Σιδερένιος θρόνος μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα (vid)

Κατηγορία MAGAZINE, Αρχαία Μυστήρια

ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο καθηγητής Τζούλιο Μάλι υποστηρίζει ότι μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα υπάρχει ένας σιδερένιος θρόνος, φτιαγμένος από έναν αρχαίο μετεωρίτη.

Κρύβει στα σπλάχνα της η Μεγάλη Πυραμίδα έναν σιδερένιο θρόνο; Image: Supplied
ν

ΜΕ ΗΛΙΚΙΑ που υπερβαίνει τα 4.500 χρόνια, η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι το μόνο από τα Επτά Θαύματα του κόσμου που έφτασε έως τις μέρες μας, εντυπωσιάζοντας όχι μόνο για τον αστρονομικό προσανατολισμό της, αλλά και για τον τρόπο που κατασκευάστηκε.
Έχοντας ύψος 146 μέτρα, η πυραμίδα αποτελείται από 2,3 εκατομμύρια μονόλιθους, καθένας από τους οποίους ζυγίζει όχι λιγότερο από 2,5 τόνους. Εάν οι εργάτες που κατασκεύασαν την πυραμίδα, τοποθετούσαν, σύμφωνα με τα τεχνικά μέσα της εποχής, 10 τέτοιους μονόλιθους τη μέρα, για να ολοκληρωθεί το έργο θα έπρεπε να περάσουν 660 χρόνια.
Οι αρχαιολόγοι, που απεχθάνονται τα μυστήρια, πιστεύουν ότι η πυραμίδα χτίστηκε μέσα σε είκοσι χρόνια, όσο δηλαδή η διάρκεια της βασιλείας του Χέοπα. Αυτό σημαίνει ότι οι εργάτες τοποθετούσαν στη θέση τους 12 ογκόλιθους την ώρα (δηλαδή έναν ογκόλιθο κάθε 5 λεπτά), κάθε μέρα, επί 24 ώρες το 24ωρο, επί 20 ολόκληρα χρόνια!
Υπολογίζεται ότι η Μεγάλη Πυραμίδα ζυγίζει συνολικά 5.900.000 τόνους.

ν

ν

Ωστόσο, τα μυστήρια της Μεγάλης Πυραμίδας δεν σταματούν εδώ. Το Νοέμβριο του 2017 εντοπίστηκε στο εσωτερικό της ένας κρυφός θάλαμος, μήκους 30 μέτρων, στον οποίο όμως οι αρχαιολόγοι δεν γνωρίζουν πώς να αποκτήσουν πρόσβαση.
Τώρα, ένας άλλος ερευνητής, ο καθηγητής Τζούλιο Μάλι (Giulio Magli) από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου, πιστεύει ότι μέσα σε αυτό το μυστικό δωμάτιο υπάρχει ένας σιδερένιος θρόνος, κατασκευασμένος από το μέταλλο που αποσπάστηκε από τον πυρήνα ενός μετεωρίτη που έπεσε στη Γη.
Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατασκεύαζαν από υλικό μετεωριτών διάφορα αντικείμενα, όπως το στιλέτο του φαραώ Τουταγχαμών, το οποίο αποκαλύφθηκε από τον Βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ το 1922.
Εξηγώντας την απίστευτη θεωρία του, ο δρ Μάλι δήλωσε τα εξής: «Υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα, η οποία συμφωνεί με τα όσα γνωρίζουμε για τα ταφικά έθιμα της αιγυπτιακής θρησκείας. Σε πολλά πυραμιδικά κείμενα αναφέρεται ότι “ο φαραώ, πριν φτάσει στο άστρο του Βορρά (πολικός αστέρας), θα πρέπει να περάσει τις πύλες του ουρανού και να καθίσει στον σιδερένιο θρόνο του”».
ν

Ένας υπηρέτης δροσίζει με βεντάλια τον φαραώ, καθώς αυτός απευθύνεται στους αξιωματούχους του κράτους. Image: Supplied
ν

Επί του παρόντος, μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου σχεδιάζουν ένα μικροσκοπικό ρομπότ, το οποίο ελπίζουν να στείλουν στο εσωτερικό της πυραμίδας μέσα από τις ρωγμές που υπάρχουν ανάμεσα στους ογκόλιθους, για να μελετήσουν τον μυστικό θάλαμο που ανακαλύφθηκε πέρυσι με τη βοήθεια κοσμικών ακτίνων.
Το ρομπότ θα έχει τη δυνατότητα να μικραίνει, ώστε να χωρά από μια τρύπα όχι μεγαλύτερη από 3,5 εκατοστά, και στη συνέχεια, όταν βρεθεί σε ανοιχτό χώρο, να μπορεί να «φουσκώσει», καταγράφοντας με την κάμερα που θα μεταφέρει το εσωτερικό του μυστικού θαλάμου.
Μια παρόμοια τεχνική χρησιμοποιήθηκε για να βρεθούν κρυμμένες σήραγγες μέσα στη λεγόμενη ρομβοειδή πυραμίδα, μια αρχαία αιγυπτιακή πυραμίδα που βρίσκεται στην νεκρόπολη του Νταχσούρ, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, και είναι χτισμένη από τον φαραώ του αρχαίου βασιλείου Σνεφρού.

 

 


Translate this post