Ταπείνωση της Γερμανίας από τη Νότια Κορέα (vid)

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Η Γερμανία αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 καθώς υπέστη ντροπιαστική ήττα από τη Νότια Κορέα με 2-0.

Μέσα στο γήπεδο έγινε πραγματικά της Κορέας! Image: Supplied

ν

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ επέστρεψαν άδοξα στην πατρίδα τους, καθώς ηττήθηκαν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 που διεξάγεται στη Ρωσία, από τους πολύ καλύτερούς τους Νοτιοκορεάτες.
Οι έως τώρα παγκόσμιοι πρωταθλητές, τους οποίους πολλοί θεωρούσαν φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού κυπέλλου, υπέστησαν την χειρότερη ήττα από τη δεκαετία του 1930.
Οι Γερμανοί που παρακολουθούσαν τον αγώνα από γιγαντοοθόνες, καθισμένοι σε τραπέζια γεμάτα λουκάνικα και μπύρες, έτοιμοι να γιορτάσουν μια ακόμη νίκη των «Πάντσερ», δεν μπορούσαν να χωνέψουν αυτό που μόλις είχε συμβεί μπροστά στα μάτια τους: η άσημη Νότια Κορέα να αποκλείει θριαμβικά την παγκόσμια πρωταθλήτρια από την επόμενη φάση των αγώνων!
Σοκ και δέος!
ν

v

Η προηγούμενη φορά που η Γερμανία αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1938.
Το σημερινό παιχνίδι στο Καζάν θα παραμείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου ως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, καθώς η παγκόσμια πρωταθλήτρια υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ήττα με 2-0 από την «αδιάφορη» βαθμολογικά Νότια Κορέα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ FIFA

Τα γκολ της μεγάλης νίκης της Νότιας Κορέας πέτυχαν οι Γιουνγκ Γκουόν Κιμ στο 90΄+3΄ και ο Χέουνγκ Μιν Σον στο 90΄+6΄. Την πρόκριση από τον 6ο όμιλο πήραν η Σουηδία με το Μεξικό. Στο μεταξύ τους τρίτο ματς, οι Σκανδιναβοί νίκησαν το Μεξικό 3-0.
ν


ν


ν

Ο αποκλεισμός της Γερμανίας επιβεβαιώνει την λεγόμενη «κατάρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θέλει τις ομάδες που κατακτούν το παγκόσμιο πρωτάθλημα να φεύγουν νωρίς από την επόμενη διοργάνωση.
Η Γερμανία εντάσσεται πλέον στον ίδιο κατάλογο με την Ισπανία που αποκλείστηκε το 2014, την Ιταλία που αποκλείστηκε το 2006 και την Γαλλία που αποκλείστηκε το 2002.
Ο Γερμανός προπονητής Γιόαχιμ Λεβ δήλωσε ότι αισθάνθηκε «τεράστια απογοήτευση» όταν είδε τους παίκτες του να αποκλείονται από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά, όπως είπε, το άξιζαν πλήρως.
ν

Πρωτόγνωρο συναίσθημα. Οι Γερμανοί αποχωρούν από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι. Image: Supplied
ν

 


Translate this post