Ο Τσιτσιπάς γκρέμισε τον Φέντερερ από τον θρόνο του!

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ/ΤΕΝΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο φονιάς των γιγάντων, γκρέμισε και τον Φέντερερ από τον θρόνο του, αποκλείοντάς τον από τη συνέχεια του αυστραλιανού όπεν!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη μεγαλύτερη έως τώρα νίκη της καριέρας του. Πηγή: YouTube

ν

Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ, Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, απέκλεισε σήμερα το πρωί, ώρα Ελλάδας, τον θρύλο του τένις Ρότζερ Φέντερερ, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο1 τα έτη 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, νικώντας τον με 3-1 σετ.
Κατά την έβδομη ημέρα των αγώνων του αυστραλιανού όπεν στη Μελβούρνη, ο Έλληνας σταρ Στέφανος Τσιτσιπάς, κατατρόπωσε τον γίγαντα Φέντερερ σε ένα παιχνίδι που δείχνει την παγκόσμια κλάση του, με 3-1 σετ (6-7 7-6 7-5 7-6).
Με τη νίκη του αυτή ο Στέφανος ολοκλήρωσε τον προσωπικό του θρίαμβο και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του αυστραλιανού όπεν!
Επίσης ανέβηκε στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι ο μόνος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες του κόσμου και ο νεώτερος σε ηλικία παίκτης που βρέθηκε ποτέ στους 20 πρώτους της Ένωσης Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ATP).
ν

Ο Ρότζερ Φέντερερ στο τέταρτο σετ έχασε την ψυχραιμία του. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ν

Δείτε στιγμιότυπα από την παγκόσμιας σημασίας αναμέτρηση.

ν

ν

ΠΩΣ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ

Στο πρώτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του και να προηγηθεί με 1-0, όμως ο Ελβετός με σχετική ευκολία ισοφάρισε άμεσα. Ο νεαρός Έλληνας διατήρησε για δεύτερη φορά το σερβίς και χάνοντας μόλις ένα πόντο κατάκτησε και το δεύτερο δικό του γκέιμ (2-1). Η απάντηση του Φέντερερ ήρθε με love game (σ.σ. νίκη χωρίς να χάσει πόντο), ενώ το 3-2 υπέρ του Τσιτσιπά κλείδωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Ο Τσιτσιπάς με δεύτερο love game προηγήθηκε 4-3, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και στο 5-4, με τους δύο αντιπάλους να συνεχίζουν χωρίς break στο ματς. Με υποδειγματική υπομονή και εντυπωσιακό τρόπο ο Τσιτσιπάς κράτησε άλλη μια φορά το σερβίς του (6-5) και το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ (6-6).  
Εκεί ο Στέφανος προηγήθηκε 2-0 με μίνι μπρέικ, όμως ισοφαρίστηκε με δικό του αβίαστο λάθος. Ο Ελβετός κράτησε τα δύο σερβίς του και έφτασε στο 4-3, ενώ με μίνι μπρέικ πέτυχε το 5-4 και σέρβιρε για το σετ. Ο Τσιτσιπάς με δικό του μίνι μπρέικ μείωσε σε 6-5 και στη συνέχεια πήρε το σερβίς για να προηγηθεί με 7-6. Με δυνατά σερβίς ο Φέντερερ επανήλθε σε θέση ισχύος (8-7), όμως ο Έλληνας τενίστας έφτασε εκ νέου στο σετ μπολ (9-8), για να μην αλλάξει τίποτα μέχρι και το 11-10. Το πλεονέκτημα άλλαξε για πολλοστή φορά χέρια (12-11), όμως ο Φέντερερ έκλεισε το σετ με 13-11 σε μία φάση που μπέρδεψε τον Τσιτσιπά, καθώς ένα φίλαθλος φώναξε «άουτ» με αποτέλεσμα ο Έλληνας να μπερδευτεί και να χάσει τον πόντο, αν και συνέχισε κανονικά τη φάση. 
Το δεύτερο σετ στην «Rob Laver Arena» ξεκίνησε με love service game από τον Φέντερερ, ενώ ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο σημείωνοντας μάλιστα και δύο άσους. Οι δύο αντίπαλοι κράτησαν τα σερβίς τους και το σετ έφτασε στο 2-2 με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Φέντερερ προηγήθηκε 3-2 με νέο love game, με τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει σε 3-3, σβήνοντας τρία break points! To 4-4 για τον Στέφανο ήρθε επίσης με μεγάλη δυσκολία με τον Ελβετό να δείχνει την κλάση του, αλλά να μην καταφέρνει να πανηγυρίσει το break. Ανώτερος ο Φέντερερ προηγήθηκε με 5-4 και έφτασε και σε τέσσερα σετ πόιντ, με τον Τσιτσιπά να αντιστέκεται και να ισοφαρίζει (5-5). Φέντερερ και Τσιτσιπάς ολοκλήρωσαν και το δεύτερο σετ χωρίς μπρέικ και έτσι η αναμέτρηση πήγε πάλι στα τάι μπρέικ. 
Το μίνι μπρέικ του Τσιτσιπά και οι δύο άσοι τον έφεραν σε πλεονεκτική θέση (3-0), ενώ ο Φέντερερ έδειξε την κλάση του και ισοφάρισε άμεσα σε 3-3. Ο Έλληνας πρωταθλητής κράτησε το σερβίς και προηγήθηκε 5-3, ενώ σημείωσε καθοριστικό μίνι μπρέικ, φτάνοντας σε τριπλό σετ πόιντ για να ισοφαρίσει σε 1-1 με 7-3! 
Με παρόμοιο τρόπο άρχισε και το τρίτο σετ, καθώς ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το σερβίς του και προηγήθηκε 1-0 στα γκέιμς με τον Ελβετό θρύλο να ισοφαρίζει και τον Στέφανο να ξαναπαίρνει το προβάδισμα (2-1). Η συνέχεια έφερε μία ακόμα ισοφάριση, όμως ο Τσιτσιπάς με άσο υπερασπίστηκε ακόμα ένα σέρβιτς γκέιμ και βρέθηκε στο 3-2. Ο Φέντερερ ισοφάρισε και στο επόμενο γκέιμ έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ για ακόμα μία φορά, όμως ο Τσιτσιπάς αφού έσβησε το πλεονέκτημα του αντιπάλου του, έφτασε με υπομονή στο 4-3. Στο όγδοο γκέιμ του τρίτου σετ ο Στέφανος έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και έτσι ο 37χρονος Ελβετός πανηγύρισε το 4-4.
O 20χρονος συνέχισε να παίζει ως ίσος προς ίσο τον Φέντερερ και πήγε στο 5-4, όμως ένα love game ήρθε να θυμίσει στον Τσιτσιπά ότι έχει απέναντι του έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών. Κι όμως ο Τσιτσιπάς δεν τρόμαξε και απάντησε με δικό του love game, δείχνοντας αποφασισμένος να γράψει τη δίκη του ιστορία (6-5). Το πρώτο μπρέικ του αγώνα ήρθε την στιγμή που έπρεπε! Ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του Φέντερερ και πήρε το δεύτερο σετ για να προηγηθεί 2-1! 
ν

Οι θεατές του αγώνα επαίνεσαν τον Τσιτσιπά ως έναν ολοκληρωμένο αθλητή παγκόσμιας κλάσης. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Με κεκτημένη ταχύτητα ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε και στο τέταρτο σετ με 1-0, έχοντας τρεις άσους, με τον Ελβετό να ισοφαρίζει άμεσα. Το 2-1 για τον Τσιτσιπά διαμορφώθηκε σχετικά εύκολα, όμως ο Φέντερερ με τον δικό του τρόπο έφτασε στο 2-2. Ένα ακόμα κερδισμένο γκέιμ για τον Έλληνα διαμόρφωσε το 3-2, με τον Ελβετό με love game να ισορροπεί εκ νέου.
Με την ολοκλήρωση του έβδομου γκέιμ που έφερε το 4-3 για τον Τσιτσιπά, ο Έλληνας κάλεσε τον γιατρό του αγώνα, καθώς είχε ενόχλησεις στο χέρι. Παρ’ όλα αυτά το 5-4 το πανηγύρισε και έβαλε τον Φέντερερ στο… καναβάτσο. Ο Ελβετός έδειξε την κλάση του και ισοφάρισε σε 5-5, με τον Τσιτσιπά να μην… μασάει και να απαντάει με love game (6-5). Τo 6-6 από τον Ελβετό έστειλε για τρίτη φορά ένα σετ στο τάι μπρέικ. 
Στον επίλογο του σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με άσο και μίνι μπρέικ, ωστόσο για ακόμα μια φορά βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Μάλιστα ο έμπειρος Ελβετός προηγήθηκε 4-3, για να αλλάξει πάλι χέρια το σκορ (5-4 και 6-5). Στο τελευταίο πόντο ανάγκασε τον Φέντερερ σε αβίαστο λάθος και έκλεισε το ματς με το… εξωπραγματικό 3-1 στα σετ!
ν


ν

 


Translate this post