Μυστηριώδεις εκρήξεις στην ατμόσφαιρα της Γης (gif)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ρωσικός δορυφόρος κατέγραψε σειρά μυστηριωδών εκρήξεων στα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας, τις οποίες οι επιστήμονες αδυνατούν να εξηγήσουν.

Τι μπορεί να ευθύνεται για τις μυστηριώδεις λάμψεις; Πηγή: Russia Today

ν

ΕΝΑΣ ΡΩΣΙΚΟΣ δορυφόρος κατέγραψε μυστηριώδεις «εκρήξεις φωτός» στην ανώτερη ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.
Το ασυνήθιστο φαινόμενο επισημάνθηκε από τον δορυφόρο Lomonosov (που πήρε το όνομα του Ρώσου επιστήμονα του 18ου αιώνα Μιχαήλ Λομονόσοφ), ο οποίος παρακολουθεί την ατμόσφαιρα αναφορικά με τις κοσμικές ακτίνες υψηλής ενέργειας.
Αυτό που κάνει αυτές τις εκρήξεις φωτός ιδιαίτερα ασυνήθιστες είναι το γεγονός ότι, αντίθετα με τις περισσότερες φωτεινές αναλαμπές που συμβαίνουν εν μέσω μετεωρολογικών φαινομένων π.χ. θύελλες, τυφώνες κτλ., οι εν λόγω αναλαμπές συνέβησαν ενώ ο ουρανός ήταν απόλυτα καθαρός.
«Με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου, είχαμε ακόμα πιο σημαντικά αποτελέσματα από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο Μιχαήλ Πανασιούκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, μιλώντας στο Russia Today.
ν

Οι μυστηριώδεις αναλαμπές έχουν καταγραφεί επίσης από δορυφόρο της NASA, από την κάμερα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, αλλά και από το Deep Space Climate Observatory. Στη φωτογραφία, στην επάνω σειρά λάμψεις πάνω από τη Νότια Αμερική∙ στην κάτω λάμψεις πάνω από την Αφρική. Image: Supplied

ν

via GIPHY

ν

Μυστηριώδεις λάμψεις σε περιοχές χωρίς σύννεφα, όπως τις συνέλαβε η κάμερα του ΔΔΣ, σε ύψος 330 χλμ. έως 435 χλμ. στις 10 Μαΐου 2017. Το φαινόμενο παραμένει ανεξήγητο. Image: Supplied
ν

«Το περιστατικό είναι ανεξήγητο», συνέχισε ο Πανασιούκ. «Φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με ένα είδος νέου φαινομένου για το οποίο δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα. Αγνοούμε τους φυσικούς νόμους και τις αιτίες που ευθύνονται για τέτοια φαινόμενα. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πτήσης του δορυφόρου Λομονόσοφ σε υψόμετρο αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων, έχουμε καταγράψει πολλές φορές μια πολύ ισχυρή έκρηξη φωτός, από άγνωστη πηγή».
«Δεν γνωρίζουμε τι είναι, αλλά είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για καταιγίδες με κεραυνούς, καθώς στην περιοχή του συμβάντος δεν υπάρχει κανένα απολύτως σύννεφο».
Οι επιστήμονες εργάζονται τώρα για να καθορίσουν τι είδους ακριβώς είναι και πού οφείλονται αυτές οι ιδιόρρυθμες εκρήξεις φωτός.
Λέτε να είναι κάποιο Αβατάρ, δηλαδή η κάθοδος κάποιου θείου ή άλλου έξοχου όντος π.χ. ενός Αρχάγγελου με την ακολουθία του, που εισέρχονται στον γήινο κόσμο για να τον κατευθύνουν, καθώς ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κίνδυνο από την ανθρώπινη τρέλα;
ν

 


Translate this post