Εκατοντάδες Τούρκοι χορεύουν στη Σμύρνη το “Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας” (vid)

Κατηγορία Music Corner

ΔΡΩΜΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η μουσική ενώνει τους λαούς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια ιστορική μελωδία, μέσα από την οποία εκδηλώνεται το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

ν

ΕΝΑ εντυπωσιακό βίντεο, με εκατοντάδες Τούρκους να χορεύουν δημόσια και ομαδικά στην περιοχή του δήμου Καρσίγιακα (Κορδελιό) της Σμύρνης το “Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας”, ανέβηκε πρόσφατα στην επίσημη σελίδα του τμήματος Πολιτισμού της τουρκικής αυτής πόλης.
Πρόκειται για ένα Flash Mob που έγινε στις 22 Δεκεμβρίου 2018, το οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα τους σίγουρα και επισκέπτες, πιθανότατα και Έλληνες, αφού αρκετοί είναι αυτοί από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται συχνά στην πανέμορφη Σμύρνη.
Η περιοχή Καρσίγιακα, το φημισμένο Κορδελιό όπως είναι η ελληνική του ονομασία, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα πολιτιστικά δρώμενα και ένα από αυτά είναι και η ομαδική χορογραφία που βλέπετε στο βίντεο.
Το “Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας”, μια από τις πιο χαρακτηριστικές μελωδίες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, το έγραψε ο αείμνηστος Μάνος Λοΐζος για να “ντύσει” μια από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές της “Ευδοκίας” του Αλέξη Δαμιανού, μιας ταινίας του 1971 που “σφράγισε” το σύγχρονο σινεμά της χώρας.
Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube από τον χρήστη Hellenic Cosmos.

ν

ν

 


Translate this post