Κάηκε ζωντανός στο φεστιβάλ του Burning Man (vid)

Κατηγορία Παράξενα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το φετινό φεστιβάλ του Φλεγόμενου Ανθρώπου είχε τραγικό τέλος, καθώς ένας από τους συμμετέχοντες κάηκε ζωντανός πέφτοντας μέσα στη φωτιά.

Η τραγική στιγμή κατά την οποία ένας φεστιβαλιστής τρέχει προς την κόλαση του Burning Man, αποφεύγοντας τους πυροσβέστες που προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Photo: Reuters / Jim Bourg. Πηγή: Supplied
ν

ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ φεστιβάλ του Φλεγόμενου Ανθρώπου, που εγκαινιάστηκε το 1986, είναι μια γιορτή αυτό-έκφρασης που γίνεται κάθε χρόνο στο Μπλακ Ροκ Σίτυ – μια προσωρινή κοινότητα που έχει στηθεί στην Έρημο Μπλακ Ροκ στη Νεβάδα, 161 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίνο.
Οι άνθρωποι που συγκεντρώνονται εκεί εξερευνούν διάφορες μορφές καλλιτεχνικής αυτο-έκφρασης, με στόχο την τέρψη των συμμετεχόντων. Στο φεστιβάλ αυτό δεν υπάρχουν θεατές. Η συμμετοχή είναι βασικός κανόνας για την κοινότητα – η ανιδιοτελής προσφορά του ταλέντου που έχει ο καθένας για την απόλαυση όλων των υπολοίπων.
Ορισμένες από αυτές τις εκρήξεις γενναιόδωρης δημιουργικότητας περιλαμβάνουν πειραματικά και διαδραστικά γλυπτά, κτίρια, παραστάσεις και αυτοκίνητα τέχνης, συχνά εμπνευσμένα από το ετήσιο θέμα, το οποίο επέλεξαν οι διοργανωτές.
Στο τέλος της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες βάζουν φωτιά σε ένα τεράστιο ανδρείκελο, που φτιάχνουν από ξύλα – τον Φλεγόμενο Άνθρωπο. Η τεράστια πυρά σηματοδοτεί και τη λήξη της γιορτής.
ν

Η πυρπόληση του Φλεγόμενου Άνθρωπου είναι το μεγάλο γεγονός του φεστιβάλ. Photo: AP / Reno Gazette-Journal, Andy Barron. Πηγή: Supplied
ν

Η φετινή ωστόσο γιορτή, που έγινε μεταξύ 27 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν 70.000 άτομα, σκιάστηκε από ένα τραγικό περιστατικό, όταν ένας άνδρας, αποφεύγοντας τις δυνάμεις της ασφάλειας, έτρεξε προς το ξύλινο ανδρείκελο την ώρα που αυτό φλεγόταν. Το αποτέλεσμα ήταν να καεί ζωντανός.
ν

Η σοκαριστική στιγμή που ένας από τους συμμετέχοντες πέφτει στις φλόγες, έχοντας διασπάσει τη διπλή ζώνη ασφαλείας. Photo: Reuters / Jim Bourg. Πηγή: Supplied
ν

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον Aaron Joel Mitchell, 41 ετών, ο οποίος πέθανε την Κυριακή το πρωί στο κέντρο εγκαυμάτων του νοσοκομείου UC Davis στην Καλιφόρνια.
ν

Ο φεστιβαλιστής αποφεύγει τους πυροσβέστες που προσπαθούν να τον σταματήσουν και ρίχνεται στις φλόγες μπροστά σε χιλιάδες συμμετέχοντας. Photo: Reuters / Jim Bourg. Πηγή: Supplied
ν

Όπως ανέφερε ο σερίφης της κομητείας, Τζέρι Άλλεν, ο άνδρας, αφού διέσπασε τη διπλή ζώνη πυροσβεστών και ανδρών ασφαλείας που είχε σχηματιστεί γύρω από τη φωτιά, έπεσε μέσα σε αυτήν γύρω στις 10:30 το βράδυ του Σαββάτου.
Ο άνδρας ανασύρθηκε από τη φωτιά από τους πυροσβέστες και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε εξαιτίας των εκτεταμένων εγκαυμάτων που έφερε σε όλο του το σώμα.
Ο σερίφης ανέφερε ότι ο άνδρας δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, περιμένει ωστόσο την τοξικολογική έρευνα για το τελικό πόρισμα.

ν

ν

 


Translate this post