Σεισμός Μεξικού: μυστηριώδεις λάμψεις στον ουρανό (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον, Παράξενα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

 Οι παράξενες λάμψεις στον ουρανό μετά τον μεγάλο σεισμό των 8,2 Ρίχτερ τροφοδοτούν φήμες για Αποκάλυψη ή για επικείμενη άφιξη εξωγήινων!

96 οι νεκροί, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρήζουν βοήθειας.

Οι μυστηριώδεις λάμψεις στον ουρανό μετά τον σεισμό των 8,2 Ρίχτερ πανικοβάλουν τους Μεξικανούς που μιλούν για τη Συντέλεια του Κόσμου! Πηγή: Youtube
ν

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ έφτανε ο πανικός από τον τρομακτικό σεισμό των 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό που προκάλεσε το θάνατο 96 ανθρώπων και μικρό τσουνάμι, οι κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια ακόμη αναπάντεχη κατάσταση. Αυτή τη φορά στον ουρανό!
Αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό, έναν από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της χώρας, ο ουρανός φωτίστηκε από απόκοσμες πράσινες και μπλε λάμψεις, γεγονός που επέτεινε την ανησυχία και τον πανικό.
Το φαινόμενο έγινε άμεσα αντιληπτό από τους κατοίκους πολλών περιοχών που έσπευσαν να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο και να τα αναρτήσουν στα social media.
Να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη νέφωση στον ουρανό, ούτε οι μυστηριώδεις λάμψεις προέρχονταν από κεραυνούς, προμήνυμα κάποιας καταιγίδας.
Το επίκεντρο του σεισμού, η ισχύς του οποίου καταγράφηκε μεταξύ 8,1 και 8,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό, 120 χλμ. μακριά από τις ακτές των επαρχιών Οαχάκα και Τσιάπας. Η δόνηση έγινε αισθητή έως το Όστιν του Τέξας, 2.000 χλμ. μακριά, ενώ ταρακούνησε την Πόλη του Μεξικού και την Πόλη της Γουατεμάλας. Περίπου 50.000.000 άνθρωποι ένιωσαν τον ισχυρό σεισμό, αλλά και τον επίσης ισχυρό μετασεισμό των 6 Ρίχτερ μισή ώρα αργότερα.
Οι σεισμολόγοι φοβούνται για έναν μετασεισμό 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τις επόμενες 24 ώρες.
ν


ν

Αυτός ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έχει ζήσει το Μεξικό εδώ και 100 χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 1985, ένας ισχυρός σεισμός 8 Ρίχτερ σκότωσε περίπου 9.500 ανθρώπους μέσα και γύρω από την Πόλη του Μεξικού.
Ο σεισμός έγινε αργά τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονταν στα κρεβάτια τους. Οι επαρχίες Οαχάκα και Τσιάπας (στα σύνορα με τη Γουατεμάλα), είναι από τις πιο φτωχές της χώρας, με πληθυσμό 9 εκατομμύρια κατοίκους.
Τουλάχιστον 60 είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από τον καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε το Μεξικό, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό του επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες μέρες, καθώς πολλοί κάτοικοι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν, ενώ έχουν πλέον συμπληρωθεί 16 ώρες μετά τον σεισμό. Τουλάχιστον 200 είναι οι τραυματίες.
ν

Το επίκεντρο και το μέγεθος του σεισμού σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Image: Supplied
ν

Μεξικανοί πεζοναύτες αναρριχώνται στα ερείπια του Δημαρχείου της Οαχάκα ντε Χουάρες το οποίο κατέρρευσε. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Μέλη των ενόπλων δυνάμεων και πολίτες εργάζονται εν μέσω των συντριμμιών για να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν


ν

Ο σεισμός χτύπησε κυρίως την πολιτεία Οαχάκα, που βλέπει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Image: Supplied
ν

Πολλοί συνδέουν τις καταστροφές που πλήττουν αυτή την περίοδο την Βόρεια και Κεντρική Αμερική με την ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου.
ν


ν


ν


ν


ν

 


Translate this post