Πάνω από 500.000 στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Εντυπωσιακό σε όγκο και παλμό το σημερινό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την προστασία της ιστορίας και της ιερής γης της Μακεδονίας.

«Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική». Η εντυπωσιακή προσέλευση των νέων που καταφθάνουν από όλα τα μέρη στο μεγαλειώδες Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ακυρώνει τα προδοτικά σχέδια της ελίτ της Αθήνας. Image: Supplied
ν

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται το συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην πλατεία του Λευκού Πύργου, με τη συμμετοχή αρκετών χιλιάδων πολιτών από κάθε σημείο της χώρας. 
Όπως ανέφεραν από το μικρόφωνο οι διοργανωτές γύρω στις 15:30, ο κόσμος που βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης υπολογίζεται στις 400.000.
Καθώς όμως όσοι είχαν φτάσει νωρίς άρχισαν να αποχωρούν και να καταφθάνουν νέοι διαδηλωτές που είχαν μπλοκαριστεί στα διόδια, κάνει τους διοργανωτές να μιλούν για πάνω από 500.000 κόσμο.
«Να ανοίξουν τα Μάλγαρα, να διευκολύνουν τον κόσμο να έρθει εδώ», ήταν η έκκληση που απηύθυνε στην Ελληνική Αστυνομία ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.
ν

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία – Ζωντανή Μετάδοση
ν

ν

Κεντρικοί ομιλητές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ήταν οι Στέργιος Καλόγηρος (δημοσιογράφος), Κώστας Καραΐσκος (δημοσιογράφος), π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός (στρατηγικός σύμβουλος) και Φραγκούλης Φράγκος (στρατηγός ε.α. – επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ), ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.
ν

Αεροφωτογραφία από το παραλιακό μέτωπο του Συλλαλητήριου. Image: Supplied
ν

Το «παρών» έδωσαν οι (καραμανλικοί) βουλευτές της Βορείου Ελλάδας της Νέας Δημοκρατίας, όπως και των Ανεξάρτητων Ελλήνων (χωρίς τον Πάνο Καμμένο), ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου, με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να κάνουν λόγο για πάνω από 500.000, οι οποίοι διαδηλώνουν ζητώντας τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.
ν

Στις 14:00 το μεσημέρι ξεκίνησε το συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Image: Supplied
ν

Στη Θεσσαλονίκη έχουν καταφθάσει εκατοντάδες πούλμαν από όλη τη χώρα, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι ιερείς της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης έπειτα από προτροπή του μητροπολίτη Άνθιμου, παρά την αντίθεση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της κυβερνητικής ελίτ των Αθηνών.
ν

Το σκίτσο-προτροπή για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο,
που ανέβασε ο Αρκάς στο Facebook.

ν

Γεμάτο και το εσωτερικό του παραλιακού μετώπου της συμπρωτεύουσας. Image: Supplied
ν

Άνθιμος: Μακεδονία ίσον Ελλάδα

Την στήριξή του στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας εξέφρασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία».
«Διαδηλώστε αδέλφια μου, Έλληνες Μακεδόνες, σε γη και θάλασσα, σε γνωστούς και αγνώστους, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς, σε Ρώσους και Ασιάτες, στα ανοιχτά πελάγη και στα πλάτη του ουρανού την μεγάλη αλήθεια, την μαρτυρία της ιστορίας, το τραγούδι των φονευθέντων ηρώων μας, τους ψαλμούς των μοναστηριών, της ιστορίας το αληθέστατο μήνυμα: Ότι, δηλαδή η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα και λίκνο των Ελλήνων, και όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο οποίος μετέβη στον τόπο της συγκέντρωσης επικεφαλής πλήθους κληρικών.
ν

Αυτή η φωτογραφία του Γιάννη Παπανίκου με τις γαλανόλευκες να ανεμίζουν μπροστά στο άγαλμα του έφιππου Αλεξάνδρου, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω Associated Press, με τη σημείωση πως εάν δοθεί το όνομα Μακεδονία στη γειτονική χώρα, αυτό θα ενισχύσει τις αλυτρωτικές αξιώσεις των Σκοπιανών σε βάρος της Βόρειας Ελλάδας και της πρωτεύουσάς της, της Θεσσαλονίκης. Image: Supplied
ν

Ο πανικός της εθνομηδενιστικής ελίτ της Αθήνας που ελέγχει τα τηλεοπτικά κανάλια και τα αθηναϊκά ΜΜΕ ήταν φανερός. Αρχικά η ΕΡΤ έκανε λόγο για κάποιες δεκάδες εκδρομέων που πήγαν στη Θεσσαλονίκη για να διασκεδάσουν. Στη συνέχεια ο ΣΚΑΪ ανέβασε τον αριθμό των «εκδρομέων» στους 35.000, κατόπιν η ΕΛΑΣ ανέβασε τον αριθμό στους 95.000, ενώ τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν ήταν περισσότεροι από 240.000.
Αν σε άλλη περίπτωση έβγαιναν στη Θεσσαλονίκη δέκα αναρχικοί και πετούσαν βόμβες μολότοφ, τα τηλεοπτικά κανάλια θα έκαναν πάρτι και θα μετέδιδαν την είδηση επί ώρες, μεγαλοποιώντας την.
Τώρα που η εθνομηδενιστική κυβέρνηση της Αθήνας ετοιμάζεται να ξεπουλήσει ολόκληρη τη Μακεδονία, οι 500.000 χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν για να αντιταχθούν στο σκοτεινό αυτό σχέδιο που επιδιώκει τον διαμελισμό της Ελλάδας, δεν αποτελούν είδηση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, επιχείρησε να υποβαθμίσει το συλλαλητήριο, γράφοντας ότι σε αυτό συμμετείχαν «νοσταλγοί της χούντας, τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, οι ομάδες των μεταφερόμενων χρυσαυγιτών και ένα σκοταδιστικό τμήμα της εκκλησίας με Άνθιμους και Αμβρόσιους».
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του λέει ότι στο συλλαλητήριο κυριάρχησαν «ο φανατισμός, ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία».
Να δούμε τι θα λένε όλοι αυτοί για το συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν 1.500.000 πολίτες.
ν


ν

 


Translate this post