Παιδί θυμάται ότι υπήρξε ηθοποιός στη δεκαετία του ’30

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Μετενσάρκωση

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα 10χρονο αγοράκι θυμάται να είχε προϋπάρξει ως ηθοποιός του Χόλυγουντ τη δεκαετία του 1930.

Ο Ράιαν θυμάται ότι είχε προϋπάρξει σαν ηθοποιός γκανγκστερικών ταινιών στη δεκαετία του 1930. Εδώ το 2015 σε ηλικία 10 ετών. Photo: Jake Whitman / TODAY. Πηγή: Supplied
ν

ΜΙΑ ακόμη ασυνήθιστη περίπτωση μετενσάρκωσης είναι αυτή του δεκάχρονου Ράιαν, ο οποίος σε ηλικία 5 ετών άρχισε να “θυμάται” ότι στο παρελθόν ήταν ένας ηθοποιός και χορευτής που πέθανε το 1964 σε ηλικία 59 ετών.
Και λέμε ασυνήθιστη, γιατί ο μικρός Ράιαν θυμάται λεπτομέρειες τις οποίες δεν θυμάται ούτε η κόρη του ηθοποιού, που ισχυρίζεται ότι ήταν και η οποία ζει μέχρι σήμερα, καθώς ο μικρός Ράιαν διόρθωσε ακόμη και το λάθος που υπήρχε στα δημοτολόγια σχετικά με το θάνατο του καλλιτέχνη.
Όπως μετέδωσε το κανάλι NBC News, οι αναμνήσεις του Ράιαν άρχισαν όταν ήταν πέντε ετών και εστιάζονταν στο πρόσωπο ενός ηθοποιού, ο οποίος κατά τη δεκαετία του 1930 εργάστηκε σε διάφορες ταινίες του Χόλυγουντ.
ν

Ο Ράιαν με τη μητέρα του Σίντι και τον δρα Τζιμ Τάκερ, καθηγητή Ψυχιατρικής και Νευροσυμπεριφορικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Photo: Jake Whitman / TODAY. Πηγή: Supplied
ν

Ο μικρός είπε επίσης στους γονείς του ότι είχε χορέψει στο Μπρόντγουεϊ κατά τη διάρκεια της καριέρας του και ότι είχε συναντηθεί με θρύλους, όπως η Ρίτα Χέιγουορθ. Συχνά έλεγε στους γονείς του ότι ήθελε «να πάει στο σπίτι» του στο Χόλυγουντ, αναφέροντας πώς είχε ζήσει σε ένα δρόμο που περιείχε τη λέξη «ροκ».
Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Ράιαν ζει στις Μεσοδυτικές πολιτείες (Midwest) των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Οι ιστορίες του ήταν τόσο ακριβείς και τόσο εκτεταμένες, που δεν θα μπορούσε να τις είχε πλάσει ένα μικρό παιδί», λέει η μητέρα του Σίντι, η οποία δαπάνησε αρκετό καιρό ψάχνοντας στην τοπική βιβλιοθήκη προκειμένου να βγάλει κάποιο νόημα από τους ισχυρισμούς του γιου της.
Μια μέρα επέστρεψε στο σπίτι με ένα λεύκωμα που περιείχε φωτογραφίες ταινιών της εποχής του Μεσοπολέμου. Ανάμεσα σε αυτές υπήρχε μια ταινία του 1932 με τίτλο “Night After Night”. Ξεφυλλίζοντας το, ο μικρός Ράιαν αναγνώρισε αμέσως τον εαυτό του στο πρόσωπο ενός από τους δευτεραγωνιστές της ταινίας, δηλώνοντας με σιγουριά ότι ήταν αυτός.
Ο άνδρας που έδειξε ήταν ο Μάρτι Μάρτιν, έναν άγνωστος ηθοποιός και χορευτής, ο οποίος έπαιζε ευκαιριακά σε διάφορες ταινίες.
ν

Άκρη δεξιά, ο ηθοποιός Μάρτι Μάρτιν σε σκηνή της ταινίας του 1932 “Night After Night”. Ο μικρός Ράιαν αναγνώρισε σε αυτόν το πρόσωπό του. Photo: Jake Whitman / TODAY. Πηγή: Supplied
ν

Την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει ο καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια δρ. Τζιμ Τάκερ (Jim Tucker), ο οποίος, έχοντας τεκμηριώσει δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, άρχισε το δύσκολο έργο της επιβεβαίωσης ή απόρριψης των λόγων του παιδιού.

Ίαν Στήβενσον (1918-2007)

Ο Τάκερ έχει ασχοληθεί με τις υποθέσεις 2.500 παιδιών 2 έως 6 ετών από όλο τον κόσμο, που λένε ότι θυμούνται την προηγούμενη ενσάρκωσή τους. Τις υποθέσεις αυτές τις «κληρονόμησε» από τον προκάτοχό του, τον περίφημο ερευνητή Ίαν Στήβενσον (Ian Stevenson), ο οποίος πέθανε το 2007. Ο δρ. Στήβενσον ήταν ψυχίατρος, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, και ο πρώτος που απέδειξε τεκμηριωμένα τις περιπτώσεις μετενσάρκωσης χιλιάδων παιδιών από όλο τον κόσμο.
Στο βιβλίο του με τίτλο “Επιστροφή στη ζωή” (Return to Life: Extraordinary Cases of Children Who Remember Past Lives, Paperback – January 6, 2015), ο Τάκερ αναφέρεται στην περίπτωση του Ράιαν μαζί με πολλές άλλες εξακριβωμένες περιπτώσεις μετενσάρκωσης.
Σύμφωνα με τον Τάκερ, το 70% των παιδιών που λένε ότι έχουν ξαναγεννηθεί, υποστηρίζουν ότι πέθαναν από βίαιο ή απροσδόκητο θάνατο στην προηγούμενη ζωή τους. Οι έρευνες του δρα Τάκερ έδειξαν ότι το 73% των θανάτων που συμβαίνουν παγκοσμίως οφείλονται σε αίτια που δεν εντάσσονται ούτε στον φυσικό θάνατο λόγω ηλικίας, ούτε σε κάποιο νόσημα.
Όταν ανέλαβε την περίπτωση του Ράιαν, ο Τάκερ δεν ήταν σίγουρος τι θα βρει. Σύντομα όμως αντελήφθη πως τα όσα έλεγε ο Ράιαν ήταν απολύτως ακριβή. Μάλιστα υπήρχαν λεπτομέρειες που δεν τις γνώριζε ούτε η κόρη του πεθαμένου ηθοποιού. Συγκεκριμένα επιβεβαίωσε 55 λεπτομέρειες της ζωής του άσημου ηθοποιού με βάση τις αφηγήσεις του Ράιαν.
ν

«Αν κοιτάξετε την εικόνα ενός άγνωστου άνδρα σε μια ταινία στην οποία δεν αναφέρεται καν το όνομά του, δεν νομίζω ότι θα έχετε να πείτε πολλά γι’ αυτόν», λέει ο δρ. Τάκερ. «Ο Ράιαν όμως αποκάλυψε τη ζωή του με λεπτομέρειες». Photo: Jake Whitman / TODAY. Πηγή: Supplied
ν

Εν πρώτοις, ανακάλυψε ότι ο Μάρτι Μάρτιν ζούσε στον αριθμό 825 του North Roxbury Drive, στο Μπέβερλι Χιλς, για τον οποίο δρόμο ο Ράιαν είχε αναφέρει ότι περιείχε τη λέξη «ροκ» στο όνομά του.
Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ο Ράιαν έλεγε ότι στην προηγούμενη ενσάρκωσή του είχε γεννηθεί το 1903, ενώ το πιστοποιητικό θανάτου του Μάρτι Μάρτιν ανέφερε ως χρονολογία γέννησης το 1905. Έρευνες στα δημοτολόγια έδειξαν ότι η χρονολογία γέννησης στο πιστοποιητικό θανάτου ήταν λάθος και ότι ο Μάρτιν στην πραγματικότητα είχε γεννηθεί το 1903 και όχι το 1905.
Τώρα που ο Ράιαν μπαίνει στην εφηβεία, οι αναμνήσεις της ζωής του ως Μάρτι Μάρτιν έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν, κάτι το οποίο ο δρ. Τάκερ θεωρεί φυσιολογικό. Τα παιδιά μεγαλώνοντας, έχουν μπροστά τους μια νέα ζωή. Όσο για τον ίδιο τον Ράιαν, είναι ευτυχής που είχε αυτή την εμπειρία, αλλά σκοπεύει να την αφήσει πίσω του και να συνεχίσει να μεγαλώνει σαν παιδί.

 


Translate this post