Οι Ghostbusters επιστρέφουν με Σιγκούρνι Γουίβερ (vid)

Κατηγορία NEWS, Τέχνες

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η θρυλική ταινία Ghostbusters επιστρέφει, 35 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, με την Σιγκούρνι Γουίβερ και τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Η Σιγκούρνι Γουίβερ επιβεβαίωσε ότι θα παίξει στο “Ghostbusters 3”, 35 χρόνια μετά την επιτυχία της τρομερής πρώτης ταινίας. Image: Supplied

ν

ΟΙ GHOSTBUSTERS ήταν μια υπερφυσική κωμωδία του 1984, σε σκηνοθεσία και παραγωγή Ιβάν Ρέιτμαν, η οποία απέσπασε θετικές κριτικές και είχε μεγάλη αποδοχή από το κοινό, εισπράττοντας $242 εκατομμύρια στις ΗΠΑ και $295 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Το σενάριο γράφτηκε από τους Νταν Ακρόιντ και Χάρολντ Ράμις. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Ακρόιντ και ο Ράμις, οι οποίοι υποδύονταν τρεις εκκεντρικούς παραψυχολόγους, που είχαν ξεκινήσει επιχείρηση στη Νέα Υόρκη, η οποία κυνηγούσε και συλλάμβανε… φαντάσματα! Στην ταινία συμμετείχαν επίσης η Σιγκούρνι Γουίβερ, ο Ρικ Μοράνις και ο Έρνι Χάντσον.

Η ιδέα της ταινίας προήλθε από ένα πρότζεκτ του Ακρόιντ –ο οποίος ασχολείται με τη μεταφυσική και τον εσωτερισμό– για τον ίδιον και για τον Τζον Μπελούσι. Όμως, μετά τον θάνατο του δεύτερου, το σενάριο άλλαξε δραματικά. Η ταινία δημιούργησε το Ghostbusters (franchise). Το 1989, κυκλοφόρησε το σίκουελ Ghostbusters II.

Αργότερα δημιουργήθηκαν δύο τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων: The Real Ghostbusters και Extreme Ghostbusters, καθώς και πολλά βιντεοπαιχνίδια. Στις 15 Ιουλίου 2016, η Columbia Pictures κυκλοφόρησε ένα reboot της ταινίας με τον ίδιο τίτλο, που όμως απογοήτευσε το κοινό.
ν

Οι πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας: Χάρολντ Ράμις, Έρνι Χάντσον, Μπιλ Μάρεϊ και Νταν Ακρόιντ. Image: Supplied
ν

Η νέα ταινία, στην οποία η Σιγκούρνι Γουίβερ θα παίξει με τον Μπιλ Μάρεϊ και τον Νταν Ακρόιντ, θα βγει στους κινηματογράφους το καλοκαίρι του 2020.

Σε συνέντευξή της στο Parade Magazine, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία ενσάρκωνε την μουσικό Ντάνα Μπάρετ, της οποίας το σπίτι ήταν στοιχειωμένο, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει για το sequel.

Η Γουίβερ δεν θέλησε να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες για την ταινία, λέγοντας μόνο ότι θα ξαναγίνει η Ντάνα Μπάρετ και όχι κάποιος νέος χαρακτήρας. «Θα είναι σκέτη τρέλα να δουλέψω ξανά μαζί τους!» είπε η Γουίβερ.

Στη νέα ταινία θα υπάρχουν αλλαγές, καθώς ο Χάρολντ Ράμις πέθανε το 2014. Επίσης τη σκηνοθεσία θα κάνει ο Τζέισον Ρέιτμαν, γιος του σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας που αυτή τη φορά περιορίζεται στον ρόλο του παραγωγού.

Όπως είπε ο Τζέισον Ρέιτμαν, η νέα ταινία δεν θα έχει καμία σχέση με το reboot του 2016, το οποίο απογοήτευσε τους fans των κυνηγών φαντασμάτων.

Το σενάριο της ταινίας γράφουν οι Ρέιτμαν και Χυλ Κέναν και πατά πάνω στα χνάρια της πρώτης ταινίας.
ν

Το τραγούδι των Ghostbusters
ν

ν

 


Translate this post