Έρχεται η πρώτη γενιά εξωγήινων ανθρώπων το 2024

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Βιολογία-Ανθρωπολογία, Διάστημα

ΓΕΝΕΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια εταιρεία εξωσωματικής γονιμοποίησης με έδρα την Ολλανδία στοχεύει στην ανάπτυξη των πρώτων ανθρώπινων εμβρύων εκτός Γης.

Η εξωπλανητική γονιμοποίηση θα είναι εφικτή σε έξι χρόνια. Πηγή: SpaceLife Origin

ν

ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΙΚΗ γονιμοποίηση. Πολλοί θεωρούν το σχέδιο ανεφάρμοστο και άλλοι το χαρακτηρίζουν γελοίο. Όμως το πρόγραμμα φαίνεται να τα έχει και τα δύο. Η εταιρεία SpaceLife Origin με έδρα την Ολλανδία στοχεύει να καταστήσει την αναπαραγωγή εκτός Γης πραγματικότητα μέσα σε έξι χρόνια, σχεδιάζοντας την πρώτη ανθρώπινη γέννηση στο διάστημα.
«Αν η ανθρωπότητα θέλει να γίνει ένα πολυ-πλανητικό είδος, τότε πρέπει να μάθουμε πώς να κάνουμε αναπαραγωγή ανθρώπων στο διάστημα», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κις Μύλντερ (Kees Mulder).
Το πρώτο από τα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι να τεθεί σε τροχιά μια «Κιβωτός» που θα περιέχει χιλιάδες αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά κύτταρα προερχόμενα από εγκεκριμένα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης σε όλο τον κόσμο.
Μόλις αυτό επιτευχθεί, θα ξεκινήσει μια δεύτερη αποστολή που θα μεταφέρει μια «διαστημική έμβρυο-θερμοκοιτίδα» που θα συνδυάζει τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά αναπαραγωγικά κύτταρα για την αποτελεσματική σύλληψη ενός παιδιού σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.
Το τρίτο και τελευταίο βήμα θα είναι να εκτοξευτεί στο διάστημα μια έγκυος γυναίκα, συνοδευόμενη από ιατρική ομάδα παγκόσμιας κλάσης, ώστε να μπορεί να γεννήσει σε ύψος 480.000 χλμ. πάνω από τη Γη.
Η εταιρεία θα επιλέξει μια γυναίκα για το έργο αυτό το 2022 και θα επιχειρήσει να την στείλει στο διάστημα το 2024, όταν θα είναι έτοιμη να γεννήσει.
«Ένα μικρό βήμα για ένα μωρό, αλλά ένα γιγαντιαίο βήμα για την ανθρωπότητα», δήλωσε χαριτολογώντας ο δρ Έκμπερτ Έντελμπρουκ (Egbert Edelbroek) της SpaceLife Origin

ν

ν

 


Translate this post