Ο Πούτιν αποκάλυψε τα νέα υπερόπλα της Ρωσίας (vid)

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία, Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε τα νέα «έξυπνα» πυρηνικά όπλα της Ρωσίας σε αέρα και θάλασσα.

Ο «Ανίκητος πύραυλος», το νέο υπερηχητικό υπερόπλο της Ρωσίας στην άμυνά της κατά των επιθετικών διαθέσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πηγή: News Media
ν

ΣΤΙΣ 18 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η ημερομηνία διεξαγωγής τους δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αφού συμπίπτει με την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας, προσδίδοντας στην ημέρα ένα ευρύτερο πατριωτικό πνεύμα.
Η φυσιογνωμία του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τούτες τις εκλογές, μιας και ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργάτες ενός εργοστασίου αυτοκινήτων στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ ότι, αν και το σκεφτόταν, αποφάσισε να λάβει μέρος στις εκλογές του Μαρτίου ως ανεξάρτητος, ωστόσο, υποψήφιος, κρατώντας αποστάσεις από το κόμμα “Ενωμένη Ρωσία”. 
Ο 65χρονος ηγέτης, που ξανάδωσε στη Ρωσία το χαμένο της γόητρο, διαδεχόμενος τον Γέλτσιν που ήταν πιόνι της Ουάσιγκτον, βρίσκεται στην εξουσία τόσο ως πρόεδρος όσο και ως πρωθυπουργός από το 2000, κάτι το οποίο σημαίνει πως τυχόν νίκη του και φέτος τον καθιστά πρόεδρο της Ρωσίας για 4η φορά, με θητεία έως και το 2024.
ν

Τα αποκαλυπτήρια ενός υπερόπλου

Μιλώντας χθες Πέμπτη στο ρωσικό Κοινοβούλιο, ο Πούτιν αποκάλυψε τον «Ανίκητο πύραυλο», το νέο υπερόπλο της Ρωσίας στην άμυνά της κατά των επιθετικών διαθέσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Πρόκειται για τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) RS-28 Sarmat με εννέα κεφαλές, έναν «έξυπνο» πύραυλο, ο οποίος μπορεί και αυτοκατευθύνεται, αποφεύγοντας τα αντίπαλα αντιπυραυλικά συστήματα, αποτέλεσμα συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας και της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.
Το νέο οπλικό σύστημα δεν έχει ουσιαστικά κανέναν περιορισμό όσον αφορά την απόσταση και είναι ικανό να χτυπήσει στόχους τόσο μέσω του Βόρειου όσο και του Νότου Πόλου. Ταυτόχρονα, η υψηλή ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει του δίνει τη δυνατότητα να διεισδύσει σε οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα, πράγμα που καθιστά αμερικανική πυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ είναι άχρηστη.
ν

Ο νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat για δοκιμή σε μια μη ανακοινωθείσα τοποθεσία στη Ρωσία. Photo: AP / RU-RTR Russian Television. Πηγή: Supplied
ν

Ο Πούτιν αποκάλυψε πως στα τέλη του 2017 η Ρωσία έκανε επιτυχή δοκιμή του νέου πυρηνικού πυραύλου, ενώ πρόσθεσε πως έχει αναπτύξει πυραυλικά συστήματα που καμία άλλη χώρα δεν διαθέτει. Συγκεκριμένα είπε πως η Ρωσία προχωρά στην ανάπτυξη μικρών πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να  μεταφερθούν από πυραύλους cruise και δεν μπορούν να αναχαιτιστούν από κανένα αντιπυραυλικό σύστημα.
Παράλληλα, γνωστοποίησε πως μεταξύ άλλων γίνονται δοκιμές για το υποβρύχιο πυρηνοκίνητο drone Status-6, το οποίο μπορεί επίσης να φέρει πυρηνική κεφαλή.
Αφού ολοκλήρωσε την παρουσίαση του ρωσικού οπλοστασίου, την οποία συνόδευε η προβολή ενός βίντεο, ο Πούτιν διεμήνυσε πως η Μόσχα θα θεωρήσει σαν επίθεση εναντίον της την όποια πυρηνική επίθεση πιθανόν γίνει σε συμμάχους της, προειδοποιώντας πως θα απαντήσει άμεσα σε μια τέτοια περίπτωση.

ν

ν

Η δύναμη της Ρωσίας είναι «εγγύηση ειρήνης»

Εκτός από τα δύο προαναφερόμενα συστήματα και το περίφημο stealth μαχητικό 5ης γενιάς Sukhoi Su-57, το νέο οπλοστάσιο της Ρωσίας περιλαμβάνει:
α) Το Avangard, ένα προηγμένο όχημα μεταφοράς του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-26 Rubezh που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 20 φορές από αυτήν του ήχου.
ν


ν

β) Τον πύραυλο 3M22 Zircon που μεταφέρεται από αεροσκάφη MiG-31 και αναπτύσσει ταχύτητα 8 φορές την ταχύτητα του ήχου.
ν


ν

γ) Όπλα laser, πλάσματος και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.
ν


ν

δ) Το στρατηγικό βομβαρδιστικό μακράς ακτίνας δράσης Tu-160M2.
ε) Τον πύραυλο Kinzhal που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 10 φορές την ταχύτητα του ήχου.
«Η αυξανόμενη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας είναι ασφαλής εγγύηση για την ειρήνη στον πλανήτη μας, επειδή αυτή η δύναμη διατηρεί και θα διατηρεί πάντα τη στρατηγική ισορροπία και την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν.

 


Translate this post