Λευκό ή κόκκινο; Το κρασί που προτιμάτε δείχνει ποιος είστε (vid)

Κατηγορία MAGAZINE, Ψυχολογία

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Λευκό ή κόκκινο; Δείτε τι αποκαλύπτει το κρασί που προτιμάτε για την προσωπικότητά σας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Οι λάτρεις του κρασιού τείνουν να έχουν μια προτίμηση είτε για κόκκινο είτε για λευκό κρασί, ανάλογα με τον χαρακτήρα τους. Image: Supplied

ν

ΑΝ ΣΑΣ αρέσει το “Game of Thrones”, είστε εσωστρεφές άτομο και απολαμβάνετε τα ταξίδια, τότε πιθανώς να είστε λάτρης του κόκκινου κρασιού.

Από την άλλη πλευρά, αν είστε ξενύχτηδες και εξωστρεφείς, δείχνετε εύκολα τα συναισθήματά τας και σας αρέσει η πανκ μουσική, το πιο πιθανό είναι να σας αρέσει το λευκό κρασί.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Κρασιού στις ΗΠΑ, στις 25 Μαΐου, σε δείγμα 2.000 Αμερικανών ηλικίας 21 ετών και άνω, αποκαλύπτοντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας εκείνων που πίνουν κόκκινο κρασί και εκείνων που προτιμούν το λευκό.

Η έρευνα έγινε όχι σε άτομα που πίνουν μια φορά στο τόσο λίγο κρασί, αλλά σε άτομα που είναι μανιώδεις πότες και εντέλει καταναλώνουν συχνά μεγάλες ποσότητες από το εύοσμο νέκταρ του θεού Διόνυσου.
ν

Αναμφίβολα λάτρεις του λευκού κρασιού. Image: Supplied
ν

Μεταξύ άλλων, τα ευρήματα έδειξαν ότι οι φίλοι του λευκού κρασιού είναι σε μεγάλο βαθμό περίεργοι, σαρκαστικοί και τελειομανείς.

Από την άλλη πλευρά, στους θιασώτες του κόκκινου κρασιού περιλαμβάνονται άτομα που είναι περιπετειώδη, σεμνά και οργανωμένα.

Δεν λείπουν οι κουκουβάγιες και οι πετεινοί. Οι πότες κόκκινου κρασιού έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακούσουν το κελάηδημα των πρώτων πουλιών το ξημέρωμα. Επίσης προτιμούν τη τζαζ και θεωρούν τους εαυτούς τους γευσιγνώστες (45% έναντι 31%).

Αντίθετα, οι πότες λευκού οίνου είναι νυχτερινοί τύποι και τους αρέσει περισσότερο η δραστηριότητα το βράδυ.

Όσον αφορά τη γευσιγνωσία, οι καταναλωτές ερυθρών οίνων μπορούσαν να καταλάβουν πιο εύκολα την ποιότητα ενός οίνου, ήξεραν πώς να κρατούν σωστά ένα ποτήρι κρασιού (73 έναντι 65 τοις εκατό), γνώριζαν τι είναι οι «τανίνες» ‒τα συστατικά που υπάρχουν στις φλούδες των ερυθρών, κυρίως, σταφυλιών‒ (53 έναντι 45 τοις εκατό) και ήξεραν πόσο καιρό χρειάζεται η οξείδωση του κρασιού ώστε να μην καταστραφεί (64 έναντι 54 τοις εκατό).

Οι πότες κόκκινου οίνου καταλαβαίνουν πιο εύκολα πότε ένα κρασί δεν είναι καλό, ποια είναι η ηλικία του όταν δεν αναγράφεται το έτος (46 έναντι 40 τοις εκατό), και είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για ένα καλό κρασί ‒ κατά μέσο όρο 40 δολάρια το μπουκάλι.
ν

Η προτιμώμενη τοποθεσία για την κατανάλωση κρασιού, ανεξαρτήτως προτίμησης λευκού ή κόκκινου, είναι το σπίτι. Image: Supplied
ν

Ο μέσος ερωτώμενος, οποιασδήποτε ομάδας, πίνει τέσσερα ποτήρια κρασιού την εβδομάδα και το αγαπημένο μέρος για κατανάλωση ‒ανεξάρτητα από την προτίμηση κρασιού‒ είναι το σπίτι (72%). Ωστόσο, το 62 τοις εκατό θα αποφύγει να πιει ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά ή στο δείπνο, αν πρέπει να ανοίξει νέο μπουκάλι.

Το 49% των ερωτηθέντων απάντησε ότι απολαμβάνει να πίνει κρασί σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις, ενώ το 43% προτιμά να πίνει σε μπαρ.

Στις συγκεντρώσεις, τα τρία τέταρτα θα πιουν αυτό που όλοι πίνουν, ακόμα κι αν προτιμούν κάτι άλλο. (Στις συγκεντρώσεις γίνεται και η μεγαλύτερη κατανάλωση με περίπου τρία μπουκάλια κρασί ανά άτομο).
ν

ΣΥΝΟΨΗ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ

Οι άνθρωποι που προτιμούν το κόκκινο κρασί:

Είναι γευσιγνώστες

Είναι πρωινοί τύποι (πετεινοί)

Είναι μάλλον εσωστρεφείς

Προτιμούν περισσότερο τα σκυλιά από τις γάτες

Είναι οπαδοί της μουσικής τζαζ

Περιγράφουν τον εαυτό τους ως περιπετειώδη, σεμνό και οργανωμένο

Ξοδεύουν περισσότερα χρήματα ανά μπουκάλι (40 δολάρια)

Οι άνθρωποι που προτιμούν το λευκό κρασί:

Είναι νυχτερινοί τύποι (κουκουβάγιες)

Είναι εξωστρεφείς

Τους αρέσει η πανκ μουσική

Προτιμούν τις γάτες από τους σκύλους

Αυτοπροσδιορίζονται ως περίεργοι, σαρκαστικοί και τελειομανείς

Πληρώνουν λιγότερα ανά μπουκάλι (37 δολάρια)

ν

ν

 


Translate this post