Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Κάντε εδώ κλικ για την αίτηση

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Έως τις 30 Απριλίου μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ 2018.

ν

ΑΠΟ τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου μπορούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) να υποβάλλουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot με κωδικούς του TAXISnet. Αφού διαβάσετε τις οδηγίες, χτυπάτε πάνω δεξιά το μπάνερ που γράφει “Είσοδος με διαπιστευτήρια TaxisNet”.
Με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα δημιουργήθηκαν δύο κατηγορίες δικαιούχων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ 2018. Η πρώτη ΚΟΤ-Α αφορά στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η δεύτερη κατηγορία ΚΟΤ-Β περιλαμβάνει τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, για τους οποίους η έκπτωση φτάνει το 35%. Η πλατφόρμα θα έχει δυο διαφορετικά πεδία για τις αιτήσεις ανάλογα με την κατηγορία.
ν

Ο χρόνος έγκρισης

Η όλη διαδικασία έχει ως κεντρικό σημείο επεξεργασίας των δεδομένων την ΗΔΙΚΑ, που έχει αναλάβει τη μηχανογραφική υποστήριξη αυτής της διαδικασίας, όπως και να δημιουργήσει την πλατφόρμα στην οποία μπαίνουν οι πολίτες και κάνουν τις αιτήσεις τους.
Το προσωπικό της διενεργεί και τους ελέγχους, όπου χρειάζεται να γίνουν, και βεβαιώνει πως το νούμερο της παροχής είναι το σωστό και συμπίπτει με το άτομο που το δηλώνει. Παράλληλα, όπου χρειάζεται, ελέγχονται τα εισοδηματικά κριτήρια ή άλλα κριτήρια.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για την αίτηση.

 


Translate this post