόλις λίγα μέτρα, όταν ο δεύτερος καρχαρίας της έκοψε το πόδι με τα δόντια του.

Η θάλασσα είχε γίνει κόκκινη από το αίμα της Τζόρνταν, ενώ ο τρίτος καρχαρίας εφορμούσε για να πάρει κι αυτός το μερίδιό του από το σώμα της τραγικής κοπέλας.

Όταν η μητέρα της, που κολυμπούσε πιο ’κει, κατάλαβε τι συμβαίνει, ήταν αργά. Σε κατάσταση πανικού, κινήθηκε προς το μέρος της κόρης της και δίνοντας μάχη μπόρεσε να αποσπάσει το σώμα της από τα δόντια των υδρόβιων φονιάδων.

Κι όμως, η κόρη της ακόμη ζούσε. Αν και είχε χάσει μέλη του σώματός της και πολύ αίμα, η καρδιά της ακόμη χτυπούσε. Αλλά όχι για πολύ. Το ασθενοφόρο μετέφερε το άψυχο σώμα της στο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
ν

Η εξωτική παραλία του Ρόουζ Άιλαντ υπήρξε μοιραία για τη νεαρή σπουδάστρια Τζόρνταν Λίντσεϊ. Image: Supplied
ν

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας της Τζόρνταν, Μάικλ Λίντσεϊ, η μητέρα της είχε δει ότι η νεαρή κοπέλα είχε περικυκλωθεί από μεγάλα σκουρόχρωμα ψάρια, αλλά νόμιζε ότι ήταν δελφίνια!

Μιλώντας στο Good Morning America, μαζί με μια φίλη της κόρης του, την Γιάννα Γκαμπριέλ-Κασπάρεκ, ο πατέρας της Τζόρνταν περιέγραψε την ύστατη προσπάθεια της κόρης του να σωθεί, με τα λόγια της μητέρας της.

«Φώναζε και άρχισε να κολυμπά προς το μέρος μου. Τότε είδα ότι η Τζόρνταν δεν κολυμπούσε τόσο καλά και συνειδητοποίησα ότι ο πρώτος καρχαρίας είχε πάρει το μεγαλύτερο μέρος του δεξιού χεριού της».
ν


ν

Και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του πρόσθεσε: «Η Τζόρνταν είχε φτάσει κοντά στη μητέρα της όταν ο δεύτερος καρχαρίας της έκοψε το πόδι. Η Τζόρνταν τον είδε και είπε: “Μαμά, έρχεται ένας ακόμη καρχαρίας”… Ο καρχαρίας έκοψε ένα τεράστιο κομμάτι από αυτήν και αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που είπε η Τζόρνταν».
ν

Ο πατέρας της Τζόρνταν περιέγραψε με ραγισμένη φωνή πώς η νεαρή κοπέλα κατασπαράχτηκε από τρεις καρχαρίες. Video – ABC; Image – ABC / Screenshot . Πηγή: Supplied
ν

Η Κάμι, η μητέρα της Τζόρνταν, έδωσε μάχη με τα θαλάσσια τέρατα χτυπώντας με τα χέρια όποιον καρχαρία πλησίαζε στη μύτη, σπρώχνοντας το αναίσθητο σώμα της κόρη της στη θάλασσα μέχρι που έφτασαν σε κάτι βράχια.

Από εκεί τους περιμάζεψε ένα πλοιάριο με ψαροντουφεκάδες που επέστρεφαν στο νησί. Όσο περίμεναν το ασθενοφόρο, από το γεμάτο πληγές και κοψίματα κορμί της Τζόρνταν έτρεχε όσο αίμα είχε απομείνει ακόμη στις φλέβες της. Το θέαμα ήταν σπαρακτικό, χωρίς να μπορεί κανείς να βοηθήσει την άμοιρη κοπέλα.

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, η κοπέλα ήταν νεκρή.
ν

21-Year-Old Killed by Sharks on Bahamas Vacation
ν

ν

 


Translate this post