Ξέχασε τα τελευταία σαράντα χρόνια της ζωής της (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Ψυχολογία, OPEN MIND

CONSCIOUSNESS

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια γυναίκα γύρισε το ρολόι της ζωής της πίσω 40 χρόνια, στην ηλικία των 18 ετών, και δεν θυμάται ότι παντρεύτηκε και ότι έχει παιδιά και εγγόνια.

ν

ΚΑΠΟΙΑ στιγμή όλοι οι άνθρωποι αναρωτιούνται πού πήγαν τα χρόνια που πέρασαν. Και, για κάποιον περίεργο λόγο, επιστρέφουν στη νεαρή τους ηλικία, λες και η συνείδησή τους έμεινε για πάντα εκεί. «Μόλις χθες ήμουν είκοσι. Πότε πέρασαν τριάντα ολόκληρα χρόνια; Πού πήγαν;» αναρωτήθηκε μια κυρία που μόλις είχε βγει στη σύνταξη.
Κάτι παρόμοιο συνέβη σε μια γυναίκα από τη Λουιζιάνα, από τη μνήμη της οποίας διαγράφηκαν ξαφνικά όλα τα αρχεία που αφορούν τα 2/3 της ζωής της!
Συγκεκριμένα, η 56χρονη Κιμ Ντενικόλα (Kim Denicola) ξέχασε ολόκληρη την ενήλικη ζωή της, ύστερα από μια ξαφνική και ακραία απώλειας μνήμης.
Έβγαινε από μια εκκλησία, όπου είχε παρακολουθήσει ένα σεμινάριο για τη Βίβλο, όταν, πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητο του φίλου της που την περίμενε, αισθάνθηκε έναν δυνατό πόνο στο κεφάλι και έπεσε αναίσθητη.
Όταν ξύπνησε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, τα τελευταία 40 χρόνια είχαν σβηστεί από τη μνήμη της.
Θυμόταν ποια ήταν, πίστευε όμως ότι ήταν 18 ετών, ότι βρισκόταν στο 1981 και ότι στον Λευκό Οίκο ήταν ο πρόεδρος Ρήγκαν.
Ήταν αδύνατο να δεχτεί ότι είχε παντρευτεί, είχε κάνει παιδιά και ότι είχε μάλιστα και εγγόνια. «Ποιος εγώ; Με κοροϊδεύετε…» ήταν η πρώτη της αντίδραση.
Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από μια κατάσταση που λέγεται transient global amnesia (παροδική ολική αμνησία) και χαρακτηρίζεται από την προσωρινή απώλεια της πρόσφατης μνήμης. «Θα επανέλθει σύντομα», είπαν στους συγγενείς.
Το θέμα είναι ότι η μνήμη της Κιμ Ντενικόλα δεν επανήλθε ποτέ. Οι αναμνήσεις δεν επέστρεψαν και όταν της αφηγούνται περιστατικά από την προηγούμενη ζωή της αισθάνεται σαν να μιλούν για κάποια άλλη.
Η περίπτωσή της είναι μοναδική και δεν σχετίζεται με άνοια ή την εκφυλιστική νόσο Αλτσχάιμερ. Η Κιμ θυμάται τα πάντα έως την ηλικία των 18 ετών. Τα υπόλοιπα διαγράφηκαν από τη μνήμη της, σαν να τα έσβησε από τον πίνακα κάποιο χέρι.

ν

ν

 


Translate this post