Μαρία Μπελιμπασάκη: Ασημένιο στα 400 μέτρα

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Το πρώτο ευρωπαϊκό μετάλλιο στο δρόμο των 400 μέτρων θα φέρει στη χώρα μας η Μαρία Μπελιμπασάκη, που έκανε επίσης νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

ν

ΤΟ ΠΡΩΤΟ «γαλανόλευκο» μετάλλιο ευρωπαϊκού επιπέδου σε αγώνισμα παρατεταμένης ταχύτητας θα φέρει στη χώρα μας η Μαρία Μπελιμπασάκη.
Η πρωταθλήτρια των 400 μ., με χρόνο 50,45΄΄, ήρθε δεύτερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, παρ’ όλο που ασχολείται μόνο ένα χρόνο με αυτό το αγώνισμα. Η επίδοση αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ (το προηγούμενο ανήκε στη Φανή Χαλκιά από το 2004 και ήταν 50,56΄΄).
Η Μαρία Μπελιμπασάκη από την αρχή της κούρσας ήταν εκπληκτική. Μέχρι και ελάχιστα μέτρα πριν από τη γραμμή του τερματισμού βρισκόταν στην πρώτη θέση, αλλά την προσπέρασε η Γίστινα Σβιέτι από την Πολωνία με 50,41΄΄.
ν


ν

Η πρωταθλήτριά μας έγινε η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε τελικό ευρωπαϊκό πρωταθλήματος στα 400 μ. και μάλιστα στην πρώτη της συμμετοχή κατέκτησε μετάλλιο.
Η 27χρονη αθλήτρια από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου δήλωσε μετά τον αγώνα τα εξής: «Προσπάθησα πολύ. Αισθανόμουν καλά πριν τον αγώνα και μπήκα για να κερδίσω. Πάλεψα όπως κάνω σε όλες τις κούρσες μου. Στα τελευταία μέτρα έχασα το βηματισμό μου κι έπεσα. Όλη τη χρονιά οι εμφανίσεις μου έδειχναν ότι θα τα κατάφερνα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Κώστα Ηλία, τους γονείς μου, το ιατρικό επιτελείο του ΣΕΓΑΣ που με βοήθησαν αποφασιστικά σε έναν τραυματισμό που είχα, ευχαριστώ όλους. Είμαι χαρούμενη που κατάφερα να κάνω αυτό που είχα σχεδιάσει σε μια χρονιά που δεν ήταν εύκολη, αντίθετα είχε πολλές δυσκολίες. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου για όσα έχει κάνει για εμένα, την οικογένεια μου που είναι δίπλα μου, τον γιατρό του ΣΕΓΑΣ Διονύση Χίσσα και τον φυσιοθεραπευτή Γιάννη Κουτρούλη, γιατί αν δεν ήταν αυτοί δεν ξέρω αν θα είχα καταφέρει να τρέξω.
»Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία. Αισθάνομαι μεγάλη λύπη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο κόσμος υποφέρει. Θέλω να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο να έχει υγεία. Λυπάμαι για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Θέλω να πω σε όλους μην τα παρατάτε, να μην το αφήνουν με τίποτα και να συνεχίζουν», πρόσθεσε. «Τα φιλιά μου στην Ελλάδα, μην τα παρατάτε», σχολίασε στο τέλος η Μπελιμπασάκη που ήταν φορτισμένη συναισθηματικά και έντονα συγκινημένη.
Μια μεγάλη καρδιά, μια γενναία Κρητικοπούλα.
Το τρόπαιό της προστέθηκε δίπλα στις επιτυχίες του Μίλτου Τεντόγλου (χρυσό, μήκος), Κατερίνα Στεφανίδη (χρυσό, επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (χρυσό, τριπλούν), Νικόλ Κυριακοπούλου (ασημένιο, επί κοντώ).
Η διοργάνωση του Βερολίνου θα ολοκληρωθεί αύριο.
v

 


Translate this post