Σύμη 2018: Ο αντιδήμαρχος εκτελεί χρέη τραυματιοφορέα

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Youmagazine Newsroom

 

Στη Σύμη του 2018, ο αντιδήμαρχος εκτελεί χρέη τραυματιοφορέα και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου οδηγού ασθενοφόρου!

ν

Η ΣΥΜΗ, ένα από τα ωραιότερα νησιά των Δωδεκανήσων, με πάνω από 2,5 χιλιάδες κατοίκους, στερείται όπως και άλλα ελληνικά νησιά από υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, με αποτέλεσμα το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών να φτάσει μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία απολύτως λύση από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς.
Ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, επικοινώνησε με το γραφείο του πρωθυπουργού ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα “ζωής ή θανάτου” όπως το χαρακτήρισε και πλέον τελεί σε αναμονή, για να απασχοληθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός!
Ο κ. Παπακαλοδούκας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με επιτελή του πρωθυπουργικού γραφείου, κατήγγειλε την στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του ζητήματος και τη συμπεριφορά που επιδεικνύει απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύμης, αφήνοντας το νησί με μια αγροτική και έναν στρατιωτικό γιατρό, τον οποίο διέθεσε προσωρινά αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το πρόβλημα, ο αρχηγός του Στρατού.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Σύμης στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, εξεπλάγησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο όταν ενημερώθηκαν πως χρέη οδηγού ασθενοφόρου εκτελεί ο… πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και χρέη τραυματιοφορέα ο… αντιδήμαρχος, και πως τα περιστατικά διακομιδών από τη Σύμη στη Ρόδο γίνονται με το πλωτό του Λιμενικού Σώματος χωρίς συνοδεία γιατρού!
Να σημειωθεί ότι προ ημερών, ο κ. Παπακαλοδούκας με δηλώσεις του στην «Δημοκρατική», ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα και την παραίτηση της προέδρου της 2ης ΥΠΕ για το γεγονός ότι έχει μείνει ολομόναχη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού η αγροτική γιατρός, η οποία καλείται να καλύψει τις ανάγκες συνολικά 6.000 ανθρώπων.
ν

Αδιαφορία των υπευθύνων

Ο δήμαρχος της Σύμης ανέφερε ότι, όπως αποδεικνύεται, οι βουλευτές του νομού στους οποίους έχει απευθυνθεί είναι ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα, γι αυτό χρειάστηκε να φτάσει μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο ενώ έβαλλε και κατά του συμπατριώτη του υφυπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, λέγοντας ότι αν και είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης, δεν ενδιαφέρθηκε για την στελέχωσή του.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπακαλοδούκας, με την αποχώρηση των δύο άλλων γιατρών πριν από μερικές εβδομάδες, ξεκίνησε έναν… τηλεφωνικό μαραθώνιο επικοινωνώντας τόσο με τους βουλευτές του νομού όσο και με την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις που έμειναν κενές και παράλληλα να βοηθηθεί η αγροτική γιατρός που στο τελευταίο διάστημα εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, λόγω των καθημερινών αναγκών και είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της θερινής περιόδου.
Όπως λέει, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση, γι’ αυτό και απευθύνθηκε στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού στον οποίον εξέθεσε το πρόβλημα και με εντολή του  Αρχηγού βρίσκεται πλέον στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης οπλίτης γιατρός, ο οποίος συνδράμει την συνάδελφό του αγροτική γιατρό.
Ο δήμαρχος περαιτέρω επισήμανε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να επαίρεται για την αυξημένη τουριστική κίνηση και από την άλλη μεριά να μην φροντίζει ώστε οι τουριστικοί προορισμοί να μπορούν να παρέχουν τις στοιχειώδεις υπηρεσίες όπως είναι η ιατρική κάλυψη, όχι μόνο στους τουρίστες αλλά ούτε στους μόνιμους κάτοικους.
Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο, η αγροτική γιατρός καλείται να καλύψει τις ανάγκες άνω των 6.000 ατόμων, που φτάνουν στο σύνολο κάτοικοι και επισκέπτες.
ν

Πηγή: www.dimokratiki.gr

 


Translate this post