Τεντόγλου από χρυσάφι και Καραλής από ασήμι!

Κατηγορία Ελλάδα

ΣΤΙΒΟΣ  | Ενημ. 13 Ιουλίου 2019, 21:08

Youmagazine Newsroom

 

Περήφανους μας έκαναν οι δύο αθλητές μας, με τον Μίλτο Τεντόγλου να κατακτά το χρυσό και τον Εμμανουήλ Καραλή το ασημένιο μετάλλιο στο Γκέβλε της Σουηδίας.

Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής. Image: News Media

ν

Ο ΜΙΛΤΟΣ Τεντόγλου ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και φρόντισε να το επιβεβαιώσει στον τελικό του αγωνίσματος κατά την 2η ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Νέων (Κ23) στο Γκέβλε της Σουηδίας, με καλύτερο άλμα στα 8,32 μέτρα, την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Με αυτό σημείωσε την 4η κορυφαία επίδοση εφέτος στον κόσμο, αλλά και στην Ευρώπη σε επίπεδο ανδρών. Επίσης βελτίωσε και την δική του καλύτερη επίδοση στην κατηγορία Κ23 που ήταν 8,19 μέτρα από τις 5 Ιουλίου στη Λωζάννη.

Ο πρωταθλητής δέχτηκε συγχαρητήρια από τον ΠτΔ, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, και τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου, ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο κατά την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (Κ23) στο Γκέβλε της Σουηδίας.

Ο Έλληνας άλτης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 5,60 μέτρα, με νικητή τον Γερμανό Μπο Κάντα Λίτα Μπάερε με 5,65 μέτρα και τρίτο τον Γάλλο Τιμπό Κολέ επίσης με 5,60 μέτρα, αλλά με τον Καραλή να έχει καλύτερες προσπάθειες (πέρασε με την πρώτη τα 5,60 μέτρα).

Αυτό ήταν το 2ο μετάλλιο για τη χώρα μας στη διοργάνωση και το 24ο συνολικά, μετά το χρυσό της Παρασκευής που κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος.
ν

 


Translate this post