Στους 832 οι νεκροί από το τσουνάμι στην Ινδονησία (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 30/9/2018 | 9:28

Youmagazine Newsroom

 

Οι νεκροί ανήλθαν στους 832 ύστερα από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι στο Παλού της Ινδονησίας, στο νησί Σουλαβέζι (Κελέβη).

Ένας άνδρας μεταφέρει το σώμα ενός παιδιού που σκοτώθηκε από το τσουνάμι στο Παλού, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018. Photo: PTI. Πηγή: Supplied

ν

ΑΥΞΗΘΗΚΕ δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,5 ρίχτερ που έπληξε την Παρασκευή τη χώρα με επίκεντρο τη νήσο Σουλαβέζι. 
Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 832 σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών, καθώς από τον σεισμό προκλήθηκε τσουνάμι ύψους 3 μέτρων που έπληξε παραθαλάσσιες περιοχές, αφήνοντας πολλούς νεκρούς και αγνοούμενους στο πέρασμά του.

ν

ν

Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια ενός ξενοδοχείου στην πόλη Παλού, που επλήγη από κύματα ύψους 6 μέτρων, μετά τον σεισμό των 7,5 βαθμών. Από αυτούς οι 71 είναι ξένοι μεταξύ των οποίων τρεις Γάλλοι για τους οποίους δεν υπάρχουν νεότερα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.
Από αυτούς, υπάρχουν «τρεις Γάλλοι που δεν γνωρίζουμε την κατάστασή τους» καθώς και ένας Μαλαισιανός και ένας Νοτιοκορεάτης, ανακοίνωσε ο Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι υπόλοιποι ξένοι πολίτες είτε εντοπίστηκαν είτε εκκενώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας Γερμανός, ένας Βέλγος, ένας από τη Σιγκαπούρη, δέκα Βιετναμέζοι, 32 Ταϊλανδοί και 21 Κινέζοι, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για ένα φεστιβάλ στην παραλία της πόλης όταν το τείχος νερού σάρωσε τα πάντα σπέρνοντας τον θάνατο. Αύριο Δευτέρα ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να επισκεφθεί τα καταφύγια όπου έχουν μεταφερθεί οι πληγέντες.
ν

 


Translate this post