Εντυπωσιακή πτώση μετεωρίτη στην Αυστραλία

Κατηγορία Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Εντυπωσιακό θέαμα προσέφερε τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Μαΐου η πτώση ενός μικρού μετεωρίτη στη νότια Αυστραλία. Δείτε το βίντεο.

Η πτώση του μετεωρίτη όπως την κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Image: Supplied

ν

Ο ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ, ο οποίος θα πρέπει να είχε διάμετρο από 10 εκατοστά έως ένα μέτρο, σύμφωνα με τους ειδικούς, εξερράγη στον ουρανό ανάμεσα στις πόλεις Αδελαΐδα και Μελβούρνη, στις πολιτείες Νότια Αυστραλία και Βικτώρια αντίστοιχα.
«Έμοιαζε σαν κομήτης, με φλόγες να εκτινάσσονται παντού όταν εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης. Η νύχτα φωτίστηκε με ένα εντυπωσιακό πορτοκαλί χρώμα», ανέφερε μια Αυστραλή αυτόπτης μάρτυρας του φαινομένου.
Η πορεία και η έκρηξη του μετεωρίτη, που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας σε πολλές περιοχές της νότιας Αυστραλίας, προκάλεσε αρχικά ανησυχίες στους κατοίκους. Γρήγορα όμως ηρέμησαν χάρη στις εξηγήσεις που δόθηκαν μέσω τοπικών τηλεοπτικών σταθμών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Η πτώση τέτοιων μικρών μετεωριτών, εκτός από «εντυπωσιακές ουρές» και λάμψεις στην ατμόσφαιρα, δεν προκαλούν συνήθως άλλα προβλήματα. Το υλικό τους έχει ήδη αναλωθεί καιόμενο στην ατμόσφαιρα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, και στο έδαφος φθάνουν μόνο αποτρίμματα σαν σκόνη ή μικρού μεγέθους χαλίκια.

ν

ν

 


Translate this post