Θρίαμβος Τσιτσιπά: Νίκησε τον Άντερσον και πάει στον τελικό!

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Μια ακόμη ανεπανάληπτη νίκη του μυθικού Στέφανου Τσιτσιπά που σάρωσε τον Κέβιν Άντερσον με 2-1 σετ σε έναν συγκλονιστικό αγώνα!

ν

ΜΕΓΑΣ είσαι Στέφανε και θαυμαστά τα έργα σου! Με αυτό το διθυραμβικό σχόλιο ολόκληρος σχεδόν ο πλανήτης πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά που αύριο κλείνει τα 19 χρόνια και μπαίνει στα 20!
Ο Στέφανος, λίγες ώρες πριν γίνει 20 χρονών, απέδειξε ότι όλος ο ντόρος που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του (πιστέψτε μας στο εξωτερικό πολύ περισσότερο απ’ ότι στην Ελλάδα) δεν έχει προκληθεί άδικα και με μια ακόμη μυθική εμφάνιση επικράτησε με 2-1 σετ του Νοτιοαφρικανού Κέβιν Άντερσον, νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του τουρνουά ATP Masters 1000!
Ο Στέφανος, έχοντας ισοφαρίσει το ρεκόρ που κρατούσε από το 2006 ο τεράστιος Ράφα Ναδάλ, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ΑΤΡ που κέρδισε 4 παίκτες στη σειρά από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, στο ίδιο τουρνουά της σειράς Masters 1000 – ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα!
Στην πορεία του έως τον ημιτελικό είχε κερδίσει ήδη τρεις παίκτες από το Top 10 (Τιμ Νο 8, Τζόκοβιτς Νο 10, Σβέρεφ Νο 3) ενώ ο Άντερσον, που νίκησε απόψε, είναι στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης!
Συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο ο Τσιτσιπάς έχει νικήσει 6 φορές από το Top 10 κι ανάμεσα τους ήταν κι η νίκη του επί του Άντερσον τον περασμένο Φεβρουάριο στο τουρνουά του Εστορίλ, στην μοναδική έως σήμερα αναμέτρησή τους.
Όπως έχει πει ο ίδιος: «Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, με σκληρή δουλειά και αφοσίωση».
Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο Τσιτσιπάς μετατρέπει την άμυνα σε επίθεση και νικά – ένα από τα μυστικά του Έλληνα τενίστα.
ν

ν

Η εξέλιξη του αγώνα

Στον αγώνα με τον Άντερσον, ο Στέφανος έχασε το πρώτο σετ, ισοφάρισε και παρ’ όλο που ο αντίπαλος του είχε ματς πόιντ άντεξε και πήρε μια ακόμη απίστευτη νίκη!
ν


ν

Κι όλα αυτά μετά από μια φοβερή μάχη τριών ωρών, με τον Τσιτσιπά να προέρχεται από μια τρομερή ανατροπή κόντρα στον Σβέρεφ (νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη) μόλις την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο Άντερσον είχε κάνει περίπατο με τον Ντιμιτρόφ.
Κι όμως ο Στέφανος κρατώντας το σερβίς του είχε στο πρώτο σετ σταθερά το προβάδισμα, χωρίς και ο Άντερσον να του επιτρέπει να κάνει μπρέικ και έτσι φτάσαμε στο 6-6.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε ιδανικά το τάι μπρέικ φτάνοντας να προηγηθεί με 4-1, ωστόσο εκεί κόλλησε και τα μεγάλα σερβίς του Άντερσον έφεραν έξι αναπάντητους πόντους και την κατάκτηση του σετ.
Πολλοί πίστεψαν ότι η κούραση θα τον προδώσει, ωστόσο ο Στέφανος όχι απλά δεν λύγισε αλλά εμφανίστηκε ακόμη καλύτερος στη συνέχεια.
Έκανε το κρίσιμο μπρέικ στο τρίτο γκέιμ του β΄ σετ, άντεξε στις επιθέσεις του Άντερσον και ισοφάρισε σε 1-1, για να ακολουθήσει ένα τρίτο σετ, που ήταν στην ίδια… κόπια του πρώτου.
Κι οι δύο κράτησαν το σερβίς τους με τον νικητή να κρίνεται στο τάι μπρέικ όπου έσπασαν κυριολεκτικά καρδιές. Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μπρέικ, ο Άντερσον απάντησε με διπλό μπρέικ, όμως ο Στέφανος έφτασε σε διπλό ματς πόιντ καθώς προηγήθηκε με 6-4. Διπλό λάθος στο σερβίς και άουτ έφεραν το πρώτο ματς πόιντ για τον αντίπαλο του.
Οι Έλληνες που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες στο γήπεδο του Τορόντο φώναζαν «πάμε Στέφανε» κι ο μικρός με την τεράστια καρδιά δεν τους χάλασε το χατήρι!
«Έσπασε» το ματς πόιντ του Άντερσον και με δύο ακόμη αναπάντητους πόντους πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό μέσα σε αποθέωση! Ούτε κι ο ίδιος μπορούσε να πιστέψει το νέο άθλο του, αλλά το πως έχει φτάσει μέχρι εδώ (και σύντομα ακόμη ψηλότερα) το εξήγησε το μότο που έγραψε στην κάμερα δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα…
ν


ν

Αντίπαλος του στον τελικό θα είναι ο Νο 1 Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος νίκησε τον Ρώσο Kασάνοφ με 2-0 σετ. Να σημειωθεί ότι ο “φονιάς των γιγάντων”, όπως αποκαλεί τον Στέφανο ο παγκόσμιος Τύπος, νικήθηκε τον περασμένο Απρίλιο από τον Ναδάλ στο open της Βαρκελώνης με 2-0 σετ. Γνωρίζει, λοιπόν, ότι θα πρέπει να παλέψει σκληρά για να τον νικήσει…
O 33χρονος Ισπανός θα βρεθεί στον τελικό του Rogers Cup για 4η φορά έχοντας κερδίσει το τρόπαιο τις άλλες τρεις φορές που έφτασε έως εκεί, το 2005, το 2008 και το 2013.
Πέρυσι τέτοια εποχή ο Στέφανος βρισκόταν στο Νο 168 της παγκόσμιας κατάταξης. Μετά το πέρας του αγώνα με τον Ναδάλ θα ανέβει στο Νο 15, ενώ εάν νικήσει θα φτάσει στο Νο 12 της παγκόσμιας κατάταξης. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για άθλο.
Ο αγώνας την Κυριακή 12 Αυγούστου θα αρχίσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας.
 

Translate this post