Ένας τράγος εξελέγη δήμαρχος στο Βερμόντ (vid)

Κατηγορία NEWS, Παράξενα, Κοινωνία

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Εγνώρισα τον άνθρωπο κι αγάπησα τα ζώα. Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι κάτοικοι του Βερμόντ και εξέλεξαν ως δήμαρχο έναν τράγο, ονόματι Λίνκολν!

Ο Λίνκολν θα εκπροσωπεί την πόλη του σε όλες τις τοπικές εκδηλώσεις. Photo: USDA. Πηγή: Supplied

ν

ΑΠΗΥΔΙΣΜΕΝΟΙ από τους πολιτικούς, οι 2.500 κάτοικοι του Fair Haven, μιας κωμόπολης του Βερμόντ, εξέλεξαν έναν τρίχρονο τράγο, ονόματι Λίνκολν, για να δώσουν ένα μάθημα δημοκρατίας στους επαγγελματίες πολιτικούς.
Έτσι, μετά τον Ντιουκ, τον εννιάχρονο σκύλο που εξέλεξαν για δήμαρχό τους οι κάτοικοι του Κόρμοραντ στη Μινεσότα, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, οι κάτοικοι της μικρής πόλης στο Βερμόντ ψήφισαν τον Λίνκολν για δήμαρχο, κρίνοντας ότι μπορεί να είναι πολιτικά αρχάριος, φέρει όμως ένα ιστορικό όνομα με βαριά κληρονομιά.
Σε μια διαιρεμένη Αμερική, όπου οι πολιτικοί ξεζουμίζοντας το λαό γίνονται κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο αντιπαθείς, οι κάτοικοι του Fair Haven ελπίζουν ότι ο τράγος με τα μακριά αυτιά θα τους οδηγήσει σε μια νέα αποχή ευημερίας, καθώς δεν εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα, ούτε έχει υπογράψει συμφωνίες με αδίστακτους που θέλουν να πλουτίσουν.
Στη δημοσκόπηση της Τρίτης 5 Μαρτίου, ο Λίνκολν ερχόταν πρώτος ανάμεσα σε 15 άλλους υποψηφίους, μεταξύ των οποίων ήταν ο ποντικός Κρύσταλ και πολλά σκυλιά και γάτες.
Το Fair Haven εδώ και πολύ καιρό δεν έχει δήμαρχο και τις υποθέσεις της πόλης τις διαχειρίζεται προσωρινά ο Τζόι Γκάντερ (Joseph Gunter), ένας βετεράνος πολιτικός, πρώην πεζοναύτης και πρώην δήμαρχος του Σαλίνας στην Καλιφόρνια.
Δική του ήταν η ιδέα να θέσει υποψηφιότητα ο Λίνκολν, όταν διάβασε σε μια εφημερίδα ότι ένα χωριό στο Μίσιγκαν, το Όμινα (Omena) είχε εκλέξει ως δήμαρχο μια γάτα, τη Γλυκιά Τάρτα (Sweet Tart). Γιατί τα ζώα, σε αντίθεση με τους πολιτικούς, ενώνουν τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζουν. Μάλιστα χρησιμοποίησε τις εκλογές ως μέσο για να συγκεντρώσει χρήματα για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς.
Ο Λίνκολν κέρδισε στις εκλογές τον κυριότερο αντίπαλό του, έναν σκύλο ονόματι Σάμι. Ο τράγος ανήκει σε έναν καθηγητή μαθηματικών που διδάσκει στο τοπικό σχολείο και θα εκπροσωπεί την πόλη σε όλες τις τοπικές εκδηλώσεις. Η θητεία του Λίνκολν θα είναι μονοετής, όμως ο Γκάντερ ελπίζει ότι στις επόμενες εκλογές ο τράγος θα επανεκλεγεί και ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Προς ώρας ο Λίνκολν εκπαιδεύεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, κάνοντας την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στην παρέλαση της Ημέρας Μνήμης. Θα ακολουθήσει το Φεστιβάλ των Μήλων και άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη κάθε Παρασκευή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ν

ν

 


Translate this post